Zwangerschap

7x leuke activiteiten en spelletjes voor een babyshower

spelletjes voor een babyshower

Je besluit een babyshower te organiseren, je verzamelt ideeën over lekkere hapjes en drankjes. Maar dan: je moet nog wat tijd invullen en met eten en kletsen alleen wordt het toch een beetje saai. Tijd voor wat extra gezelligheid. Spelletjestijd dus!
De meest gekozen invulling voor een babyshower (naast de hapjes) zijn toch echt wel de spelletjes. Dit omdat het toch gezellig is om dit samen te doen, het heeft een hoge fun factor en je maakt er mooie herinneringen mee. Omdat er zoveel keuze is heb ik een paar leuke babyshower spelletjes op een rijtje gezet.

Babyshower spel 1: Raad de omvang van de buik

Ja ja, dat die buik bol is zien we allemaal, maar hoe bol is hij nu eigenlijk? Je kunt dit spel spelen door een bolletje wol te nemen en een schaar. Iedereen knipt een stuk af waarvan zij denken dat dit precies om de buik zal passen. Wie zit er het dichtste bij?

Babyshower spel 2: Baby foto’s: wie is wie

Een van de meest bekende spelletjes voor een babyshower die ik ken. Voorafgaand aan de babyshower verzamel je babyfoto’s van iedereen die aanwezig is. Je kunt de foto’s uitprinten of digitaal laten zien (printen is wel een stuk gemakkelijker) en dan kan het raden beginnen. Wie is toch dat schattige meisje op die foto, is dat je vriendinnetje of je nichtje, ra, ra, ra..

Babyshower spel 3: Quiz – online of op papier

Er zijn eindeloos veel feitjes te vinden over zowel de zwangerschap als de bevalling, maar ook over de babytijd. Maak er een mooi lijstje van en je hebt een quiz. Print de vragen uit of zet ze online. Er zijn websites waar je de vragen in kunt vullen en waarmee elke speler met zijn/haar telefoon de vragen kan beantwoorden. Tijdens mijn babyshower werd er gebruik gemaakt van Kahoot, dit was echt ideaal en werkte op de telefoon van iedereen. Super makkelijk en geen papier nodig. Ook was de uitslag super snel te zien voor iedereen, zowel tijdens het spelen als na de laatste vraag.

Populaire, kant en klare babyshower spelletjes:

Babyshower spel 4: Raad de datum en tijd

Wanneer zal die prachtige baby zijn of haar entree maken? En wordt het een ochtend, middag of avond. Een zwoele zomerochtend of een regenachtige avond? Maak jouw voorspelling en je moet natuurlijk nog wel even afwachten wie de winnaar is. Gebruik bijvoorbeeld leuke babyshower invulkaarten. Erg leuk voor de mama-in-spe om deze te bewaren.

De leukste babyshower invulkaarten:

Babyshower spel 5: Raad de naam

Hoe goed ken jij de mama in spe? Goed genoeg om haar smaak in namen te raden? Wie weet zit er wel zo’n mooie naam bij dat de baby toch nog een vernoeming krijgt! Raad er maar op los met z’n allen. Je kunt het extra leuk maken door er een mooie slinger van te maken met kaartjes, of een mooie poster.. zo heeft de mama to be ook nog een leuke herinnering aan deze babyshower! De invulkaarten die je hierboven zag zijn hier natuurlijk ook perfect voor.

Babyshower spel 6: Babyhapjes proeven

Het duurt nog even, maar uiteindelijk zal de baby lekker mogen happen van allerlei soorten fruit en groente. Maar weet jij eigenlijk wel hoe deze hapjes smaken? Koop een paar potje en zet deze op de tafel. Blinddoek de persoon die gaat raden en laat elk potje proeven. Schrijf bij elk potje op wat er gedacht wordt dat ze aan het proeven zijn. Zou er iemand zijn die alles goed heeft?? Je kunt het natuurlijk ook een beetje moeilijker maken en een combinatie potje kopen, dat maakt het nog spannender! Maar bij de meeste potjes is het al een hele opgave om één smaak goed te raden ;-).

Babyshower spel 7: De luier en de pop

Voor dit spel heb je twee poppen nodig en daarnaast luiers. Maak duo’s. Jullie strijden nu tegen elkaar. Beide mogen nu tegelijk de pop een luier omdoen. Wie wint?
Je kunt dit spel natuurlijk ook met één pop spelen en dan de tijd opnemen per persoon, om zo een winnaar te kiezen.

Extraatje

Dit zijn de drie meest gekochte babyshower versieringen:

Wil je nu een hilarisch, niet typisch babyshower spel? Probeer Who’s the Dude eens!

En als je nu de winnaar bent van alle spelletjes, wat win je dan? Dan mag jij de poepluiers komen verschonen! 😉
Veel plezier!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze spelletjes voor een babyshower op Pinterest bewaren ♥

Zoek je meer babyshower tips? Kijk dan hier en hier!


Vriendinnen foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.