Limburg Vakantie in Nederland

{ Review } | Landal Mooi Zutendaal in Limburg (België)

Landal mooi Zutendaal ervaringen vakantieparken voor de herfstvakantie

Ben je gek op Limburg maar wil je wel een keer iets anders wat er op lijkt, weliswaar iets minder heuvelachtig, en waar je ook gewoon Nederlands kan spreken. Neem dan eens een kijkje net over de grens in de Belgische provincie Limburg! Ook hier heb je mooie plaatsen zoals Genk en Hasselt en natuurgebieden zoals het Nationaal Park Hoge Kempen, bijzondere musea en grote shoppingcentrums waar je aan een dag niet genoeg hebt. Wij verbleven een weekje in Landal Mooi Zutendaal.

Landal Mooi Zutendaal

We zijn net de Belgische grens over en dat zie je direct. Ook de kinderen was het niet ontgaan dat er allemaal elektriciteitsdraden boven de weg hangen aan palen. “Net zoals in de film mam!”. Niet lang daarna rijden we door een stukje van het Nationaal Park Hoge Kempen en komt het bord van Landal Mooi Zutendaal al in zicht. Dit mooie park bevindt zich volledig omringd door bos, waardoor je het idee krijgt dat je in de Ardennen belandt bent. Belgisch Limburg wordt namelijk ook wel de groenste provincie van Vlaanderen genoemd. Het inchecken gaat vlot en binnen 10 minuten stappen wij onze 6 persoonsbungalow binnen die zelfs groter is dan ons eigen huis!

6-persoonsbungalow 6C1

Bij Landal Mooi Zutendaal is er voor iedereen wel een huisje te vinden. Hou je bubbelbad luxe dan kies je voor een vrijstaande sfeervolle wellnessvila die ingericht is door Jan des Bouvrie met o.a. een eigen bubbelbad, sauna en stoomdouchecabine. Of ga je liever voor een houten bungalow die je het gevoel geeft te verblijven in de Ardennen. Wil je toch meer één zijn met de natuur dan is een houten chalet echt een aanrader. Ik was vooral jaloers op de leuke veranda’s die eraan vast zaten waar je heerlijk een boek kan lezen in een hangstoel terwijl je kinderen verderop aan het spelen zijn in de speeltuin. Wij kozen voor een 6-persoonsbungalow 6C1 omdat ik dit al pure vakantie vond en ik graag een keer een sauna in het huisje wilde uitproberen. De sauna bevindt zich in de grote badkamer beneden, samen met de douche en toilet. Daarnaast is er nog een los toilet in de hal. In de woonkamer met grote open L-vormige keuken is er meer dan genoeg ruimte voor iedereen. Er stond een grote tafel met 6 stoelen, een grote U-vormige hoekbank en op diverse plekken staan of hangen er lampen. Wat erg prettig is, want door de bomen om het huis kan het soms behoorlijk donker lijken binnen. Via de openslaande deuren kom je op het terras, waar je wel wat dicht op de buren zit. Maar dit zorgde er bij ons voor dat de kinderen al binnen een uur tijd nieuwe vriendjes hadden gemaakt. Boven zijn er drie slaapkamers, met ieder twee boxpringbedden en een kledingkast. Als je door de ouderslaapkamer heen loopt kom je in de tweede badkamer met ligbad, toilet en grote wastafel.

Op het park van Landal Mooi Zuutendaal 

De kinderen hebben zich echt geen moment verveeld. Doordat ze al zo snel vriendjes hadden gemaakt en de sportvelden, speeltuinen en zwembad op loopafstand liggen waren ze zodra we van een dagje weg terug kwamen direct weer op pad. Als we gingen kijken waar ze waren, speelden ze op de airtrampoline, in de grote speeltuin waar genoeg te doen is voor kleine en grote kinderen of in de indoorspeelplaats. Dansten ze mee met het animatieteam of waren ze aan het knutselen. De oudste heeft zelfs meegedaan met boogschieten in het avonturenbos.
Met warm weer kan je heerlijk afkoelen in het buitenzwembad met verschillende dieptes. Wordt het wat frisser dan kan je binnen zwemmen. Er zijn drie baden die niet heel groot zijn met verschillende dieptes. Ook hier wordt door het animatieteam met regelmaat leuke dingen georganiseerd.
Tegenover het zwembad vind je de wasserette, de Parkshop met veel lokale producten, de afhaal- en snackshop waar je terecht kan voor patat en snack maar ook voor een vers gebakken pizza. Op het park kan je ook lekker uiteten bij Grand Café Narvik. Je kan hier in de ochtend aanschuiven oor een uitgebreid ontbijt, in de middag voor een lunch of in de avond voor het diner.

De omgeving

Als je ervan houdt om lekker de natuur in te trekken dan kan je de auto in principe laten staan op het park. Vanaf het park loop je namelijk via één van de zes toegangspoorten zo het Nationaal Park Hoge Kempen op waar je genoeg plekjes vind om te picknicken. Ook ligt er bijna om de hoek het eerste en misschien wel mooiste blotevoetenpad van Vlaanderen, namelijk Lieteberg.
Wil je de natuur even achter je laten dan is een bezoek aan het Designer Outlet Maasmechelen Village ook een aanrader. Er zijn hier meer dan genoeg boetieks waar je zeker kan slagen. Maar een dagje Maastricht of Valkenburg is ook zeker goed te doen.

Go or No Go

Als je de kinderen zou vragen of ze nog eens terug willen naar Landal Mooi Zutendaal, dan zeggen ze direct “wanneer gaan we?”. Zelf moest ik hier even over nadenken maar dat komt echt alleen door het huisje. Het was er schoon, de bedden lagen goed en er was meer dan genoeg ruimte; maar hetgeen wat mij tegen zat was dat er geen sfeer was in het huis door de grijze kleuren die er gebruikt waren. Misschien dat ik de volgende keer dan toch zou kiezen voor een villa van Jan des Bouvrie of juist voor wat simpelers, een chalet met hangstoel waar ikzelf ’s avonds met een kop koffie en een boek nog even kan relaxen terwijl de kinderen al lekker liggen te slapen.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Check dit overzicht met de leukste Landal parken voor kinderen.





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.