- Attractieparken Overijssel

Is Avonturenpark Hellendoorn leuk met warm weer?

avonturenpark hellendoorn tijdens hitte

Het is zondagochtend en het ziet er naar uit dat het vandaag 30 graden gaat worden. Je zou het bijna niet bedenken maar het is het ideale moment om met de kinderen naar Avonturenpark Hellendoorn te gaan. Korte wachtrijen, diverse waterattracties en waterspeelplaatsen, achtbanen, shows en overdekte attracties zorgen ervoor dat we er heerlijke dag van kunnen maken.

Lengte meten

Voor we het park binnen wandelen kunnen we ervoor kiezen om de vijfjarige dames eerst op te laten meten. Wat geen gek idee is, want zo krijgen ze direct een gekleurd bandje passend bij hun lengte waardoor jezelf maar ook het personeel bij de attracties makkelijk kunnen zien in welke attracties ze mogen. Dit scheelt wachttijd en teleurgestelde gezichtjes als blijkt dat ze ergens niet in mogen.

De 3 Geheime Torens

Als we door de poortjes zijn hoor ik de kinderen direct vragen of ze in de 3 geheime torens mogen spelen. Het heeft een grote aantrekkingskracht op alle drie, wat ik goed kan begrijpen want het is een echte vesting met drie torens die verbonden zijn door touwbruggen en overal waar je kijkt zijn er glijbanen, boomhutten, verrekijkers, caleidoscopen, watertafels en buistelefoons die zorgen voor heel veel plezier en uitdaging. Wat mij opvalt is dat er veel schaduw is, dus een ideale plek om straks even rustig te zitten.

Hitte en hellendoorn voorbereidingen

Sungai Kalimantan

Al snel lopen we langs de Sungai Kalimantan. In eerste instantie vond ik dit toch best wel spannend met twee vijfjarigen maar ze waren super enthousiast bij het zien van de ronde gele bootjes en wilden er perse in. Quin bood aan om naast zijn zusje te gaan zitten en haar vast te houden als het nodig was. De wachtrij was er op 1 gezin voor ons na niet, dus we konden bijna direct aan het avontuur beginnen. De lach en spanning op de gezichtjes lieten mij weten dat dit wel goed zat voor de rest van de dag.

Fort Knalkruit

Aankomend in het Piratengebied gaf Quin al direct aan dat hij graag in Fort Knalkruit wilde. Dit is een overdekte attractie met botsauto’s in de vorm van houten vaten. Ook de meisjes waren enthousiast, maar ik was even bang dat de vijfjarigen gelanceerd zouden worden door de grotere kinderen of volwassenen die ook een rondje waagden. Maar hier is goed over nagedacht. Zo zijn er namelijk twee banen met botsauto’s. De linkerbaan is speciaal voor kinderen van 120cm en groter en de rechterbaan is speciaal voor kinderen tussen de 90cm en de 130cm met kleinere botsauto’s zodat ze goed bij het stuur en de pedaal kunnen. Ook wordt er goed opgelet dat alle kinderen een gordel dragen tijdens het rijden en wanneer het nodig is worden ze op weg geholpen. Als het aan de kinderen lag dan hadden ze er de hele dag in rondgereden.

Hellendoorn leuk met warme dagen

Verkoeling

Uiteraard bleven we niet de hele dag bij Fort Knalkruit. Een frisse wind halen in het Galjoen en een paar rondjes in Piraat Enterhaak zorgden ervoor dat we wel weer even met beide benen op de grond wilden blijven staan. Dit kwam goed uit want de show van Kareltje en Jasmijn in het theater met airco begon ook niet veel later. Naast het afkoelmomentje in het theater, wat echt een aanrader is om naar toe te gaan, zijn er nog meer plekken waar je even kan afkoelen. Zo kan je kletsnat worden door de Magie Stralen, maar ook in de speeltuin kan je langs of door het water rennen en spelen aan de watertafels. Voordat wij naar huis gingen hebben we nog snel een nat pak gehaald bij de Wild Waterval met boomstammen.

Go or No Go

Het was een super leuke dag in het park en als het aan de kinderen lag gaan we dit weekend weer.
Er zijn afwisselende attracties en ook aan de kleintjes is echt gedacht. Zo is er speciaal voor hen Dreumesland. Ook liepen er best veel groepjes tieners rond die de grootste lol hadden. De tijd vloog voorbij en ik had zelf niet eens in de gaten dat het eigenlijk zo warm was. Een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn is dus zeker een Go op een warme zomerse dag!

Tickets voor Hellendoorn shop je hier vanaf € 22,50 per ticket.

Hellendoorn leuk met warme dagen of niet

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.