Vakantie in Nederland

Review: Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad

review ervaringen Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Zodra de temperatuur weer boven de 23 graden komt, beginnen veel mensen te verlangen naar vakanties is zonnige oorden, strandwandelingen, lekker eten, leuke bezienswaardigheden en rust. Voor dit alles hoeven we helemaal niet in het vliegtuig te stappen of uren in de auto te zitten met onrustige kinderen op de achterbank die om de haverklap vragen of ze er al bijna zijn. Deze plek is namelijk veel dichterbij dan je zou denken, zonder dat je hutje mutje op het strand hoeft te gaan liggen of nog met moeite een plekje kunt veroveren bij dat ene leuke restaurantje. Ik heb het namelijk over de 17 kilometer lange zandstrand in Zeeuws-Vlaanderen. En op loopafstand daarvan zit Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad.

Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Op loopafstand van het lange zandstrand ligt Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad, een prachtig park van Landal, waar wij met ons gezin een heerlijk weekend hebben gehad. Het begon al op de heenweg, meestal voel ik mij behoorlijk gehaast om op tijd bij de receptie aan te komen. Want stel je voor dat je pas aankomt nadat de receptie al is gesloten. Waar haal je dan je sleutel op en is het überhaupt nog mogelijk om in te checken?
Rond 16.30 uur werd ik gebeld door de receptie met de vraag hoe onze reis verliep en het bericht dat als wij na 18.00 aankomen wij de sleutel mochten ophalen bij het restaurant en de volgende ochtend bij de receptie zouden kunnen inchecken. Dat was weer een zorg minder, dus besloten we om eerst een hapje onderweg te gaan eten zodat de kinderen op het park nog even op ontdekkingstocht konden gaan.

Op het park

Aangekomen op het park, valt het op dat het heel wijds en vooral overzichtelijk is opgezet en dat er veel verschillende huisjes staan in typische Zeeuwse stijl met daarnaast een mooi hoofdgebouw met dezelfde uitstraling, waardoor het park ook zeker rust uitstraalt. Het ziet er allemaal nog behoorlijk nieuw uit. Er staan tussen de huisjes heggetjes en hier en daar een jonge boom. In het midden van het resort bevind zich een grote kreek met op verschillende plekken stijgers. Het valt de kinderen direct op dat je met een vlot zelf de kreek over kan steken en dat er her en der kleine speeltuintjes of speelattributen zijn.

6-persoons Kreekwoning

Omdat ik de kreek toch ook wel spannend vind met jonge kinderen heb ik gekozen voor een 6-persoons Kreekwoning. Deze heeft uitzicht op de kreeg maar ligt er niet direct aan. Er zijn namelijk ook huisjes die aan het water staan met een eigen stijger.
Het huisje, of zeg maar gerust huis, heeft op de begane grond een ruime ouderslaapkamer met eigen badkamer en op de eerste verdieping 2 grote slaapkamers met elk 2 boxprings en een grote badkamer met douche, wasbak, ligbad en toilet.
Het ziet er allemaal netjes en fris uit, je kan zien dat de schoonmaak haar best heeft gedaan.
In de woonkamer staat een grote hoekbank, losse stoel, grote eettafel en er zijn meer dan genoeg eetkamerstoelen aanwezig in het huis. Ook aan verlichting ontbreekt het er niet. Maar de grote eyecatcher is denk ik toch wel de keuken met zijn houtlook. Er is meer dan genoeg ruimte om een heerlijke maaltijd klaar te maken, maar ook om je eigen meegebrachte spullen op te kunnen bergen.
De kinderen hebben al snel de openslaande deuren gevonden en rennen alweer buiten rond op het terras waar je tot in de late avonduurtjes lekker samen kan genieten van het uitzicht op de Kreek.

Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad met kinderen

Op het park hoeven je kinderen zich zeker niet te vervelen. Zo is er in het hoofdgebouw een speelzolder ingericht waar ook het recreatieteam een leuk programma draait voor alle leeftijden. Vanuit de speelzolder kijk je zo het zwembad in, wat bestaat uit een groot bad met bubbelbad en speciaal peuterbad. Het zwembad is niet groot maar groot genoeg om plezier te maken voor het hele gezin. In het hoofdgebouw bevind zich ook het restaurant “Heerlyckheijd” waar je terecht kan voor een kop koffie maar ook een uitgebreid diner. De receptie, waar je diverse soorten fietsen kan huren en een winkeltje met verse broodjes en streekproducten.

De omgeving bij Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Mocht je er graag op uit trekken dan zijn er vele routes om te fietsen en of te wandelen in de buurt van het park. Maar je kan ook met een gids mee gaan in Natuurpark ’t Zwin. Heb je zelf meer zin in een kop koffie en wil je de kinderen lekker laten spelen, dan is Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet zeker een aanrader. Er is een grote buitenspeeltuin, skelters en kinderboerderij. Maar wil je juist even uit de zon of zit het weer niet mee, dan kan je ook lekker klimmen in de binnenspeeltuin en techniekzolder. Wil je toch liever de winkels en een stukje cultuur opzoeken, dan is een bezoekje aan Sluis met vele kleine boetiekjes een aanrader.

Go or No Go?

Ons verblijf op park Landal Resort Nieuwvliet-Bad had van mij nog best iets langer mogen duren dan het lange weekend dat we al hadden. Ik had echt het idee dat ik tot rust kwam en had nog wel wat tripjes op mijn lijstje staan mochten we ons vervelen. Maar dat is zeker niet gebeurt. Ook de kinderen hebben het super naar hun zin gehad en vragen nog regelmatig wanneer we weer naar het park aan het strand gaan. Voor ons krijgt park Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad een echte GO!

Kijk hier voor meer informatie over Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk review van Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.