Vakantie in Europa Zomervakantie

{ Review } | Camping Le Pommier (Ardeche) – Niet voor herhaling vatbaar

camping le pommier review 2019

Na twee heerlijke weken (in 2019) vakantie op camping Le Pommier in Villeneuve-de-Berg in de Ardeche in Frankrijk vertel ik jullie graag alles over deze camping. Spoiler alert: Ondanks dat we een super fijne vakantie gehad hebben, heb ik toch best wel wat aan te merken op deze camping en zou ik er niet nog eens naar toe gaan met kinderen tussen de 0 en 12 jaar.

Ervaringen met Camping Le Pommier (Ardeche – Villeneuve-de-Berg)

Net zoals zoveel Nederlanders zocht ook ik op internet naar reviews en ervaringen over Le Pommier in Frankrijk. Gelukkig kwam ik een aantal super leuke artikelen en reviews tegen van mensen die er een top tijd gehad hebben. Daarnaast kende ik best wel wat mensen (vrienden, kennissen, collega’s) die er een aantal jaren geleden ook geweest waren. Allen enthousiast. Bij het zien van het waterpark was ik helemaal om, dus de vakantie was al gauw geboekt. Daan en Jesse zijn namelijk twee echte waterratten en vinden zwembaden en glijbanen super leuk. Voor mij dus een heel belangrijk punt.

Het zwembad van camping Le Pommier

Het zwembad van Le Pommier, of eigenlijk het waterparadijs, is fantastisch. De foto’s zeggen genoeg, denk ik zo! Je hebt onwijs veel keuze qua glijbanen, het water is op een heerlijke temperatuur en wordt ook goed schoongehouden. Voor alle leeftijden is er plezier te beleven in het zwembad. Wat me wel opviel, is dat de peuter en kleuterbaden niet afgesloten of omheind zijn. Het is enorm druk en als je als ouder even je kind uit het oog verliest (wat uiteraard niet zou moeten gebeuren, maar toch), dan kan je kind zo naar de diepe zwembaden wandelen. Vrienden van ons met twee jonge kinderen (3 en 1 jaar) kwamen een dagje op bezoek en zij gaf inderdaad aan dat ze hier nooit met haar kleine kinderen heen zou willen gaan de hele vakantie. Door de drukte mis je overzicht en sta je continu op scherp. Een peuterbad met een hek erom heen bijvoorbeeld zou al heel veel rust bieden.

camping le pommier review 2019

Maar het belangrijkste grote minpunt wat mij betreft is het toezicht en de strenge regels. Natuurlijk niets mis met een goed oplettende en kritische badmeester, maar bij Le Pommier gaat het allemaal net te ver.
Om te beginnen mag je hier wél een zwemshort aan (yay!). Wat stiekem wel vreemd is, aangezien via Vacansoleil wordt gecommuniceerd dat het niet mag. Daarnaast hoef je hier gelukkig ook geen badmuts op.

De strenge regels bij het zwembad van camping Le Pommier

Maar goed, ik had het over de strenge regels. Om te beginnen mag je geen balletjes of opblaasbare ballen in het zwembad. Er zijn vele baden, ondiep, diep, er tussen in, maar nergens mag je met een bal spelen. Een grote domper voor Daan en Jesse, aangezien wij altijd erg graag met een opblaasbare bal volleyen in het water.
Ook mogen er geen opblaasbare ligbedden of andere figuren en banden in de zwembaden. Voor de glijbanen kun je gebruik maken van de banden van Le Pommier, maar deze zijn (uiteraard) alleen voor de glijbanen.
Dan verder: kinderen en volwassenen mogen geen duikbril met neusje op. Je weet wel, zo’n duikbril waar je ogen en neus in zitten. Gevaarlijk, volgens de badmeesters. Ok…
Je mag geen salto’s maken als je het zwembad in springt, ook niet waar het zwembad diep genoeg hiervoor is. Alleen duiken mag.
Kinderen mogen niet alleen het zwembad in, of ze nu hun diploma’s hebben of niet. Voor kinderen tussen de 13 en 17 jaar kan een formulier getekend worden waarmee je akkoord geeft dat de kinderen zelfstandig naar binnen mogen. Voor kinderen onder de 13 jaar moet je als ouder mee. Je mag je kind dan wel binnen aan de deur afzetten en weer weglopen, dat maakt ze niet uit. Begrijp me niet verkeerd: als ouder je kind bij het zwembad dumpen klinkt een beetje gek, maar onze jongens (met diploma A, B en C) gaan op een dag 10x naar het zwembad en hebben er echt geen behoefte aan dat ik al die 10 keren met ze mee ga.

zwembad camping le pommier review 2019

Het entertainment van Camping Le Pommier voor kinderen

Een ander zeer belangrijk punt voor mij in de animatie op een camping. Daan en Jesse vinden dat altijd super leuk. Gelukkig hoorde ik van mijn kennissen en vrienden die er al eens geweest waren dat het entertainment ook Nederlandstalig was. “Alles op camping Le Pommier is Nederlands joh”. Nou, niet dus. Niet meer. Le Pommier is een aantal jaar geleden overgenomen en heeft sindsdien een andere, Franse, eigenaar. En het Nederlandse is er daarmee dus echt vanaf. Het entertainment spreekt Frans en een (heul) klein beetje Engels. Dat maakte voor Daan en Jesse de drempel om mee te doen met activiteiten erg hoog. Zeker ook omdat 98% van de kinderen die er zijn tijdens de activiteiten Frans zijn. Er zitten genoeg Nederlanders op de camping hoor, maar die kids kiezen er dus niet voor om naar de activiteiten te gaan.

Het avondentertainment op Le Pommier

Iedere avond is er een avond met vermaak. Magische shows, dansen, minidisco cabaret, schuimparty’s, karaoke en ga zo maar door. Bij de meeste avonden hadden wij zoiets van: leuke poging, maar nee. Ten eerste geldt ook hier natuurlijk dat alles in het Frans is. Een avondje cabaret valt dan dus al af. De magische shows probeerden het goed, maar vielen echt tegen en waren op enkele leuke momenten na eigenlijk te saai. De schuimparty was wel een succes voor alle kinderen, zeker met het blauwe schuim!
De minidisco werd ook in het Frans gedaan, hoewel er soms wel een Nederlands K3 liedje langs kwam uit het niets.
Wat ons betreft viel het avondprogramma op camping Le Pommier echt tegen.

De Vacansoleil bungalow tent en de toiletgebouwen

Wij hadden een bugalowtent via Vacansoleil geboekt. In de tent kun je met maximaal 6 personen, maar dan is de ruimte écht te klein vind ik. Met drie kinderen en twee volwassenen gaat net. Wij waren met twee volwassenen en twee kinderen en daar was de tent perfect voor. De tent is simpel, maar prima. De bedden lagen lekker, niets op aan te merken!
De tenten staan niet op veldjes in een grote groep, maar iedere tent heeft wel buren of overburen. Ik miste een beetje dat veldje-gevoel, maar onze super leuk en gezellige buren met kinderen in de leeftijd van onze jongens maakte alles goed.

review vacansoleil bungalowtent le pommier

Spiekgaatjes in de douchecabines!?

Het toiletgebouw dat in de buurt van onze tenten stond werd goed bijgehouden. Meerdere keren per dag wordt alles schoongemaakt en toiletpapier wordt bijgevuld. Ik heb twee minpunten. Als eerste is het afwaswater echt te lauw. Gelukkig kun je wel warm water halen bij de plekken waar je je kleding uit kunt wassen, dus dat minpunt is een meevaller.
Het tweede minpunt vind ik wel freaky: in sommige douche-cabines zitten in de wanden gaatjes. Daan en Jesse kwamen er in één keer mee aanzetten en toen ik het ging checken bleek het dus echt zo te zijn: je kunt gewoon door zo’n gaatje heen kijken en dan zie je letterlijk de gevoelige delen van diegene die daar staat te douchen. (Ja, ik heb dus een keer gekeken om te zien of je er echt doorheen kon kijken en ja, toen stond er dus net een meneer..) Een heus #wtf-momentje. Hieronder op de foto het bewijs (zonder die meneer uiteraard ;-).

Overlast van de jongeren

Wat mij opviel is dat er erg veel jeugd (tussen de 12 en 17 jaar) op Le Pommier komt. En deze jeugd is behoorlijk aanwezig. Nu moet ik zeggen dat ik daar zelf weinig last van ondervind hoor, maar ik zag en hoorde wel behoorlijk wat mensen die daar minder blij mee waren. Wat ik met kleine, jonge kinderen goed snap. Midden in de nacht komen zij zeer luidruchtig van het avondentertainment af.
Daan en Jesse zijn inmiddels bijna tien jaar en in plaats van dat ik last heb van deze jeugd, zie ik meer een gave camping die voor over een paar jaar wellicht weer interessant zou kunnen zijn voor mijn kids. Maar nogmaals, als ik met kinderen van een jaar of 3-4 op deze camping zou zijn, zou ik flink balen.

Treintje over Camping Le Pommier

Camping Le Pommier is een grote camping waar bij je, als je een beetje pech hebt, erg ver van het zwembad, de supermarkt, het avond-entertainment en/of de Kids Club ligt. Gelukkig rijdt er vrijwel de hele dag door een treintje (vanaf tien uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds) en hij rijdt iedere twintig minuten. Dit is wel echt heel fijn, want voor sommige bestemmingen moet je een flinke (echt flinke!) klim maken. Onze ligging was trouwens perfect. Vrij dichtbij het zwembad, de supermarkt en het avond entertainment. We zaten wel ver van de Kids Club, maar goed, daar zijn we maar enkele keren geweest en dan konden we met het treintje.

Go or No Go

Zoals ik mijn review al begon: wij hebben een top vakantie gehad. Dat komt met name door dat we super gezellige buren hadden waar Daan en Jesse de volle twee weken mee hebben gespeeld en opgetrokken. Hierdoor hebben ze zich amper verveeld. Maar stel dat we een stel met jonge kinderen tegenover ons gehad hadden, dan had deze vakantie er voor de jongens toch wel echt anders uitgezien en dan vraag ik me af hoe leuk ze het gehad zouden hebben.
Ik vind deze camping voor kinderen tot twaalf jaar eigenlijk geen GO. Zelf vind ik deze camping toch wel echt veel meer een interessante camping voor kinderen vanaf dertien jaar. Wat mij betreft zou het dan ook een camping zijn die ik nog eens zal heroverwegen als onze jongens een jaar of vijftien zijn. Hoewel ik denk dat er ook dan wel andere gave campings met leuke waterparken in aanmerking komen.

De omgeving van Camping Le Pommier

Een groot voordeel van deze camping is trouwens wel de prachtige omgeving! Als je hier naar toe gaat, dan moet je ook echt wel wat van de Ardeche gaan zien, want het is prachtig!

Ardeche met kinderen: wat kun je er doen?

1. Kanoën

Er zijn verschillende kano-routes die echt een aanrader zijn om te doen. De kortste route is 8 kilometer en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. In deze route zitten enkele stroomversnellingen waar de kans bestaat dat je een keer omkukelt met je kano, maar dat is ons in ieder geval niet overkomen. Je doet over deze kanotocht ongeveer 3 a 4 uur, afhankelijk van het aantal pauzes dat je inlast. Je mag in ieder geval zelf weten hoelang je er over doet. Wij deden lekker rustig aan en genoten ondertussen van de stoere jongeren die van hoge rotsen zo het water in doken. Erg indrukwekkend om te zien! Je pikt tijdens je kanotocht ook de P’ont D’Arc mee, prachtig om te zien!
Ohja, houd er rekening mee dat je niet de enige bent in je kano, zie hieronder op de foto 😉

P'ont D'Arc kanoën ardeche

2. Canyoning

Een aanrader om te gaan doen met kinderen in de Ardeche is Canyoning. Dit is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar (en je kunt ook lastigere routes kiezen als je oudere kinderen hebt). Tijdens deze activiteit ga je over rotsen klimmen, glijden van natuur-glijbanen, klimmen en klauteren. Je krijgt een speciale wetsuit en helm op voor de bescherming.

3. Klimmen en ziplinen

Wij gingen ziplinen met onze kinderen bij Adventure Camp in de Ardeche. Je kunt hier met kinderen vanaf 4 jaar terecht en ook hier geldt: hoe ouder, hoe moeilijker. Ik vond het geweldig om met de jongens te klimmen tussen de bomen en natuurlijk al ziplinend (dat is geen woord, maar ik vind hem toch leuk) van de ene naar de andere boom te glijden. Echt een aanrader om te doen tijdens je verblijf in de Ardeche met kinderen!

Adventure camp frankrijk ardeche

4. De weekmarkt

Wij zaten in Villeneuve-de-Berg en daar was een leuke weekmarkt op woensdagochtend, maar in de hele Ardeche vind je natuurlijk allerlei marktjes. Leuk om te bezoeken met je kinderen! De prachtige omgeving, de leuke terrasjes, de oude huisjes: je kijkt je ogen uit!

weekmarkt ardeche villeneuve-de-berg

Verder is er nog veel meer te doen in de Ardeche, kijk maar eens op de website van Vakantie met Kinderen!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van Camping Le Pommier in de Ardeche op Pinterest bewaren ♥

Lees ook: Tips voor een luxe camping aan de Middellandse Zee

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.