De leukste gratis uitjes met kinderen in de zomer

leukste uitjes in de zomer met kinderen
Joyce

Eindelijk heeft heel schoolgaand Nederland vakantie, maar wat ga je doen? Zes weken lang? Veel leuke dingen kosten geld. Daarom heb ik voor jullie de leukste gratis uitjes met kinderen in de zomer opgezocht! Kom maar op met die 6 weken vakantie.

Gratis uitjes met kinderen in de zomer:

Het belevenissenbos in Lelystad

Ga je op bossen zoeken dan kom je er een heleboel tegen. Normaal denk ik aan een bos in de herfst, maar deze zijn ook echt heel leuk in de zomer. Zo ook deze. Met zijn 40 hectare “natuurlijk spelen” is er meer dan genoeg te doen. Er zijn tokkelbanen, rouwschommels en nog veel meer van dit soort dingen. Zeker een aanrader. De website ziet er erg leuk uit. Dus klik snel hier om hem te bekijken.

Zandsculpturen in Zandvoort

In Zandvoort is er 14 juli het zandsculpturen EK geweest. De mooiste sculpturen werden er gemaakt. Gelukkig blijven ze tot november op het strand staan. Een dagje of weekendje naar Zandvoort wordt nu extra leuk. Na het bekijken kun je de rest van de dag genieten van het strand.

gratis uitjes met kinderen in de zomer

Pluktuinen Zeldenrust

De pluktuinen in het Drenthse Waspe is gespecialiseerd in het kweken van blauwe bessen. Ook andere soorten fruit hebben ze hier te koop. Maar hoe leuk is het om dit allemaal zelf te plukken? In de pluktuin kan je op zoek naar allerlei lekkere soorten om zelf te plukken. Ook hebben ze hier een bloementuin waar je met een schaartje je eigen bos bloemen mag plukken. Heerlijk struinen door de tuin op zoek naar de mooiste bloemen voor in je boeket. En als je het echt gratis wil houden kan je natuurlijk ook lekker genieten van alle mooie planten in de tuin. Kost je niks. Meer informatie vind je hier.

Geitenboerderij ‘t Geertje in Zoeterwoude

Op deze boerderij hebben ze een hele schuur vol met geiten. Wanneer de lammetjes zijn geboren kun je in het winkeltje een flesje melk kopen om aan de lammetjes te geven. In de zomer zijn er genoeg activiteiten om aan mee te doen. De boerderij heeft niet alleen geiten, maar ook koeien, varkens, kippen, pony’s en konijnen. Ook kan je een rondje rijden op de rug van een pony. De boerderij ligt naast een sloot en verhuurt dan ook bootjes om lekker een eindje te varen. Je kan dus zelf beslissen hoe duur je het dagje uit wil maken.

Klimbos bij het Kralingse bos

Naar het bos gaan is altijd los, maar in het Kralingse bos in Zuid-Holland is ontzettend veel te doen. Je kan er niet alleen wandelen door het bos, maar ook lekker liggen op het strandje, de kinderboerderij bezoeken en je uitleven in het klimbos. Ik weet zeker dat je hier een hele dag je kan vermaken

Pyramide van Austerlitz

Op de Utrechtse Heuvelrug vind je de Pyramide van Austerlitz. Helaas is het bezoeken van deze Pyramide niet gratis, maar eromheen zijn genoeg leuke dingen te doen en te beleven. Heerlijke wandelen door het bos en daarna genieten van de speeltuin die ernaast ligt. Bij de speeltuin zijn ook attracties te vinden waar je wel voor moeten betalen, zoals het treintje, de botsauto’s en de vliegtuigjes. Een heerlijk dagje uit.

De Zaanse Schans

Je kinderen zullen het wel herkennen van het Sinterklaasjournaal, maar een echt leuk om zelf te bezoeken. Bij de Zaanse Schans ga je terug naar de 18e en 19e eeuw. Je kan er snoep kopen bij de allereerste Albert Heijn, waar het allemaal begon, molens bezoeken, snuffelen in huisjes en leren hoe je klompen moet maken. De entree is gratis, maar het parkeren kost 10 euro.

Natuurspeeltuinen

Door heel Nederland zijn ze te vinden: De natuurspeeltuinen. En ik vind het echt een aanrader. Mijn kinderen kunnen zich er een hele dag in vermaken. In Voorschoten heb je een hele mooie tuin met water, zand en mooie klimtoestellen. Tik het in om Google en laat je verrassen. Ook leuk zijn de blotevoetenpaden, waar je kinderen ook lekker kunnen spelen en beleven. Een heerlijk dagje uit met je kindjes!

Nederland is mooi en er zijn genoeg plekje te ontdekken waar je heerlijk met je gezin kan genieten. Ik ben benieuwd of je naar één van mijn tips toe bent gegaan en hoe je het hebt gehad! Laat het je mij weten?

Lees ook: nog eens 53 dagjes uit met kinderen

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze gratis uitjes met kinderen in de zomer tips op Pinterest bewaren ♥

zomer uitjes met kinderen pin

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.