Inspiratie

Overnachten op de festivalcamping: Go or No Go?

De festivalcamping: Go or No Go? 7th sunday festival

Ik ben zelf dol op het bezoeken van een festival en ik ga dan ook graag een paar keer per jaar met vriendinnen genieten van het zonnetje, de sfeer en de muziek op verschillende festivals. Paaspop, 7Th Sunday, Wish Outdoor, Pinkpop en Lakedance zijn lekker dicht in de buurt en heb ik dan ook allemaal wel eens of meerdere keren bezocht. Maar op de festivalcamping overnachten deed ik nog nooit!

Festival bezoeken

Ik kan echt genieten van de sfeer en de muziek op een festival. Ik moet er wel bij zeggen dat ik echt een mooi-weer-ganger ben. Als het de hele dag staat te regenen, dan heb ik er echt minder lol aan en zal ik waarschijnlijk ook niet heel lang blijven. Maar de festivals zijn met name natuurlijk gepland in de periode dat de temperatuur buiten lekker is en dus heb je wel veel kans op redelijk tot erg mooi weer.
Jaarlijks bezoek ik zo’n twee tot drie festivals, en dat vind ik ook wel prima. Vaak zie je bij dit aantal festivals al een aantal dezelfde artiesten en wat mij betreft is het dan ook goed zo. Ik ga het liefste naar festivals waar allerlei muziekstijlen door elkaar zijn. Je zult me dan ook niet vinden op bijvoorbeeld een techno-festival waar je overal dezelfde soort muziek hebt. Ik ga het liefste van de Snollebollekes naar Brennen Heart en van Zanger Kafke naar Mental Theo.

Luchtbed mee en gaan met die banaan!

Festivals zoals Paaspop, Pinkpop en Wish Outdoor duren drie dagen en daarom is er een camping ingericht waar je kunt overnachten. Ideaal natuurlijk: luchtbed kopen, slaapzak en tentje mee en klaar is Kees. En waar de een dit met het grootste gemak doet, denk ik alleen maar: ik doe geen oog dicht joh! Foute instelling natuurlijk, want het hele idee is ook dat je maar een paar uurtjes slaapt en vervolgens weer volle bak gaat feesten. Maar of ik dat nu nog trek? Ik weet het niet. Misschien met een heerlijk luxe intex luchtbed en oordopjes in, maar stiekem denk ik dat ik er echt niet gelukkig van ga worden. Beter bewaar ik dat luxe luchtbed voor een logeerpartije ofzo ;-).

De diehards van de festivalcamping

Stiekem zie je vaak ook wel dat die campinggasten echte diehards zijn. En nog een puntje: ze zijn vaak lekker jong en kinderloos, of juist al wat verder op leeftijd en de kids ‘t huis uit. Of die kids zijn lekker mee naar dat festival, haha! Maar als ik dan met mijn auto naar het parkeerterrein rijdt en daar die mensen zie sjouwen met hun campingstoeltjes, tentjes, luchtbedden en koelboxen moet ik toch eerlijk zeggen: het kriebelt wel. Want man, wát een sfeer hangt er op zo’n festivalcamping! Het feestje gaat daar vaak nog wel even door met bijvoorbeeld een Silent Disco. Op Paaspop was er op de camping zelfs een heus subtropisch zwemparadijs! Dan mis je zeg maar toch wel iets, als je daar niet bij bent.

Is een festivalcamping iets voor jou? Of blijf jij er juist liever ver vandaan?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.