Huis & Tuin

Het ideale bankstel voor het kleine of grote gezin

vloerkleed huiskamer veranderen bankstel voor het gezin

De zoektocht naar de juiste bank voor jou is kan nog wel eens een hele zoektocht zijn. Helemaal wanneer je (jonge) kinderen in huis hebt en de bank dus wel wat te lijden heeft. Welk bankstel is nou de juiste bank voor een gezin met kinderen?

Vorig jaar hebben wij een hele online zoektocht gehad naar de juiste bank. Ik ben inmiddels dus wel een beetje een banken-kenner, al zeg ik het zelf ;-). Groot of klein, wel of geen lig-gedeelte, fauteuils erbij of niet, stof of toch leer en niet te vergeten: welke kleur. Vele keuzes die je zult moeten maken voordat je kunt overgaan op het aanschaffen van een bankstel. Hopelijk kan ik je er een beetje bij helpen!

Rondkijken en oriënteren

Om te beginnen misschien een gekke tip, maar écht een aanrader: stap eerst eens even lekker blanco erin en ga online eens rondneuzen. Op Pinterest heb je enorm veel bankstellen, maar ook op de website van bijvoorbeeld Piet Klerkx heb ik super veel inspiratie opgedaan door dit uitgebreide aanbod banken. Waarom je er eerst onbevooroordeeld rond moet gaan kijken? Op deze manier vorm je vrij snel een beeld van wat je in ieder geval níet wilt. Als je dat gedaan hebt, kun je al heel veel afstrepen en dat kijkt een stuk relaxter.

Groot of klein

Deze keuze zal met name afhankelijk zijn van de grootte van je huiskamer en de grootte van je gezin. Ben je thuis met een man of zes, dan zul je ook een bankstel moeten hebben waar zes man op past. Of je zorgt ervoor dat er een of twee losse fauteuils zijn. Let er dan wel op dat je vanuit die fauteuils ook goed televisie kunt zien, anders ben ik bang dat de kids echt niet daarin willen zitten.
Voor een groot gezin is een hoekbank ideaal, omdat die aan twee kanten doorloopt en je dus meer zitplaatsen hebt.

Liggedeelte of niet?

Ik zou alleen voor een bank met liggedeelte gaan als je met maximaal vier thuis bent. Het liggedeelte neemt gewoon een flink stuk in van je bank en het is geen gedeelte waar je echt lekker op kunt zitten een avondje. Ik raad met een gezin van vier of kleiner overigens wél zeer sterk het liggedeelte aan: ik zou niet zonder willen! Heerlijk om ‘s avonds lekker de beentjes omhoog te doen. Ook de jongens vinden het heerlijk om in dat hoekje te kruipen met hun Donald Duck tijdschrift of tablet.

Stof of leer

Kleine kinderen? Leer! Dan poets je met het grootste gemak alles snel af. Vind je leer niet mooi, dan kun je voor een donkere stoffen bankstel gaan, maar wel met de wetenschap dat die bank echt niet schoon is, ook al zie je het minder snel.
Zijn je kids al wat ouder, denk aan een jaar of zes, dan kun je prima voor een stoffen bank gaan. Tenminste als je kinderen een beetje luisteren en netjes om kunnen gaan met spullen. Hier in huis is het in ieder geval geen enkel probleem. En heb je toch een keer een vlek, dan kun je die gelukkig redelijk vaak zelf verwijderen of, als hij echt ernstig is, laten verwijderen door een geprofessionaliseerd bedrijf.

Wat voor bankstel heb jij thuis? En ben je er blij mee of juist niet?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.