Afscheidscadeau Juf of Meester Creatief & Knutselen

Ecologisch en milieuvriendelijk afscheidscadeau voor de juf

Ecologisch en milieuvriendelijk afscheidscadeau voor de juf of meester
Anne

Als je door de stad loopt is het je misschien ook opgevallen: het schooljaar komt ten einde. In diverse winkels zag ik allemaal leuke pakketjes voor de juf of meester opduiken om ze te bedanken voor dit schooljaar. Juffencadeau, afscheidscadeau of een eindejaarscadeau. Het is maar net hoe je het wil noemen. Persoonlijk vind ik dat die die juf of meester wel even in het zonnetje gezet mag worden aan het einde van het schooljaar. Uit bronnen heb ik vernomen dat de meeste juffen badschuim en chocola erg leuk vinden, maar dat ze dat ook best vaak krijgen. Ik wilde dus op zoek naar een kleinigheidje wat zelf te maken is én bij voorkeur ook nog een beetje origineel is. En nog lastiger: ik wilde graag een ecologisch en milieuvriendelijk afscheidscadeau.

Google en Pinterest zoektocht!

Op ons blog hebben we al verschillende DIY afscheidscadeaus gemaakt om je op weg te helpen. Maar daar vond ik het nog niet tussen.  Ik wilde iets simpels maken, maar dat wel gebruikt gaat worden. Misschien ben jij hier ook wel gekomen via Google en zocht je net als ik op de woorden: een origineel afscheidscadeau of een bedankt voor het schooljaar cadeau voor de meester of juf. Nou: dit cadeau is voor de meester en de juf en het is ook nog eens een ecologisch en milieuvriendelijk afscheidscadeau! Die hadden we nog niet hè?

reageerbuisje

Ecologisch en milieuvriendelijk afscheidscadeau

Het is algemeen bekend dat de bijen het in Nederland lastig hebben. Er zijn minder bloemen. Veel tuinen zijn in zijn geheel bestraat: weinig bloemetjes te vinden. Meer bloemen zorgen voor meer bijen en die bijen zijn zeer belangrijk voor ons milieu! Ik heb bedacht om bij-vriendelijke bloemzaadjes te geven en om zo de juf of meester te bedanken voor een BIJzonder schooljaar.

confetti van scnoeppapier maken

Milieuvriendelijk en ecologisch juffencadeau

Wat heb je nodig:

 • Reageerbuisjes
 • Bij vriendelijke bloemzaadjes
 • Snoeppapier
 • Papierponsjes mini
 • Kaartje voor aan het reageerbuisje
 • Lintje

milieuvriendelijk afscheidscadeau maken en ecologisch verantwoord

Hoe maak je dit BIJzondere milieuvriendelijke afscheidscadeau?

Strooi de bloemzaadjes in een schaal. Maak van snoeppapier en een papierpons confetti. Gewoon papier lost namelijk niet op in de aarde, dus daarom gaan we voor snoeppapier. Snoeppapier kun je gewoon bij je supermarkt kopen. Met een papierpons maak je nu dus je “confetti”. Een mooi klusje voor je kind ook natuurlijk!

Vul nu reageerbuisjes met dit mengsel. Op het buisje kan je een bij tekenen met bijvoorbeeld een krijtstift. Maar dit is niet perse nodig hoor. Schrijf een leuk kaartje met de boodschap “bedankt voor het BIJzondere schooljaar”. Op de achterkant kan je kind zelf een tekening of tekst schrijven. Ik zou zelf tijdens het geven van dit cadeau erbij zeggen dat ze het zo kunnen uitstrooien in de tuin, inclusief de confetti.

De kaart tekenende ik zelf en hier maakte ik een foto van. Bij het Kruidvat heb ik deze uitgeprint. Zodoende hoefde ik maar 1 handlettering tekening te maken. Mijn kinderen hebben in totaal zes leraren en juffen, dus dit is meer praktisch.

Veel plezier met maken en geven!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit afscheidscadeau voor de juf of meester op Pinterest bewaren ♥

Ga je dit cadeau maken? We zijn benieuwd naar de resultaten! (Tag ons op Instagram of Pinterest)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

 • Reply
  DIY bedankjes voor de juf en meester - tipsvoormama.nl
  1 juli 2020 at 07:02

  […] is niet gek op bloemen? Verras de juf daarom dit jaar met een duurzaam DIY cadeau zoals Linda van go-or-no-go.nl heeft gemaakt. De zaden worden gemengd met ponsjes gemaakt van eetbaar papier en in een […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.