Zwangerschap

Tips voor het organiseren van een babyshower

Tips voor het organiseren van een babyshower

Baby watte? Een babyshower is een feestje voor de zwangere vrouw, de mama to be! Je kunt ervoor kiezen om dit in het geheim te organiseren en de mama te verrassen. Of je kunt ervoor kiezen om de mama in spe hierover in te lichten en haar de keuze te geven in wat zij graag wil. Zo zijn er vrouwen die het leuk vinden om met een groepje uit eten te gaan terwijl anderen een middag vol hapjes in combinatie met spelletjes veel leuker vinden. In ieder geval: wij helpen je bij het organiseren van een babyshower!

Wie regelt de babyshower?

Vaak wordt dit georganiseerd door een zus, moeder of een goede vriendin. Twijfel je? Overleg dit dan samen zodat je elkaar niet passeert. Vaak weet je wel hoe de vriendinnenkring van de mama in spe eruit ziet en wie je dus moet uitnodigen. Ben je er niet zeker over, breng het dan voorzichtig ter sprake zonder dat je laat weten dat je iets aan het regelen bent. Zo weet je zeker dat je niemand overslaat en is zij ook blij met de gastenlijst voor het feestje.

Spelletjes tijdens de babyshower of niet

Er zijn veel spelletjes die je kunt spelen op een babyshower om het gezellig te maken met elkaar. Deze heb ik in dit artikel op een rijtje gezet. Deze spelletjes zijn perfect als invulling, omdat dit toch vaak de stiltes opvangt en iedereen bij elkaar brengt. Zo heb je niet alleen die twee vriendinnen die met elkaar praten of die twee nichtjes, maar is het één geheel.
Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gezellig etentje met vriendinnen of een high tea. Er zijn veel mogelijkheden, kijk welke bij jullie gezelschap past.

Hapjes voor de babyshower

Kies voor hapjes en drankjes in de kleuren die jij wilt. Is het geslacht van de baby al bekend, dan is de kleurkeuze natuurlijk makkelijk gemaakt. Zo niet, dan maak je een combinatie. Of je laat de kleuren lekker los natuurlijk. Maar als je het leuk vindt om kleuren te gebruiken, dan zijn de gekleurde muisjes ideaal en overal bij te gebruiken! Sprenkel ze over cupcakes, plakjes cake, eierkoeken, slagroomsoesjes, oreo koekjes, tompouches (plak de muisjes aan de zijkant). Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is zo omgetoverd tot een babyshower-proof hapje. Wat ik als tip kreeg om alles te laten plakken is Fluff: lekker zoet en het plakt ontzettend goed!
Natuurlijk zijn er ook al producten die van zichzelf al gekleurd zijn en ideaal in gebruik hier door. Voor meisjes zijn dat bijvoorbeeld roze koeken, spekjes, frambozen, aardbeien, watermeloen en rode druiven. Voor jongetjes is dat overigens iets lastiger :-).

Kun je niet vinden wat je wilt, gebruik dan voedingskleurstof of glazuur en tover hiermee je lekkere hapje om. Zo krijg je bijvoorbeeld die mini donut met een leuk patroontje in een blauwe kleur erop. Voor drinken kun je kiezen voor gekleurde ranja of frisdranken.
In een wijnglas schenk je bijvoorbeeld roze/blauwe gazeuse, dat geeft een mooie effect met de bubbels en top dit dan af met een toefje suikerspin op de rand van het glas of een randje versiersuiker. Ziet er onwijs leuk uit!

Aankleding van de babyshower

In bijna elke winkel is tegenwoordig wel aankleding voor een babyshower te vinden. Maar je kan het jezelf ook makkelijk maken en online shoppen. Kies je voor alleen een tafelkleed en vlaggetjes of neem je er ook bordjes/ servetten/ bestek en guirlandes bij. Het maakt eigenlijk niet uit want zo gek als je het bedenkt, alles kun je vinden!
Ben je niet van het kant-en-klare maak het dan zelf, dit is ook leuk om met een groepje te doen vooraf aan de babyshower.
Een mooie luiertaart staat natuurlijk ook erg leuk én nuttig.

Thuis of uit

Tegenwoordig zijn er veel plekken waar je een babyshower kunt organiseren. Zo kun je kiezen voor een high tea, een etentje, een brunch of een lekkere beauty middag.
Lok de mama in spe hierheen met een smoesje en verras haar met een fantastisch feest! Want zeg nu zelf, elke zwangere vrouw wil toch wel verrast worden met lekkere hapjes/drankjes en een groepje dierbare familie of vriendinnen.

Corona en de babyshower

Mag je een babyshower regelen tijdens corona? Dan zal er iets anders geregeld moeten worden, want gezellig met z’n allen bij elkaar zitten, zit er dan even niet in. Lees hier leuke tips voor een corona proof babyshower.

Veel plezier met de babyshower!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze tips voor het organiseren van een babyshower op Pinterest bewaren ♥

Lees hier waar je ook nog aan moet denken bij het organiseren van een babyshower!


Roze babyfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.