Attractieparken Gelderland

Review: Jul & Julia Zomerweken in de Julianatoren

Jul & Julia zomerweken

Van maandag 8 juli tot en met 1 september is het in de Julianatoren weer tijd voor de Jul & Julia Zomerweken. Het thema dit jaar is ‘Jul & Julia en de reis om de wereld’. Naast de standaard Openingsshow en de Swing & Uitzwaaishow kun je tijdens de Jul & Julia Zomerweken ook genieten van een aantal andere thema gerelateerde shows.

Op 20 juli waren wij aan de beurt om eens een kijkje te gaan nemen bij deze Jul & Julia Zomerweken. Of het voor ons een GO of een NO GO was? Dat lees je in deze review!

Verschillende shows

Er zijn tijdens de Jul & Julia Zomerweken verschillende shows te vinden in het park. Onderstaand vind je een overzicht van de shows, en op welke plek deze show zich bevindt.

 • Dino & Dina’s Bouwspel – deze show vind je op het pleinpodium, tegenover het restaurant. Deze show kun je zien om 11:30 en om 12:30 uur.

Wij stonden klaar om deze show te zien, maar helaas werd deze na twee minuten al stopgezet vanwege het ontzettend slechte weer. Ook de tweede show is niet doorgegaan.

 • Jul’s Wild West Show – deze show kun je op het showpodium bekijken. Dit podium vind je helemaal links achterin het park, achter de ingang van de helikopterbaan. Deze show is er alleen om 13:30 uur.

Ook deze show was helaas vanwege het slechte weer afgelast.

 • Meneer Kaasgaafs Limbo Show – ook deze show vind je op het showpodium alleen dan een uurtje later, om 14:30 uur.

En ook deze show hebben wij niet kunnen zien.

 • Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow – en ook deze show is te zien op het showpodium alleen dan om 16:20 uur.

Even lekker dansen met Mevrouw Suikerspin, wie wilt dat nou niet? Na afloop van deze korte show is er ook nog tijd voor een Meet & Greet.

 • Cas de Ranger Live – deze show kun je zien van 29 juli t/m 25 augustus op de showheuvel. Deze vind je in het bos achter de Bungee Trampolines. De tijden van deze show zijn om 13:00, 14:00 15:00 en om 16:00 uur.

Deze show start pas vanaf 29 juli en was nog niet bezig toen wij er waren.

 • Jul & Julia Reis om de Wereld – deze grote show vind je in het Jul & Julia Theater tegenover het Reuzenrad. De tijden voor deze show zijn om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

Deze show was heel erg leuk. Nadat Mevrouw Suikerspin een korte intro had gedaan kwamen Jul & Julia ook het podium op en namen ons mee op wereldreis. Ze gingen naar verschillende landen toe om souvenirs terug te halen en zongen natuurlijk ook heel veel liedjes. Na afloop was er ook nog tijd voor een korte fotosessie.

julianatoren zomerweken jul julia

Zomeravonden in de julianatoren

Ook zijn er speciale zomeravonden te vinden tijdens de Jul & Julia Zomerweken. Er zijn maar liefst 5 avonden waarop het park tot 20:00 uur open is en waarbij er speciale thema’s zijn.

 • 27 juli – geniet deze avond van een Wild West Zomeravond. Je kunt een bezoek brengen aan de theatershow ‘Het Goud van het Wilde Westen’, dansen als een echte cowboy/girl bij Jul & Julia’s Cowboyshow en een echte ranger worden bij Cas de Ranger.
 • 3 augustus – ben je er klaar voor om op Safari te gaan? Geniet deze avond van Afrikaanse muziek bij Jul & Julia’s Safarishow, dans mee op de muziek van Piano & Co en ga naar de theatershow ‘Het Spannende Safari Avontuur’.
 • 10 augustus – deze avond staat helemaal in het teken van sprookjes en wie houdt daar nu niet van? Je kunt deze avond kijken naar de theatershow van Doornroosje, mee dansen op het Prinsessenbal met Julia en meelopen op de Sprookjescatwalk.
 • 17 augustus – altijd al een echte piraat willen zijn? Op deze avond kan het! Jul & Julia laten je in het theater genieten van de Piraten Show, je kunt naar de Piratenparty van Jul en aanschuiven bij het spannende verhaal ‘De Zwarte Vlag’ uit het boek ‘Op Avontuur met de Kaasschuit’.
 • 24 augustus – de laatste zomeravond is een hele avontuurlijke. Zo kun je genieten van een roofvogelshow bij Cas de Ranger, genieten bij Jul’s Piratenparty en genieten van de leuke, vrolijke avonturen van Woezel & Pip in het Jul & Julia Theater.

De leukste attractie in de Julianatoren?

Dit kan ik zelf natuurlijk lastig bepalen, want ik ben geen kind meer en kan lang niet meer overal in. Daarom heb ik het aan mijn dochters van 9 en (bijna) 3 jaar gevraagd.

Mijn oudste dochter vond Jul’s Rollerskates de leukste attractie. Dat is natuurlijk ook niet zo heel gek voor haar leeftijd. Het Spookslot is ook favoriet, evenals het Reuzenrad. Mijn jongste dochter vond de Razende Raceauto’s geweldig, omdat ze hier helemaal alleen in mocht. Ook het Brandweerspel, het Reuzenrad en Dino’s Tour vond ze leuk.

De Theatershow van Jul & Julia vonden we alle vier heel leuk. Het was precies zoals je het verwachtte en zoals je het gewend bent van de serie. Ook het korte foto moment na afloop was geslaagd.

Wat ik er van vond?

Persoonlijk vind ik dat de attracties allemaal wat te dicht op elkaar staan, al is dat natuurlijk wel ideaal voor jonge kinderen. Door het slechte weer hebben we alleen niet heel veel attracties kunnen bezoeken en dat is wel jammer. Verder zijn er genoeg eetgelegenheden; mits ze open zijn. Jul’s Cafetaria (die achterin het park zit) was dicht, waardoor we door de stromende regen helemaal naar het begin van het park moest lopen. Dit vond ik wel een minpunt. Eenmaal aangekomen bij het Restaurant werd tot twee keer toe de helft van onze bestelling vergeten. Niet zo netjes.

Wat ik ook wel een minpunt vond is het rookbeleid. Ik snap het heel goed dat het park rookvrij en kindvriendelijk is, dat vind ik ook belangrijk. Maar de enige rookzone is helemaal achterin het Speelbos, helemaal afgezonderd van het park. Wij waren hierom verplicht door de regen het hele park door te lopen en met de kinderen in de rookzone te gaan staan om te kunnen roken. De kinderen alleen laten bij de attracties was geen optie; we zouden dan totaal geen overzicht hebben.

Jul & Julia zomerweken

Go or No Go?

Ondanks mijn minpunten geef ik het park en de Jul & Julia zomerweken alsnog een GO! Julianapark is heel leuk voor jonge kinderen, er zijn redelijk wat attracties en er is genoeg te doen om je dag mee te vullen. Voor de wat oudere (10+) kinderen is het misschien net wat minder leuk, al kon onze oudste zich ook prima vermaken hoor!

Ken je de Hoge Hoed in de Julianatoren al?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.