Huis & Tuin

De beste keukeninrichting voor een gezin creëer je zo!

keukeninrichting Ideale gezinskeuken l-vorm keuken voor een gezin
Linda - Go or No Go

Een keuken voor het hele gezin: lang niet iedere keuken is hier geschikt voor. Met een groot gezin wil je zoveel mogelijk ruimte creëren. Ik denk graag met je mee en help je aan tips voor een praktische keukeninrichting voor het hele gezin.

Kookeiland

Als je de ruimte ervoor hebt, kies dan altijd voor een kookeiland. Een kookeiland maakt ruimtelijk én is super praktisch omdat je met veel personen in de keuken kunt staan en werken. Met een paar barkrukken aan de ene kant heb je ook nog eens een leuke en gezellige plek om te ontbijten. Zeker bij industriële keukens is het gaaf als je van die mooie ijzeren barkrukken neerzet aan het kookeiland. Naast mooi is het ook gewoon nog eens praktisch: de kids eten lekker hun boterhammetje en ondertussen maak jij de lunchtrommels voor school klaar.

Grote vaatwasser

Wat belangrijk is in een keuken voor een gezin, is de vaatwasser. Houdt hier dus rekening mee tijdens de keukeninrichting. Geen discussie mogelijk wast mij betreft: in een keuken hoort een vaatwasser. Maar ook bij de vaatwassers zit er veel verschil: van klein tot groot en van smal tot breed. Afhankelijk van de ruimte in jouw keuken zou ik in ieder geval altijd voor een redelijk tot zo groot mogelijke gaan. Mijn uitgangspunt is dat de vaatwasser één keer per dag aan gaat, aan het einde van de dag. Zo is alles schoon voor de volgende dag en hoef ik ook weer niet na ieder ontbijt en lunch de vaatwasser al te draaien. Wat ik ook ideaal vindt, is in plaats van een besteklade (waar je ze een voor een in moet leggen) een bestekbakje, waar je het bestek gewoon rechtop inzet. Bespaart een hoop tijd! 🙂

Houd het ook leuk!

Vergeet niet door al het praktische heen de keuken ook leuk en sfeervol te houden. De aankleding is super belangrijk. Ik ben zelf bijvoorbeeld helemaal weg van een botanische keukentrend, waarbij je veel natuurlijke kleuren verwerkt. Natuurlijk zijn planten ook onmisbaar in de botanische keuken, en laat ik nou net helemaal weg zijn van alle soorten groene planten. Bij mij zijn planten in de keuken dus echt onmisbaar en ik moet zeggen dat de jongens het ook erg leuk vinden. Ze houden mee in de gaten of de plantjes water moeten hebben en vinden het helemaal prachtig als ze stukjes basilicum of bieslook van een plantje af mogen knippen.

Een opbergkast

Wat ook wel érg fijn is naast de gewone keukenkastjes, is een opbergkast in je keuken. Geloof me, je gaat blij zijn met deze tip. Met kids in huis zijn er nu eenmaal enorm veel spullen. En ook al denk je: die opbergkast is veel te groot, die lades krijgen we echt niet vol: jawel hoor. Overvol. Dus heb je de ruimte, ga dan niet voor een klein laag kastje maar ga voor een mooie praktische keukenkast. Zelf hebben wij een witte kast van Jan des Bouvrie, die behalve praktisch ook nog eens práchtig is.
Voor de kinderen kun je de opbergkast ook extra leuk maken door er bijvoorbeeld een krijtbord of whiteboard op te hangen. Hier kunnen zij leuk op tekenen of kleuren, en jij krabbelt er het boodschappenlijstje mooi doorheen. Of je maakt er een weekagenda van, ook leuk! Zo kan iedereen zijn of haar afspraken erop zetten.

Tot zover deze tips voor een ideale keukeninrichting voor het gezin. Heb jij nog tips? Laat ze hieronder in de comments achter!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.