Vakantie in Europa

5 redenen voor een zomervakantie met kinderen naar Oostenrijk – Hohe Tauern

Oostenrijk-Hohe Tauern alpine review met kinderen

Iedereen die ’s winters op de lange latten staat, kent Oostenrijk. Waanzinnig mooie pistes, voor ieder wat wils, liften, lessen en alle toebehoren is perfect geregeld, de gezelligste aprés-ski, degelijke hotels, met stevige bedden en dito maaltijden en de knusse, authentieke cultuur. Eigenlijk was de toelichting niet nodig. Maar waar ik graag wat meer over vertel, is Oostenrijk in de zomer.

Met kinderen naar Oostenrijk

Vanaf dat mijn kinderen een jaar of 6 waren, heb ik mijn hart verloren aan Oostenrijk. Met name het gebied ‘Hohe Tauern’ (ongeveer van Zell am Ziller tot Zell am See), Salzburgerland, is de meest amazing streek. Het land investeert enorm in het zomertoerisme. Er is de afgelopen jaren zoveel (meer) te beleven. Ik neem je, in verbeelding, graag even mee naar het land van Heidi en Peter en geef 5 redenen waarom  ‘Hohe Tauern’ als (zomer)vakantiespot op de bucketlist kan én waarom met kinderen naar Oostenrijk een aanrader is.

1. Geen massatoerisme in Hohe Tauern

De prijs-kwaliteit van hotels is super en je vindt zeker weten de Oostenrijkse authentieke cultuur en gezelligheid terug. Kelners in lederhosen en de typische Oostenrijkse schlagers en smartlappen. De meeste hotels bieden een all-inclusive formule aan. Dat is erg prettig bij een actievere vakantie. Het ontbijt staat klaar, een lunchpakketje maak je klaar bij het ontbijt en neem je mee en ’s avonds kun je hongerig aanvallen op een degelijk, kwalitatief goed buffet of 3-gangen menu. Daarnaast is er tijd genoeg om de vakantie te boeken voor aankomende zomer. Relaxed een vakantie uitzoeken een paar daagjes of weekjes voor de vakantieperiode en met volop keuze.

Voor de promotie van het gebied, is bij veel hotels al jaren de ‘sommercard’ gratis te verkrijgen. Ruim 60 belevenissen in het gebied geven korting met deze ‘card’, inclusief het gebruik van de bergbanen, bus en trein. Verder is Oostenrijk qua reisafstand in de auto prima te doen met ongeveer 1000 km. Met een overnachting in Duitsland kom je vroeg in de middag aan op je bestemming.

Tip:

  • Kijk bij het boeken van een hotel of de Sommercard inclusief is.
  • Uiteraard zijn er ook voldoende appartementen, maar kijk goed naar het verschil prijs-kwaliteit van de hotels (met maaltijden). Het is de moeite waard en is ultiem vakantie vieren. Let op de hoge kinderkortingen waardoor met kinderen naar Oostenrijk ook interessant is.
  • In Hohe Tauern ben ik onvoldoende op de hoogte van de campings, maar check nou eens de hotels…

2. Relaxen

Iedereen verwacht, dat er in Oostenrijk vooral heel actief en sportief gedaan moet worden. Maar vakantie zonder te relaxen is geen vakantie! Hierin biedt dit land ook voldoende mogelijkheden. Bij de meeste accommodaties heb je een spa. Mooie en goed onderhouden zwembaden waarbij je (als ouders) ook nog in de veelheid van sauna’s of stoombaden kunt duiken. Verder zijn er in de omgeving veel openlucht zwembaden, overdekte zwembaden, zwem meren en natuurspeeltuinen. De Oostenrijkse degelijkheid zorgt ervoor, dat er over is nagedacht en het allemaal leuk en veelzijdig is voor de kinderen. Picknicken in de prachtige natuur op een bergtop is ook erg ontspannend. Daarnaast is de afwisseling van relaxen en avontuur goud waard. In de ochtend lekker actief of gewoon iets leuks bekijken met het gezin en in de middag relaxen geeft een voldaan gevoel. Dan is het ook ineens een stuk minder irritant als de kinderen in hun eigen digitale wereld willen vertoeven.

Tip:

  • Erlebnisbadesee Uttendorf; een heerlijk ‘adventure’ zwemmeer met glijbanen, duikplanken, koorden om te lopen over het meer, klim attributen, skelterpark, restaurant, beachvolley, voetbalveld en nog veel meer.

3. Activiteiten in overvloed

Bij het ontbijt het aanbod bekijken en beslissen wat er die dag op het programma komt. Actief of relaxen? Of van beiden een beetje? Bij de hotels zijn informatieboekjes, wandelkaarten en verder alle benodigde info te verkrijgen. Super gastvrij als ze zijn, bieden de Oostenrijkers veel begeleide wandeltochten of -activiteiten. Helemaal vrij in wat je wilt, kan ook daarvoor worden gekozen.

Activiteiten zijn op leeftijd, op het weer en ook op intensiteit af te stemmen. Denk aan wandelroutes van speeltuin naar speeltuin of een route gebaseerd op afstand, zwaarte en tijd. Wandelen klinkt saai voor kinderen, maar er zijn routes naar gletsjers, over rotspaden en  watertjes, door bossen en struiken en langs natuurspeeltuinen. Laat de kinderen de route bepalen, de wandelkaart volgen en geef ze de verantwoordelijkheid als gids. Wedden dat het een avontuur is; Go for the top!  Ook zijn er ‘stoerdere’ activiteiten als rodelen, raften, berg-skelterbanen. Maar ook uitjes voor het hele gezin: watervallen, gletsjers, grotten, kloven, musea, boogschieten en nog veel meer. Zelfs onze puber heeft gelachen, was ontspannen en lekker actief. Wat wil je nog meer?

Daarnaast nog even kort; wandelen is heerlijk, biedt ontspanning, rust in je hoofd en meer zelfbewustzijn. Bewezen is, dat meer tijd doorbrengen in de natuur zorgt voor een betere gezondheid en een beter welbevinden. Daarnaast is er met wandelen weinig kans op  blessures en doe je het lekker op eigen tempo. En als de kinderen iets groter zijn en gaan mini-golfen, zwemmen of de glijbanen route over doen, is samen twee uurtjes wandelen heerlijk. Toch maar eens aan beginnen?

Tip:

  • Rutschenweg Neukirchen; een wandelroute van glijbaan naar glijbaan
  • Kitzlochklamm Taxenbach; geweldige kloven, bochten, bruggen, watervalletjes, een indrukwekkende tocht naar de top.
  • Krimml Wasserfalls; de hoogste watervallen van Europa en het is prachtig!
  • Weissee Gletcherwelt Uttendorf; meer dan 2300 meter hoog spelen in de eeuwige sneeuw en met een verbazingwekkende afdaling.
  • Bergbahnen Wildkogel – hier heb je boven aan de mountain go-karts

Oostenrijk met kinderen glijbaan naar glijbaan tocht

4. Natuur

Waar je ook voor kiest, in Oostenrijk draait het uiteindelijk om de geweldige natuur. Dagelijks zie, voel, ruik en beleef je de indrukwekkende bergtoppen, groene vlaktes, meest hoge bomen, de overweldigende bloemenpracht en de verkwikkende berglucht. Dit kun je ervaren vanaf een terras met een lekkere koude pils of een zachte aperol spritz, in een zwem meer, met activiteiten, in de bergbanen, op de mountainbike of tijdens een mooie autorit. De schoonheid van de natuur maakt sprakeloos.

Tip:

  • Gerlos Alpenstrasse – Krimml; Prachtige rit met de auto (erg geliefd bij motorrijders) waar de schoonheid van het landschap bij je binnen komt.

5. Combinaties met andere vakantielanden

In Salzburgerland, waar Hohe Tauern onderdeel van is, is (te) veel te doen en raak je nooit uitgekeken. Tirol idem dito. Prachtige plaatsen, als Ladis, Fiss en Serfaus zijn ook echter aanraders voor de zomer. Karinthië is al langer ontdekt door de toeristen. Oostenrijk, een volwaardig vakantieland waar ieder jaar nieuwe avonturen zijn te beleven.

Maar wil je toch ook de zee zien tijdens de vakantie met je kinderen naar Oostenrijk, dan is de ligging van Oostenrijk ook ideaal. Na een week Hohe Tauern hup verder voor een vervolg van de vakantie in Kroatië of naar de Italiaanse Adriatische kust is prima te doen.

Tip:

  • Van Hohe Tauern naar het Gardameer is ruim 350 km. Binnen een paar uur een totaal andere vakantiebeleving.

Oostenrijk Hohe Tauern review en ervaringen

Go or No Go

Oostenrijk in de zomer is up-coming. We gaan al een aantal jaren en zien dat de promotie haar vruchten afwerpt. Dit zien we vooral terug in de vele leuke activiteiten die erbij komen en de goede hotels die erop inhaken. Het is nog niet terug te zien in een veel grotere stroom toeristen naar het gebied. Het wordt zeker drukker, maar het is nog steeds een rustig vakantieland. Daarnaast biedt de overweldigende natuur ontzettend veel vermaak. Het eten is super, de sfeer gastvrij en relaxed. Een te gek vakantie gebied en met je kinderen naar Oostenrijk krijgt dan ook zeker een GO!


Lees ook: Waarom vakantie met kinderen goed is





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



1 Comment

  • Reply
    Tineke
    14 oktober 2019 at 18:09

    Hallo mirella!
    Wij hebben 3 kinderen en vinden Oostenrijk een heel leuke vakantiebestemming. Met veel plezier las ik je bijdrage over hohe tauern. We waren al in het lechtal en otztal, maar willen volgende zomer mssch eens nr hohe tauern. En idd is prijsverschil tss hotel en appartement soms heel klein, wat maakt dat wij in Oostenrijk ook op hotel gaan.

    Ik vind het heel moeilijk om te weten waar we precies heen moeten, hohe tauern is veel uitgestrekter dan één dal. Heb je daar misschien tips? Evt ook tip voor een betaalbaar en goed hotel met halfpension? Ik heb al uuuuuren gesurft maar vind het dit jaar echt moeilijk.
    Wij wandelen heel graag en trekken met de kinderen dagelijks naar een alm of hut. We vinden het wel leuk om al op wat hoogte te starten en zo niet dagelijks door een bos te moeten eer het landschap verandert. Daar tips? Ikzelf ben niet zo’n fan van kabelliften helaas…

    Bedankt alvast om je gouden tips te delen! 😉

    Groetjes
    Tineke en iannis, rolf (11), eli (9) en trui (7)

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.