Afscheidscadeau Juf of Meester Creatief & Knutselen DIY

DIY | Afscheidscadeau voor de juf of meester

DIY | Afscheidscadeau voor de juf of meester

Het einde van het schooljaar nadert. De kinderen in het zuiden zijn als eerst aan de beurt met de zomervakantie: al vanaf 6 juli hebben zij vakantie dit jaar. Dit betekent ook voor de meeste kinderen afscheid nemen van de juf en/of meester en wij geven dan graag een afscheidscadeau. En natuurlijk na de vakantie starten in een nieuwe groep met een nieuwe juf of meester. Best wel spannend, maar goed, dat duurt nog zes (lange) weken!

Klassenouder

Afgelopen schooljaar ben ik groepsouder geweest in de klas van mijn jongste dochter. Jij bent dan diegene die ouders probeert te regelen als er bijvoorbeeld een activiteit gepland staat. Ik vind dit erg leuk om te doen! Je hebt net wat meer contact met ouders en met de juf. Want zeg nou zelf, als ze eenmaal op de basisschool zitten krijg je echt niet alles meer mee. Sommige vinden dat prima, maar ik vind dat juist wel leuk om een beetje vast te houden.

Afscheidscadeau voor de juf of meester

Bij ons op school is het denk ik een beetje een traditie geworden dat de groepsouder op het eind van het schooljaar een afscheidscadeau regelt met de kinderen en hun ouders voor de juf of meester. Nu ben ik best wel creatief en met wat hulp van Pinterest komen we tegenwoordig best ver.

DIY | Afscheidscadeau voor de juf of meester vriendenboek

Een vriendenboek voor de juf of meester

Ik bedacht een eigengemaakt vriendenboek. Elk kind krijgt hetzelfde a4-tje mee naar huis met wat leuke vragen over de juf of meester en de klas.
Een voorbeeld van een vraag: wat vond je het leukste in de klas dit jaar en waarom vind je de juf of meester zo lief? Wat ik echt een top vraag vind is: hoeveel jaar is de juf? De antwoorden op die vraag zijn altijd geweldig!

Het a4-tje heb ik samen met mijn man gemaakt. Ik de schets en hij het eindresultaat! Best goed gelukt al zeg ik het zelf, toch? Zoals je ziet is hij redelijk gemakkelijk zelf te maken. Vervolgens voor alle kinderen kopiëren en invullen en versieren maar!
Uiteindelijk stop ik alle ingevulde blaadjes in een map. Voorop de groepsfoto van de kinderen van dit jaar en klaar is je cadeau. Super leuk, gemakkelijk en een mooi aandenken.

Ben je niet zo creatief en wil je mijn vriendenboek blad gebruiken? Dat kan! Tegen een kleine betaling kun je het meester- of juffen vriendenboek blad shoppen. Hier vind je hem voor de juffen en hier voor de meesters. Je ontvangt het blad dan als printable.

———————————————————–

Kleinigheidje voor de juf of meester

Nu geef ik vaak nog een kleinigheidje vanuit mezelf. Gewoon om de leerkracht te bedanken dat ze toch weer elke dag met een lach voor de klas staan en de kinderen ontvangt. Misschien helemaal niet nodig, en ja het is zijn of haar werk. Maar soms mag je iemand best eens verwennen. Je kind straalt er van als ze een cadeautje hebben voor de leerkracht. Tenminste die van mij wel! Check wel even op je school of dit inderdaad mag, want sommige scholen hebben afspraken hierover gemaakt.

DIY | Afscheidscadeau voor de juf of meester HARTstikke bedankt

H A R T stikke bedankt juf!

Ik heb al eens een potje met zonnestraaltjes (gele napoleon balletjes) gegeven.  Een de welbekende “het zit d’rop” potje met drop, een sleutelhanger en dit jaar ga ik voor een ander gevuld potje. Bij de Action heb je hele leuke glazen potjes & flesjes. Super leuk om cadeau te geven en het kost bijna niets. Dus zo’n leuk potje heb ik gekocht, snoep hartjes er in, een tekstje er aan gemaakt met: H A R T stikke bedankt. Gewoon iets kleins en simpels wat iedereen wel kan waarderen.


Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit afscheidscadeau voor de juf of meester op Pinterest bewaren ♥

Meer inspiratie nodig? Lees ook: 7x afscheidsknutsels voor de juf of meester. En als je super laat bent dan is dit last minute afscheidscadeau ideaal!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.