10 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Boom Boom Balloon: een knallend familiespel

review boom boom balloon spel
Xenia

Ballonnen: je hebt ze in alle vormen en maten en ze hebben een bepaalde aantrekkingskracht. Je kan er mee gooien, voetballen of ze leeg laten lopen. Een ballon kapot prikken kan natuurlijk ook, maar dat is ook best spannend want je weet dat er dan op dat moment een knal zal volgen. Bij Boom Boom Balloon gaat de ballon ook kapot, alleen weet je niet wanneer.

ballonnen spellen prik lek

Boom Boom Balloon

De naam zegt het eigenlijk al want de ballon gaat “Boom”, als in de zin van kapot, knal. Het is een spel waarbij de ballon zal knappen, alleen weet je niet wanneer.
Als je de doos openmaakt, heb je een klein bouwpakketje om het spel in elkaar te zetten. Het wijst zo voor zich en is dan ook zo gepiept. Eenmaal in elkaar moet de ballon opgeblazen worden. Zelf word ik altijd duizelig van het opblazen van ballonnen en is een ballonnenpompje een uitkomst maar dit hoeft natuurlijk niet. Vaak zijn knoopjes in de ballon leggen lastig, maar hier kun je het zo omvouwen dat een knoopje niet nodig is.
Je prikt nu 8 prikkers erin en het spel kan beginnen.

review boom boom balloon spel ballon kapot spel

Boom Boom Balloon spelregels

De spelregels zijn heel makkelijk: je gooit met de dobbelsteen 1,2 of 3 en het getal dat je gooit zo vaak moet de prikker klikken. Je duwt op deze manier de prikker steeds verder de ballon in. Je hoeft niet dezelfde prikker te pakken: je mag ook een andere, als er maar 3 keer geklikt is uiteindelijk. Bij wie uiteindelijk de ballon “boom” doet is de verliezer.

ballon prikken spel

Spanning! 

Door de drukte heeft het spel een week naar ons zitten kijken en waren we dan ook reuze benieuwd naar dit spel. Het in elkaar zetten is niet moeilijk en zo gedaan, de spelregels wijzen voor zich dus het spel kon snel gespeeld worden.

De eerste paar keer gooien is er niks aan de hand, maar hoe verder het spel vordert hoe spannender het spel is. Want op elk moment kan de ballon knappen. Je hoopt iedere keer natuurlijk maar 1 te gooien, omdat de kans dat hij knalt dan minder groot is. Al zegt dit verder in het spel natuurlijk helemaal niks. Je voelt de spanning stijgen, je durft de pin er bijna niet verder in te stoppen en de opluchting is enorm als de ballon nog heel is. De ballon krijgt steeds gekkere vormen, waar steeds om gelachen moet worden. Het is een super leuk en spannend familie spel voor groot en klein!

prik de ballon spel uitleg

Leeftijd Boom Boom Balloon

De leeftijd voor het spel is 8+, dit zal hem zitten in het opbouwen van het spel en het aandrukken van de pinnen. Je moet best een beetje doorduwen voordat er een “klik” is. Met hulp is dit spel ook zeker goed te spelen met de kleinere kinderen: je kunt het spel opbouwen en samen de pinnen erin drukken. De spelregels zijn simpel en daar hoef je geen 8+ voor te zijn.

ballon prik spel idee review boom boom balloon spel

Go or No Go

Wij hebben enorm gelachen om de gekke gezichten en de spanning die het met zich mee brengt. Het is een leuk familiespel, wat super is om te spelen. Ook volwassen onder elkaar zullen het leuk en spannend vinden om te spelen. Wat ons betreft krijgt het een GO! Een aanrader voor ieder gezin die wel van een leuk en spannend spel houden.

Een minpuntje is wel dat er ‘maar’ 10 ballonnen bij zitten, daar ben je zo doorheen. Of je ook gewone ballonnen kan gebruiken, dat hebben wij nog niet geprobeerd. De bijgeleverde ballonnen voelen wat dikker en steviger als de doorsnee ballon, wellicht dat deze dan eerder knappen. We gaan het zeker uitproberen als we door de ballonnen heen zijn.

Feitjes

  • Leeftijd: 8 jaar en ouder, maar met hulp ook al vanaf 5-6 jaar
  • Aantal spelers: 2  tot 8 spelers
  • Speelduur: 15 minuten
  • Adviesprijs: 29,95 en te koop bij bol.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Boom Boom Balloon review op Pinterest bewaren ♥

BOOM BOOM BALLOON

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.