Drenthe Vakantie in Nederland

Roompot Hunzedal in Borger met kinderen

Review Roompot Hunzedal in Borger met kinderen

Mooie bossen die overgaan in heidevelden, met grazende schapenkuddes. Zwemplassen en natuurontdekkingsplekken midden in het bos. Mysterieuze mega gestapelde stenen van 20.000 kilo die een hunebed vormen, verspreid door het landschap. Waarvan één van de grootste zich bevindt in het gezellige plaatsje Borger. Net zoals het vakantiepark Roompot Hunzedal. Waar onwijs veel te doen is voor het hele gezin en waar mijn kinderen graag op ontdekking gaan.

Roompot Hunzedal

Bij de ingang van dit leuke en kindvriendelijke park staat Koos Konijn bij het speeltuintje al vriendelijk te zwaaien en te knuffelen met de kinderen. Het personeel wat buiten rond loopt bij de slagbomen helpt de aangekomen gasten op weg. Hierdoor loopt het park soepel vol en hoeft niemand lang te wachten. Eenmaal op het park is het mij opgevallen dat er overal waar je kijkt wel iets te doen is voor de kinderen. Ik heb bijna het idee dat je op Roompot Hunzedal aan een weekend te kort hebt. Bij het zien van de midgetgolfbaan vraagt de oudste direct of we dat alsjeblieft kunnen doen. De ogen van de meisjes vallen juist op de speeltoren op het eiland in het recreatiemeer. Bovenaan rondom het meer staan ook diverse chalets en geschakelde bungalows met het terraszicht op het meer. Wat voor een gezellige uitstraling zorgt.

6-persoons bungalow

Op het park kan je kiezen voor verschillende accommodaties. Zo zijn er vrijstaande chalets voor 4,5 en 6 personen, waarvan sommige zelfs helemaal nieuw zijn. Safaritenten voor 4 personen, maar ook meer dan genoeg campingplaatsen. Onze voorkeur ging, door de nog niet hele hoge temperaturen toch uit naar een 6-persoons bungalow. Mocht het namelijk echt nog wat fris zijn dan is er in de woonkamer met open keuken zelfs een open haard om even lekker op te warmen. Maar als het juist wat warmer is dan stap je zo het terras op via de openslaande deuren.
Naast de keuken bevind zich een kleine slaapkamer met twee boxpringbedden. In de hal bevinden zich nog twee slaapkamers, waarvan een kleinere met een stapelbed en een ouderslaapkamer met ook twee losse boxspringbedden. Naast de ouderslaapkamer vind je de badkamer, met ligbad en de enige wc in het huisje. Aangezien je toch niet hele dagen in het huisje zal verblijven, zie ik dit zelf niet echt als een minpunt. Het huisje oogt wat gedateerd, ook aan de buitenkant. Maar het is er gelukkig wel schoon. Wat ik met kinderen wel heel belangrijk vind.

Op het park Roompot Hunzedal

Op het park is er meer dan genoeg te doen. Wanneer je alleen al een rondje wandelt op het park kom je op diverse plekken kleine speeltoestellen tegen. En zoals mijn meisjes bij het begin al hadden gespot is er een grote speeltoren op het eiland in het recreatiemeer. In ditzelfde meer kan je achter het afgezette gedeelte ook kanoën en waterfietsen.
Vlakbij het meer ligt ook de kleine supermarkt waar je in de ochtend terecht kan voor verse broodjes en de vergeten boodschappen. Ook is hier de adventure-hal, waar de kinderen met het animatieteam kunnen klimmen en klauteren, boogschieten en lasergamen. Maar ook kunnen vooral de kleintjes hier lekker spelen in de kleine indoorspeeltuin of  knutselen in de Kids Club. Buiten vind je nog de midgetgolf baan met daarnaast diverse sportvelden en trampolines.
Naast al deze activiteiten bevind zich in het grote blauwe hoofdgebouw de receptie, een cadeauwinkeltje, bowlingbaan, gamehal en diverse gelegenheden om een hapje te eten en of te drinken en het zwemparadijs met peuterbad, stroomversnelling, bubbelbad, glijbaan, wedstrijdbad en welness. Deze is al wel wat verouderd, maar de kinderen vermaken zich hier prima.

Omgeving van Roompot Hunzedal

Wil je toch liever kennis maken met Drenthe zelf dan is een bezoekje aan het Boomkroonpad een echte aanrader. Kinderen kunnen hier heerlijk ravotten in het bos en echt de natuur ontdekken door de diverse speelelementen. Ook kan je er een Kabouterroute lopen met echte puntmutsen en een knapzak. Zijn je kinderen hier iets te oud voor dan is er ook een speciale route voor de wat oudere kinderen met leuke opdrachten voor onderweg.
Hou je meer van een stukje geschiedenis, dan ligt het Hunebedcentrum in Borger op loop of fietsafstand van het park. Hier kom je alles te weten over hoe hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden, over de ijstijd en de prehistorie.
Ook pretpark Drouwenerzand is in de buurt van Borger. Een waar paradijs voor kinderen!!

Go or No Go

Een weekendje Roompot Hunzedal is voor het mooie echt te kort. Wat er voor heeft gezorgd dat wij hier zeker nog een keer naartoe terug zullen gaan. Het bevindt zich in een mooie rustige omgeving en de kinderen hoeven zich geen minuut te vervelen. Ook is het erg prettig dat de winkels zich niet ver van het park bevinden, zodat alle elementen voor een leuke vakantie binnen handbereik zijn. Enige minpuntje vond ik dat de huisjes wat gedateerd zijn. Maar hier wordt hard aan gewerkt en bij je boeking kun je nu zelfs al voor een nieuw huisje kiezen tegen een leuke prijs.

Kijk hier voor meer informatie over een verblijf bij Roompot Hunzedal!

review ervaringen Roompot Hunzedal in Borger - vakantiepark voor kinderen





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.