Creatief & Knutselen DIY

DIY | Knutsel een armbandje van ijsstokjes

Armbandje van ijsstokjes knutselen
Rosie

In de zomer eten we meer ijsjes dan in de andere seizoenen. Dat is ook niet gek, want als het warm weer is (wat in de zomer gemiddeld vaker voorkomt dan in de herfst, winter of lente) hunker je naar wat verkoeling. Wist je trouwens dat we gemiddeld 8 liter ijs per jaar per persoon consumeren? Vooral de vraag naar waterijsjes stijgt op het moment dat het warmer wordt. Hoe warmer het wordt, hoe meer we kiezen voor lichtere en fruitigere smaken. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook heerlijk vind om met warm weer (zelfgemaakte) waterijsjes te eten. Met de ijsstokjes die je vaak weggooit kun je leuke knutsels maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een armbandje van ijsstokjes?

Sieraden voor mijn 3-jarige dochter

Mijn dochter Sara (3 jaar) wordt vrolijk van oorbellen, kettingen en armbanden. Nu is het zo dat deze sieraden na een paar keer dragen toch echt weer in de kast verdwijnen en ze haar zinnen weer op andere ‘hebbedingetjes’ heeft gezet. Peuters worden nou eenmaal sneller afgeleid dan de wat-oudere kinderen. Maar als Sara een eigen sieraad mag maken, is ze toch net wat enthousiaster. En ik als moeder ook, want ik hou van knutselen!

Armbandje van ijsstokjes knutselen uitleg

Zomers armbandje van ijsstokjes

Eerst een ijsje eten en daarna knutselen. Een ideale combinatie en een goede reden om toch ‘ja’ te zeggen tegen dat lekkere ijsje, aangezien eerst het ijsje op moet voordat je het stokje kunt gebruiken. Je hebt wel even wat geduld nodig, aangezien je het ijsstokje niet zomaar gebogen krijgt zonder het te breken. Maar het wachten is het dubbel en dwars waard! Daarnaast kun je je armbandje van ijsstokjes zo kleurrijk maken als jij zelf wilt. Hoe? Ik leg het uit:

Wat heb je nodig voor een armbandje van ijsstokjes?

 • ijsstokje (je kunt brede of smalle ijsstokjes ook los in de winkel kopen)
 • bakje met water
 • een glas (hoe groter het glas, hoe breder de armband wordt)
 • washi tape (of verf/stiften)
 • prikpen
 • naald en draad
Armbandje van ijsstokjes knutselen washitape

Hoe maak je een armbandje van ijsstokjes?

 • Vul een bak met water.
 • Spoel het ijsstokje goed af onder de kraan zodat alle ijsresten eraf zijn en leg het stokje in de bak met water.
 • Laat het ijsstokje een nachtje weken in de bak met water.
 • De volgende ochtend haal je het ijsstokje uit het water. Doordat het ijsstokje de hele nacht heeft geweekt, is het nu buigzamer. Let er wel op dat het ijsstokje nog steeds breekbaar is.
 • Buig het ijsstokje voorzichtig en leg het horizontaal in het glas. Het stokje zal de ronde vorm van het glas aannemen. Dus: hoe groter het glas hoe breder de armband.
Armbandje van ijsstokjes knutselen uitleg review
 • Laat het ijsstokje goed drogen in het glas.
 • Als het ijsstokje goed is gedroogd kun je deze gaan versieren. Knip stukjes washi tape en plak deze op het ijsstokje. Je kunt het ijsstokje ook verven of met stiften mooi versieren.
hoe maak je ijsstokjes armband
 • Je kunt eventueel de uiteinden van je armband met een draad vastmaken, zodat de armband goed blijft zitten. Prik dan met een prikpen of een naald een gaatje in beide uiteinden van het ijsstokje. Zorg dat je dit voorzichtig doet, want anders barst je stokje.
 • Haal een draad met een naald door de twee gaatjes en knoop de uiteinden aan elkaar vast.
 • En klaar is je prachtige, zomerse armband!

Wil je nog een andere manier zien van een armbandje zelf maken? Kijk dan in deze DIY.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit armbandje van ijsstokjes op Pinterest bewaren ♥

Lees ook: Knutselen met Silk Clay





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.