Reistips

Reistip: vakantie door de ogen van je kinderen

ogen meisje met camera foto's kind

Op vakantie met kinderen, iedereen denkt er elk jaar wel opnieuw over na. Wat gaan we dit jaar weer doen? Sommige ouders zijn er al snel over uit, anderen denken er wat langer over na en je hebt ook altijd de last-minuters. Er is ook zoveel keus aan vakanties. Blijf je in Nederland of ga je naar het buitenland. En als je dan naar het buitenland gaat, doe je dat met de auto of het vliegtuig?
Zelf hebben wij met beide ervaring en heeft het allebei wel wat. Dit jaar wordt het een autovakantie naar Frankrijk, naar de midi-Pyreneeën. Het leuke is dat het bij de volgende tip eigenlijk niet uitmaakt waar je naar toe gaat op vakantie, daarom is hij ook voor iedereen geschikt!

Een lange autoreis met kinderen

Met een autoreis van elf uur heb je toch echt wel wat entertainment nodig. Hoe los je dat op? Naast de standaard kleine-cadeautjes-tip die wij direct hebben ingevoerd (om de zoveel tijd geef je de kinderen een klein cadeautje waar ze dan weer even een paar uur zoet mee zijn), de tablet met spelletjes/filmpjes, de snackjes en de ik-zie-ik-zie-wat-jij-niet-ziet spelletjes, hebben wij via onze dochter Macy een andere tip ontdekt die ik graag wil delen.

Kinderen zelf laten fotograferen

Zo houdt Macy enorm van foto’s maken: ze wil alles vastleggen om nog eens terug te kijken. Dit terugkijken doet ze dan tegenwoordig ook regelmatig. Vlak voor onze vakantie kwam ik mijn allereerste digitale camera tegen, al ruim 10 jaar oud, die het bij testen nog wonderbaarlijk prima deed!
Direct kreeg ik de vraag: “mama mag ik die meenemen op vakantie??” Natuurlijk! Hebben we daar ook meteen een bestemming voor gevonden, want het is zonde om weg te gooien.
Heb je nu niet net als ik een camera over, dan zijn er enorm veel leuke speciale camera’s voor kinderen te koop!

Foto hier, foto daar!

Gedurende de hele vakantie week deze camera, met name in de auto, niet van haar zijde. Ze maakte zo nu en dan eens een foto in de auto en ook van het uitzicht. Maar ook kwam hij wel eens mee als we een stadje aan het bezichtigen waren. Het was helemaal haar ding. Soms moesten we even naar haar lachen, maar vaker maakte ze foto’s als wij niet keken of van een totaal andere kant als dat we aan het bekijken waren en zelf fotografeerden. Erg leuk om thuis ook weer op deze manier terug te zien.

Vakantie door de ogen van je kind

Eenmaal thuis hebben we samen de foto’s bekeken en moest ik zelf toch wel enorm lachen om hoe zij deze vakantie had vastgelegd. Hele spontane en ontspannen foto’s van onszelf in de auto en gekke bekken trekken op de achterbank met haar broertje (wat wij helemaal niet hadden meegekregen op dat moment). Maar ook foto’s van de dagelijkse dingen in het vakantiehuisje, foto’s van de uitjes die we hebben gedaan. Dus naast ons eigen fotoalbum van de vakantie, heeft zij nu haar eigen fotoalbum met eigen foto’s. Deze kan ze zelfs meenemen naar school om te laten zien, maar ook het hele jaar nog bekijken als ze daar eens zin in heeft. Want dit is helemaal van haar zelf, ze weet dan ook nog precies waar elke foto gemaakt is en kan er zo hele verhalen over vertellen.

Ook buiten vakanties om

Enorm nagenieten van de vakantie is dat! Dit is natuurlijk niet alleen een tip voor een autovakantie, want dit kan overal. Je krijgt op deze manier inzicht hoe je kinderen deze situaties beleven en dat vind ik zelf erg mooi. Zelfs bij dagjes weg, geef je kind eens de kans om het op zijn/haar manier vast te leggen en je staat versteld van wat ze vastleggen. Breng het dan een tijdje later nog eens ter sprake en je zult zien dat het veel gespreksstof oplevert en dat je kind er van geniet om hierover te vertellen.

Heel veel plezier gewenst alvast!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze reistip op Pinterest bewaren ♥


Meisje met fototoestel via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Een goede kindercamera voor 4 jaar en ouder - Go or No Go
    20 september 2019 at 06:30

    […] in bed ligt, kijk ik vaak even wat ze vandaag weer heeft gefotografeerd. Het is mooi om te zien hoe een dag er door de ogen van een kind uitziet. En ik moet toegeven: van de 10 foto’s die ze maakt zijn er 4 toch echt nog mooi […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.