Zwangerschap

Leuke manieren en ideeën voor de gender reveal!

manieren en ideeën voor de gender reveal

Gender reveal staat voor de onthulling van het geslacht van je ongeboren kindje. Zodra je het geslacht van je kindje weet wil je dit vaak op een leuke manier laten weten aan je vrienden en familie. Het zinnetje: het is een jongen/meisje is tegenwoordig niet meer voldoende.
We willen het steeds vaker origineel. Natuurlijk is dit leuk, want dit is ook een heel speciaal moment in de zwangerschap en dit wil je delen.

Voor wie is de gender reveal

Natuurlijk kun je kiezen voor verschillende gender reveals. Bedenk bijvoorbeeld van te voren of jijzelf ook verrast wilt worden met je partner, of juist alleen de familie/vrienden. Dit bepaalt namelijk de aanpak. Wil je het zelf niet weten, dan zal iemand anders dit voor je moeten regelen. Bij een taart is dit makkelijk: jij geeft een envelop met daarin het geslacht (gekregen van diegene die je echo gemaakt heeft) en je geeft deze aan de bakker. Bij een ballon kun je naar een feestwinkel en vragen of zij het voor je willen regelen. De vulling van de ballon wordt dan roze of juist blauw maakt.

Met wie bespreek je dit?

Je bespreekt dit van te voren met de echoscopiste, dus voor de echo gemaakt wordt. Als je zelf echt verrast wilt worden op je feestje zul je namelijk erg teleurgesteld zijn als je het geslacht spontaan in beeld ziet staan, voordat je de vraag überhaupt gesteld hebt aan de echoscopiste.
Vraag vooraf gewoon of ze het geslacht op een briefje wil schrijven. Ze zal dan zelf opletten met wat zij in beeld laat zien zodat jullie echt niets te zien krijgen. Of ze zegt even dat jullie de andere kant op mogen kijken op het moment dat het geslacht in beeld komt.

Kleine of grote gender reveal party?

Je kunt het natuurlijk zo uitgebreid aanpakken als je zelf wilt. Maak je een filmpje van de gender reveal en plaats je dit op social media, of pak je groots uit met een compleet gender reveal feestje voor de hele familie en al je vrienden. Alles is mogelijk dus bedenk goed wat je wilt, tref je voorbereidingen en nodig iedereen op tijd uit. Er is van alles al kant en klaar te koop, maar je kunt ook lekker zelf gaan freubelen.

Ideeën en manieren voor de gender reveal!

Ik heb een lijstje gemaakt van 9 manieren hoe je dit grootse nieuws kunt delen:

 1. Gebakjes:
  Iedereen kent het tegenwoordig wel. De echoscopiste geeft een briefje mee, dat je aan de bakker kunt afgeven. Zo kan de bakker ervoor zorgen dan de vulling roze/blauw is en je zelf ook verrast wordt. Bij het aansnijden van de taart komt de kleur tevoorschijn.
  Natuurlijk kun je zelf ook gekleurde cupcakes maken (of laten maken) door er een stukje uit te snijden vanaf de bovenkant en de cupcake dan te vullen met roze of blauwe vulling. Naast cupcakes zijn tegenwoordig ook gevulde donuts helemaal hot.
 2. Ballonnen ploppen:
  Je kunt simpel een ballon (laten) vullen met roze of blauwe confetti, zodat als je deze lek prikt het geslacht op deze manier tevoorschijn komt, maar het kan ook spannender.
  Zo kun je ook met dartpijltjes gooien op de ballonnen of de ballonnen kapot stampen. Ook kun je zelf variëren met de inhoud. Naast confetti kun je dit ook vullen met gekleurde muisjes/verf/poeder
 3. Confettikanon:
  Er zijn confettikanonnen te koop voor jongens en meisjes, op het zilverfolie staat het geschreven zodat je de juiste koopt. Bij het draaien spuit de confetti eruit en zo is het een erg feestelijke reveal.
 4. Poeder kanon:
  Dit werkt hetzelfde als het confetti kanon alleen komt er poeder uit in plaats van confetti. Erg leuk in combinatie met een fotoshoot als je tegenover je partner staat en er een grote wolk kleur te zien is.
 5. Auto of motor uitlaat:
  Voor de echte autoliefhebbers is er tegenwoordig een nieuwe manier. Tijdens een driftsessie komt er via de uitlaat een rookbom vrij. Een hele spectaculaire manier om het nieuws te vertellen natuurlijk. Benieuwd hoe spectaculair dit is met een motor? Zie het filmpje hieronder!
 6. Pinata:
  Wil je geen standaard ballon, kies dan voor een piñata! Deze kun je verkrijgen in alle kleuren en maten, zelfs bij de Action, of wees creatief en kies voor een DIY project. De piñata kun je vullen met wat jij maar wilt. Kies voor confetti of gekleurde krantensnippers of zelfs snoepjes. Alles kan en je kunt het zo een persoonlijk tintje geven.
 7. Doosje vol kleur:
  Je vult een doos met gevulde ballonnen in de juiste kleur. Je kunt de doos ophangen en aan een touwtje trekken dat het naar beneden valt, erg leuk voor de foto’s! Of je maakt gebruik van heliumballonnen. Je kunt dan de doos op de grond zetten en openmaken zodat de ballonnen eruit vliegen.
 8. Gekleurde vuurwerk sterretjes:
  Er zijn sterretjes te koop die bij het aansteken een roze of blauwe kleur hebben. Deze zijn natuurlijk uiterst geschikt voor een reveal.
 9. Ei roulette:
  Je pakt een doos eieren en kookt hiervan 9 eieren, het laatste ei leg je apart. Na het koken verf je alle eieren. Let er goed op dat je het rauwe ei in de juiste kleur verft, want deze maakt het geslacht bekend! De partners tikken om en om een ei kapot tot het rauwe ei aan de beurt is. Spanning gegarandeerd!

Kies voor een manier die bij jullie past en het wordt gegarandeerd een succes!
Heb jij nog een ander leuk idee? Laat het hieronder weten in de comments!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze gender reveal tips op Pinterest bewaren ♥


Taartfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.