Opvoeding & Ouderschap

5x waarom een elektrische moederfiets ideaal is!

elektrische moederfiets

Relaxed fietsen

Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste en fijnste punt: met een elektrische fiets kun je gewoon heerlijk relaxed fietsen. Waait het flink, dan helpt de trapondersteuning je en fiets je net alsof er geen tegenwind is. Ook als je een viaduct of heuveltje op moet helpt de trapondersteuning je. Dus of je nu kinderen of boodschappen op je fiets hebt, of niets extra’s behalve jezelf: je fietst altijd heel relaxed.

Sneller op je bestemming

De reden waarom ik nooit naar mijn werk fiets, is dat ik dan minstens vijftig minuten onderweg ben met een normale fiets. Het is een behoorlijk eind en ik heb in de ochtend echt geen vijftig minuten over. Tijdens de ochtendspits is het altijd haasten om de jongens op tijd op school te krijgen, dus een uur extra inbouwen om te kunnen fietsen wordt hem niet. Het grote voordeel van elektrische fietsen is dat je natuurlijk een stuk sneller bent. De gangbare e-bikes gaan tot 25 kilometer per uur. Op deze manier zou ik er dus een stuk korter over doen om op mijn werk aan te komen. En bijkomend voordeel: je komt niet bezweet en verhit aan, want je hebt gewoon relaxed kunnen fietsen.

Geschikt voor lange afstanden

Wat ook fijn is, is dat je met een elektrische fiets met gemak langere fietstochten kunt fietsen. Ik haal het zelf gewoon niet meer om een fietstocht van 30 kilometer te doen. Mijn conditie is wat dat betreft niet meer wat hij geweest is. Maar met een elektrische fiets kun je makkelijker grote afstanden afleggen zonder vermoeid te raken. En denk niet dat je net zoals op een brommer op je fiets kunt zitten en niets hoeft te doen, want je fiets gewoon mee hoor! Alleen hoef je minder kracht te zetten.
Check bij een lange fietstocht altijd even hoelang je accu mee gaat en hoe vol hij is, want het zou vervelend zijn als je accu onderweg leeg is. Dan kun je nog wel fietsen, maar dan fietst het juist een stukje zwaarder dan op een normale fiets.

Het milieu is blij met je!

Als ik de fiets naar mijn werk zou nemen in plaats van de auto, is dat natuurlijk veel beter voor het milieu. En uiteindelijk is het voor mij ook goedkoper dan steeds tanken.

Een kinderzitje op een elektrische fiets

Het laatste voordeel van een elektrische fiets is dat je sneller de fiets zult pakken. Of je nu alleen bent of met je kinderen of het hele gezin, je zult vaker je fiets pakken. En dat is dan weer gezond voor jou en goed voor de lijn! Het is trouwens geen probleem om een kinderzitje op de elektrische moederfiets of gewone elektrische fiets te plaatsen. Je moet alleen altijd even opletten of er voldoende ruimte zit tussen het kinderzitje en de accu, indien deze achterop zit.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.