Natuur Noord-Brabant

Het leukste blotevoetenpad in Brabant vind je in Elsendorp!

blotevoetenpad elsendorp
Linda - Go or No Go

Niets lekkerder dan genieten van de natuur wanneer het buiten weer mooi weer wordt. We gaan dan graag met de jongens naar de bossen, naar een groot meer met strandje, buitenspeeltuinen, etc. Maar deze keer kozen we voor een andere activiteit, waar we al veel over hadden gehoord, maar nog nooit hadden gedaan. Wij gingen naar een blotevoetenpad! Niet zomaar een trouwens, maar het eerste blotevoetenpad in Brabant.

blotevoetenpad review

Een écht blotevoetenpad

Ik weet dat er best wat blotevoetenpaden zijn die erg kort zijn en waar je bijvoorbeeld een keertje in een bak staat met steentjes en dan weer in een bak met houtjes. Als ik daar naar op zoek zou zijn, zou ik dat wel in mijn tuin maken. Nee, wij bezochten een écht blotevoetenpad. Eén waar je twee kilometer wandelt op de blote voetjes!

blotevoetenpad stenen

Blotevoetenpad in Elsendorp

Het blotevoetenpad in Elsendorp bij de Cristoffelhoeve is zo’n blotevoetenpad. Essentieel bij een blotevoetenpad is dat het in de natuur is en dat je met je voeten verschillende sensaties beleefd. Koud, warm, nat, droog, kriebelig, prikkelig, modderig en ga zo maar door. Wat ik zelf belangrijk vind, is dat je tijdens het wandelen niet hoeft op te letten voor brandnetels. Ja, je wandelt in de natuur, maar niets zo vervelend als wanneer je kids door een brandnetel wandelen en ze tijdens de tocht last hebben van jeuk. Over het blotevoetenpad van de Christoffelhoeve kan ik gelukkig kort maar krachtig zijn: PERFECT! Je loopt door bossen, weilanden, slootjes en weilanden, maar nergens heb ik een brandnetel kunnen ontdekken. Dat wordt dus super goed bijgehouden.

blotevoetenpad modder

Schreeuwen maar!

Het blotevoetenpad in Elsendorp is twee kilometer lang. De boodschap van de gastvrouw Christa is duidelijk: kinderen moeten lekker kinderen kunnen zijn. Laat ze lekker los, laat ze lekker hun ding doen tijdens dit tochtje. Er is zelfs een speciaal schreeuw-huisje gemaakt waar kinderen worden uitgedaagd zo hard mogelijk te schreeuwen. En papa en mama mogen ook best mee doen om er zo een heuse schreeuw-wedstrijd van te maken. Ook zitten er leuke spelletjes in verwerkt zoals figuren maken van de wolken, beestjes zoeken in het gras en grassprietjes plukken met je tenen.

blotevoetenpad gaas

Klimmen en klauteren

Tijdens de tocht kom je van alles tegen. Een grote berg stenen waar je overheen moet klimmen, tegels waar je op moet springen, boomstammen om overheen te lopen, slootjes om door de modder te baggeren, een vlot waar je op kunt spelen en drijven, door de weilanden, over het gras, bruggetjes, stenen, houtjes, ijzeren rasters, door het zand, door tunnels en nog veel meer. Er is volop de mogelijkheid om lekker te klimmen en te klauteren, maar mocht je dat niet goed kunnen (bijvoorbeeld als je met opa of oma op bezoek bent) dan kun je er ook wel omheen lopen.

blotevoetenpad vlot water

Speeltuin

Wanneer je klaar bent met je blotevoetenpad kom je uit bij een grote speeltuin waar je kids zich met gemak nog een paar uur kunnen vermaken met verschillende spellen, voetballen of met de speeltoestellen. Ook kun je kiezen voor een potje voetgolf of andere activiteiten.

voetenpad bomen

Go or No Go

Het blotevoetenpad in Elsendorp is écht een aanrader. Daan en Jesse vonden het super leuk om te doen. Extra leuk vonden ze het dat er een vriendje mee was, want dat maakt het natuurlijk nog gezelliger. Het blotevoetenpad wordt perfect bijgehouden en je wordt zeer hartelijk ontvangen door de gastvrouw. Ben je in de buurt van Elsendorp, dan is dit uitje zeker een aanrader!

blote voeten pad stenen

Feitjes

  • Leeftijd: alle leeftijden
  • Prijs: € 7,50 voor volwassenen en € 5,- voor kinderen (inclusief koffie/thee en iets lekkers)
  • Openingstijden: woensdag en vrijdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit blog over het leukste blotevoetenpad van Brabant op Pinterest bewaren ♥

Ben je op zoek naar meer leuke uitjes? Kijk dan hier

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.