Opvoeding & Ouderschap

5 tips om geld te besparen als gezin

besparen als gezin spaarvarken
Linda - Go or No Go

Als gezin is het leven duur, zo is het nu eenmaal. Kinderen kosten geld. Gelukkig voelt het hebben van kinderen ook als een groot rijkdom, alleen kost het ook geld. Kinderopvang, kleding, uitjes, luiers en noem maar op. Naast alle kosten is het fijn wanneer je op andere punten kunt besparen als gezin. Laat ik daar nu een aantal tips voor hebben!

Besparen als gezin op spullen

Het klinkt simpel, maar je kunt zoveel besparen als gezin op…spullen! Denk aan kleding, speelgoed, meubels, een televisie en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je kunt dit allemaal nieuw kopen en naar een aanbieding zoeken, maar veel goedkoper is het om tweedehands te gaan zoeken. Er zijn zoveel spellen en kleren te koop die in perfecte staat zijn en soms zelfs nog nieuw. En je betaalt vaak ruim de helft minder dan in de winkel.
Ook meubels of een televisie: natuurlijk is het leuk om in de winkel een nieuwe uit te zoeken, maar eigenlijk ook echt onnodig als je ziet hoeveel goede meubels en televisies er worden aangeboden op bijvoorbeeld Marktplaats.

Energie vergelijken

Zelf check ik jaarlijks of de zorgverzekering weer scherper of goedkoper kan. Het moet goed zijn, maar het liefste natuurlijk wel tegen een zo goed mogelijke prijs. Daarnaast houd ik ook onze energierekeningen in de gaten. Ik wissel dus regelmatig van energieleverancier: iets wat ik niet vaak terug hoor bij vriendinnen en familie. De meeste zitten redelijk vast op hun plek bij dezelfde leverancier, maar dat is niet altijd voordelig. Zelf kwam ik bijvoorbeeld uit bij Energiedirect. Waarom? Nou, heel simpel eigenlijk. Ik wil goedkope energie, maar ook hier geldt: wel goede energie. Het is nuttig om goed te kijken naar wat je nodig hebt, wat de kosten zijn en of er nog een bonus of korting bij komt kijken.

Boodschappen en aanbiedingen

De wekelijkse boodschappen is een grote kostenpost. Je hebt nu eenmaal boodschappen nodig, maar gelukkig kun je tijdens het doen van je boodschappen wél (veel) geld besparen als gezin. Om te beginnen is het verstandig om de reclamefolders in de gaten te houden. Hier kun je veel geld mee besparen! Het kost even tijd om wekelijks alle reclamefolders door te neuzen, maar je zult merken dat het je echt geld oplevert. Zeker als je bijvoorbeeld bij duurdere producten altijd op de aanbiedingen let. Denk aan luiers, wasmiddel, enzovoorts. Er zijn ook veel mensen die daar echt een sport van maken: zoveel mogelijk besparen door de aanbiedingen. Houd ook websites in de gaten tijdens Black Friday, want ook dat scheelt veel!

Scoupy

Naast de aanbiedingen kun je ook gratis boodschappen in de gaten houden, onder andere met de Scoupy app. Hier staan boodschappen die je gratis of goedkoop kunt proberen. Vaak zijn het nieuwe producten die ze op deze manier bij het grote publiek kenbaar willen maken.

Too Good To Go

Daarnaast is er sinds een poosje een geweldig initiatief: Too Good To Go. Zij werken samen met supermarkten, bakkers, restaurants, slagers en noem maar op. Via de app kun je bekijken of er in jouw beurt een ondernemer is die mee doet. Wanneer er eten over is, wat anders weggegooid wordt, komt dit in de app te staan. Als je interesse hebt hierin, kun je het eten ophalen voor een super scherpe aanbieding. De ondernemer hoeft geen eten weg te gooien én krijgt weer mogelijk nieuwe klanten over de vloer. En jij hebt een super goede aanbieding te pakken. Een win-win-win situatie eigenlijk!

Huisdieren

Misschien raak ik nu een gevoelige snaar, maar huisdieren kosten ook veel geld. We zeggen wel eens ooit: het zijn net kinderen. Niet alleen in verband met de zorg voor de huisdieren, maar ook vanwege de kosten. Denk aan het eten, de spullen zoals een mand of een hok, verzorging of opvang tijdens de vakanties en dierenarts kosten. En nu snap ik heel goed dat je je zeer geliefde hond of kat of wat voor dier dan ook niet zomaar weg zult doen (en dat is maar goed ook, want dat is voor het beestje ook niet oké), maar denk vooral na over wat te doen als je huisdier er niet meer is. Zomaar een volgende hondje uitzoeken, of misschien toch beter even niet.

Contact met andere moeders

Ga op Facebook of een forum zoals zwangerschapspagina.nl eens op zoek naar andere moeders. Het liefst met kinderen in dezelfde leeftijd als jouw kinderen. Zo heb je de beste aansluiting. Zelf heb ik al ruim negen jaar contact met een aantal moeders die ik via dit forum heb leren kennen. Behalve dat je elkaar opvoedkundige tips kunt geven, met elkaar mee kunt denken en mee kunt leven, kun je elkaar ook perfect helpen met het besparen van kosten. Denk aan het overnemen van spulletjes van elkaar, maar ook het in de gaten houden van aanbiedingen of tweedehands koopjes.


Spaarvarken foto via Shutterstock 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.