10 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen Inspiratie

{ Review } | Crayola Washimals – kleuren en wassen

Crayola Washimals review ervaring
Anne

Kleur, was en herhaal!  Deze schattige kleine poezen en hondjes heten Washimals en je kunt er heerlijk creatief mee zijn. Washimals zijn van het merk Crayola en in deze review vertel ik je er alles over.

Crayola Washimals

Crayola brengt een reeks van verzameldieren om in te kleuren en te personaliseren, genaamd Washimals. Geef je lievelingsdieren een kleurrijk design! Daarna gaan de dieren in bad, waar ze schoon gespoeld worden met water. Het badje kun je echt gebruiken voor je diertjes. Deze Washimals figuren mogen lekker nat worden. Daarna kun je ze schrobben met de bijgeleverde borstel. Even drogen en begin maar weer opnieuw! De viltstiften die bij deze set zijn geleverd zijn ultraschoon en afwasbaar. Het is belangrijk dat je deze viltstiften gebruikt en niet andere want deze stiften zijn uitwasbaar en afwasbaar van de handen!

Crayola Washimals review ervaring leuk

Lekker gespetter

Het is wel een beetje geklieder, maar wel heel leuk geklieder. De draagbare salon is een leuke uitklapbare koffer waar je je stiften en diertjes kunt opbergen. Er zit een tafeltje in en een haardroger en uiteraard een badkuip. De dieren zijn groter dan ik had verwacht, een centimeter of zeven. Er zit een zacht laagje over de Washimals en dat maakt dat je er op kunt kleuren! De dieren zijn uiteraard gevormd en daarom is het wel even wennen om over pootjes en oren te kleuren. We zetten de Washimals in het bad en doen een beetje water in de bijgeleverde verstuiver. Bij het sprayen zien we iets heel moois er ontstaat: een tie dye effect! En hoe mooi het ook is, nu komt de rommel en dat is onvermijdelijk! De inkt kun je namelijk gemakkelijk afwassen, dus de druppels met kleurstof vallen al snel op de grond! Een papieren doek of krantje eronder is geen overbodige luxe! In deze salon-uitvoering krijg je drie viltstiften, namelijk roze, paars en oranje.

Crayola Washimals review ervaring

Je Wachimals schoon krijgen

In andere reviews las ik wat klachten over het schoonmaken van de roze stift. En ja, wij hadden ook een roze gloed over onze Washimals. Alleen op de verpakking staat duidelijk het volgende; leg je Washimals 24 uur in een bakje met water. Wij hebben deze een nachtje geweekt en de roze gloed was geheel verdwenen! Als je dus de handleiding volgt, is er niets aan de hand.

Crayola Washimals kleuren beestjes

Go or No Go

Als ouder vond ik het een verademing, na al die uitpaksessies met slijm en veel kleine onderdelen! Als je een creatief kind hebt, is dit erg leuk, want je kunt steeds overnieuw de Washimals versieren. Wel ben ik benieuwd of er wat meer stiften los te koop zijn, 3 kleuren vind ik wat beperkt. Er zijn wel uitbreidingssets te koop, maar dat is met diertjes erbij.
Washimals zijn geschikt vanaf 3 jaar. Persoonlijk lijkt mij dat wat jong om goed te kunnen in kleuren, maar vanaf een jaar of 5 zou het prima moeten gaan.
Wij vinden ze in ieder geval erg leuk en geven ze dan ook zeker een GO!

diertjes kleuren en wassen

Feitjes

  • De inkt is ook afwasbaar van huid en kleding.
  • Leeftijd: Geschikt vanaf 3 jaar volgens de fabrikant, wij zouden het vanaf 5 jaar aanbevelen
  • Prijs: gemiddeld 14,99 en je shopt deze Washimals bij bol.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Crayola Washimals review op Pinterest bewaren ♥

pin

Lees hier ook reviews van de Crayola geursticker maker en de Crayola Globbles.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.