Gastblog Huis & Tuin

5 tips om de kinderkamer gezellig te maken

kinderkamer gezellig
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Nu dat het kleintje groot genoeg is om een echte kinderkamer te hebben, is het natuurlijk tijd om deze leuk en gezellig in te richten. De ideale ruimte om lekker creatief aan de slag te gaan! Je kunt het zo vrolijk of modern inrichten zoals je zelf wilt. We geven je dan ook graag wat tips ter inspiratie om de kinderkamer gezellig te maken.

1. Ga lekker wild met kleuren

De tijd dat jongetjes een blauwe kamer en meisjes een roze kamer hadden is allang voorbij. Ga juist lekker creatief aan de slag met de verfkwasten en laat je kleintje eventueel wat meebeslissen. Houd je de muren liever wit? Maak dan een toffe muurschildering met leuke kleuren om wat gezelligheid in de kamer te brengen.

2. De muurdecoratie

Mocht je de muren onbeschadigd willen laten, dan hoeft dit helemaal geen probleem te zijn. Je kunt de verf gewoon laten staan en toffe muurstickers gebruiken om de muren te decoreren. Deze kunnen de muren namelijk onbeschadigd laten en toch sfeer brengen! Wil je liever een persoonlijke tint aanbrengen? Gebruik dan een handig systeem om allerlei fotootjes op te hangen zonder de muren te beschadigen. Super leuk, een middagje samen de leukste foto’s uitzoeken!

3. Planken en opbergen

Niets zo belangrijk in een kinderkamer als voldoende opbergruimte; en deze opbergruimte is perfect te combineren met leuke decoratieve items. Een wandrek kan bijvoorbeeld bij uitstek dienst doen als een mooie locatie om de mooiste tekeningen of meest favoriete knuffels tentoon te stellen. Zorg voor voldoende opbergruimte onder het bed, maar denk ook aan opbergsystemen zoals half-open kasten met rieten manden. Een deel van de kast kan gevuld worden met rieten manden, en een ander deel met leuke decoratieve items en speeltjes.

4. Een gezellig en stoer bed

Niets zo tof voor een kleintje als een echte hoogslaper; vaak voor een laag prijsje te vinden bij de IKEA of zelfs op marktplaats. Maar zo’n hoogslaper brengt ook voor ouders allerlei voordelen met zich mee; de ruimte onder de hoogslaper kan namelijk voor vanalles gebruikt worden. Leg een leuk speelkleed onder de hoogslaper, plaats er een kledingrek of zelfs al een bureau. Zo creëer je ruimte en sfeer op hetzelfde moment; ook handig voor de toekomst!

5. Sfeerverlichting

En dan als laatste is ook de verlichting natuurlijk ontzettend belangrijk. Zorg voor voldoende kleinere lampjes die de kamer ook ‘s avonds sfeervol en gezellig aan laten voelen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.