Natuur Noord-Brabant

{ Uittip } | Met kinderen naar tuinderij De Bundertjes in Helmond

tuinderij de bundertjes in helmond leuk voor kinderen
Rosie

Het is zondagochtend. Het zonnetje schijnt en onze kinderen, Sara van 3 jaar en Sem van 1 jaar, willen er even tussenuit. En eerlijk gezegd: mijn man en ik ook. Na kort beraad weten we waar we naar toe gaan en de sandalen worden aangetrokken. In de bakfiets gaan we op weg naar….De Bundertjes in Helmond. Je kunt er spelen, wandelen, dieren bekijken en heerlijk op het terras zitten. Maar wat is nu eigenlijk tuinderij De Bundertjes?

zorgtuin de bundertjes helmond smo

Zorgtuinderij de Bundertjes in Helmond

Zorgtuinderij ‘De Bundertjes’ is een onderdeel van Jobfactory (een werkplek voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die graag maatschappelijk willen participeren) en van Stichting Maatschappelijke Opvang Helmond e.o.
De Bundertjes ligt midden in een prachtig natuurgebied aan de rand van Helmond en bestaat uit een boomgaard, een grote kas, moestuinen, dieren (o.a. ezels, varkens, geiten, schapen en kippen) en een winkeltje met (onbespoten) producten van eigen bodem.

Zorgtuinderij de Bundertjes in Helmond

Genieten

Onze kinderen willen eerst even heerlijk schommelen en op de wipwap. Tijdens het spelen horen we de ezels vrolijk balken en de geiten mekkeren. Dat is nog eens gezellig spelen! Als Sara en Sem uitgespeeld zijn, wandelen we een rondje door de grote tuin. Aan beide zijdes van het looppad groeit van alles. Van frambozen, bessen en appels tot aan mais, asperges en sperziebonen. Het is mooi om aan de kinderen te laten zien hoe groente en fruit, die zij op hun bord krijgen, groeit. Vooral Sara kijkt er vol bewondering naar en wil ook van alle groenten en fruit weten wat het is.
Langs de groenten en het fruit lopen we door naar de bijen. Fijn om te zien dat er nog iemand druk bezig is op deze warme dag. De bijen vliegen af en aan, waarmee ze uiteindelijk zorgen voor bloemige honing. Deze zoete lekkernij van de hardwerkende bijen kun je in het winkeltje kopen.

Zorgtuinderij de Bundertjes in Helmond plukken fruit

Het terras

Als we het rondje gelopen hebben, komen we weer uit bij het terras. We hebben er dorst van gekregen, tijd voor wat lekkers. In het winkeltje is, zo aan het begin van het seizoen, nog weinig te koop. In het hoogseizoen kun je in de winkel terecht voor eigengemaakte jams, honing, verschillende kruiden, eieren en nog veel meer. Aangezien er nu nog weinig fruit in de winkel te koop is, krijgen wij een bakje mee en mogen we ons eigen fruithapje bij elkaar plukken. De kinderen zijn direct enthousiast. Ze rennen naar de frambozen en gaan op zoek naar de allerlekkerste (en rijpe) frambozen. Papa en mama helpen met plukken. Ook worden er wat aalbessen geplukt. Met een handjevol fruit keren we weer terug naar het terras. Met een kan ranja en een kan water smullen wij van ons zelf geplukte fruit en een bakje rozijnen (die de kinderen bij de ranja kregen). Daarna gaan Sara en Sem nog even spelen, koopt manlief een knoflook, zwaaien we naar de ezels en gaan we weer op de fiets terug naar huis. Tijd voor het middagslaapje!

Zorgtuinderij de Bundertjes in Helmond

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.