Reistips

Tips: naar het vliegveld en wachten op de vlucht met kinderen

vliegvakantie vliegveld met kinderen Om de vakantie zo leuk mogelijk te maken, geven wij 5 tips voor een ontspannen vliegreis met kinderen. Lees de tips in onze blog.

Op vakantie met je kinderen is fantastisch, maar ook een hele onderneming. Voor je goed en wel met je kids in het zwembad aan het spelen bent, heb je er voor je gevoel al een volledige werkweek opzitten. Daarom geef ik je wat tips mee om de reis naar het vliegveld en het verblijf op het vliegveld zo aangenaam mogelijk te maken.

In de auto

De kans zit er natuurlijk in dat je best een eindje moet rijden naar het vliegveld. Wij hebben daar overigens veel geluk mee, want wij kunnen vliegen vanaf Eindhoven. Dat is voor ons maar een half uurtje rijden. Daarnaast vind ik vliegen vanaf Eindhoven veel relaxter omdat het natuurlijk een stuk kleinschaliger is dan Schiphol en voor mijn gevoel alles dan ook een stuk sneller gaat. Bijvoorbeeld geen half uur lopen naar je gate, maar vijf minuutjes. Maar goed, voor wie wel verder moet reizen om bij het vliegveld aan te komen, is het handig om ervoor te zorgen dat je de kids in de auto al kunt vermaken. Eerder schreef ik al eens een uitgebreid artikel met leuke manieren om je kinderen te vermaken in de auto, dus kijk daar zeker even naar!

Een andere manier van reizen naar het vliegveld is natuurlijk met de trein, maar dan moet je wel een beetje geluk hebben met je vluchttijden en het OV. Daarnaast wonen wij in een dorp en dan zouden we eerst met de bus moeten en dan met de trein. Dat heeft niet mijn voorkeur, zeker omdat bussen naar een dorp niet vaak rijden en je dus best wel wat tijd kwijt bent met wachten.

Parkeerplaats reserveren

Wat wij altijd doen, is onze parkeerplaats vooraf reserveren. Vaak regel je de betaling dan al vooraf en is eigenlijk alles geregeld. Vorig jaar vlogen we vanaf Amsterdam en parkeerden we onze auto in de buurt op een parkeerplaats. Vanuit deze parkeerplaats reed een shuttlebus ons naar het vliegveld. Prima geregeld! Andere mogelijkheden zijn natuurlijk gewoon parkeren op een parkeerplaats van het vliegveld zelf, maar de kosten daarvoor kunnen soms best hoog oplopen. In Eindhoven stonden wij op P3, dat was ongeveer 7 minuten lopen naar het vliegveld. Alles was verder geregeld, we konden gewoon binnenrijden en wegrijden zonder nog ergens eerst te hoeven betalen. Ideaal!

Online inchecken

Ik kan me enerzijds niet voorstellen dat mensen niet vooraf inchecken, helemaal niet als je met kinderen bent. Maar anderzijds staat er toch altijd een rij bij de incheckbalie, dus kennelijk zijn er toch best wat mensen die dat vooraf niet regelen. Waarom, geen idee, het zal vast een goede reden hebben (of niet), maar ik raad aan om het te regelen. Je staat dan niet in die rij, hoeft niet zo ver vooraf op het vliegveld te verschijnen en je staat dus wat minder te wachten. Je kunt als je wil ook tijdens het online inchecken stoelen in het vliegtuig reserveren. Daar betaal je een paar euro extra voor per persoon, maar dan heb je in ieder geval de garantie dat je naast elkaar zit. Ik zou dit met kinderen altijd doen. De laatste keer dat ik op vakantie ging was dat met vier vriendinnen. Wij besloten de stoelen niet te reserveren en wel te zien of we bij elkaar in de buurt zouden zitten of niet. We zaten vervolgens alle drie achter elkaar en één vriendin ergens achterin het vliegtuig. Gelukkig waren er wat zitplaatsen over en konden we wat ruilen, zodat we alsnog alle vier bij elkaar zaten. Maar de terugweg zat het vliegtuig vol en zat stoelen ruilen er niet in, dus zaten we uiteindelijk gewoon uit elkaar.
Kortom: online inchecken en als je met kinderen gaat, dan ook gelijk even stoelen reserveren!

Wachten maar..

En dan is het tijd om te wachten op het vliegveld. Dat duurt altijd wel een poosje, dus zorg ervoor dat je wat speelgoed bij hebt waar je kids zich mee kunnen vermaken. Mijn jongens kunnen zich prima een uurtje vermaken door een potje met ze te kaarten, dus dat is gemakkelijk. Heb je nog iets kleinere kinderen, denk dan aan bijvoorbeeld een kleurboek of de TipToi.
Daarnaast is het handig om lunchpakketjes mee te nemen, zodat je kinderen iets kleins kunnen eten tijdens het wachten. Of natuurlijk een paar broodjes, als je net lastig zat met het ontbijt of de lunch.

Hopelijk kom je met deze tips je reis naar het vliegveld en de wachttijd op het vliegveld goed door! Heb je zelf nog tips, deel ze dan hieronder in de comments.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze tips op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.