10 jaar 11 jaar 12 jaar Reistips

Schoolkamp: 5 tips voor als je kind gaat kamperen

Schoolkamp: 5 tips voor als je kind gaat kamperen

Ik herinner me mijn schoolkamp van groep 8 nog super goed. Wij gingen naar Ameland, wat voor ons wel écht heel bijzonder was aangezien ik in Brabant op school zat. Daar kwam je dus niet zomaar. De bonte avond herinner ik me nog het beste, waarbij de leraren verkleed gingen en gingen optreden voor ons.
Het is wel handig om goed voorbereid op kamp te gaan, dus daarom geef ik je hierbij 5 tips om je kind goed voorbereid te laten kamperen.

Slaapspullen voor op het schoolkamp

Als eerste is het natuurlijk cruciaal dat je slaapspullen meeneemt. Denk aan een slaapmatje of luchtbed en een slaapzak. Ook een kussen niet vergeten, tenzij je kind prima zonder kussen slaapt (onze kids hebben daar geen moeite mee namelijk). Mocht je voor een luchtbed gaan, vergeet dan ook niet een pomp mee te nemen. Tegenwoordig heb je van die handige elektrische pomps die je luchtbed in no time opblazen, maar dan moet je natuurlijk wel zeker weten dat je gebruik kunt maken van elektriciteit op de plek van bestemming.

Logeerpartijtjes om te oefenen

Wat slim is, is om je kind voorafgaand aan het lamp al eens een paar keer te laten logeren. Als je kind dat tot nu toe nog niet vaak gedaan heeft natuurlijk. Op deze manier kan je kind door middel van de logeerpartijtjes eraan wennen om niet thuis te slapen en zomaar mama of papa erbij te kunnen roepen.
Ook kun je door logeerpartijtjes ontdekken of je kind veel last heeft van heimwee. Zo ja, kun je daar nu al op inspelen door bijvoorbeeld te vertellen dat het niet erg is om even aan thuis te denken, maar dat hij daarna weer fijn mag gaan slapen. Het belangrijkste advies: vertel je kind niet dat hij altijd mag bellen als hij je mist of dat je hem komt ophalen als het niet gaat. Dat kun je er honderd procent op rekenen dat je een telefoontje gaat krijgen.

Spelletjes mee op kamp

Niet vergeten: neem wat spelletjes mee op kamp! Kleine reisspelletjes of kaartspellen die je gemakkelijk kunt spelen en die niet te lang duren. Het perfecte spel voor bij het kampvuur? De ‘Weerwolven van Wakkerdam’ (vanaf ongeveer 10 jaar) is een geweldig spel dat je met minimaal acht personen speelt. De leraar kan de ‘leider’ spelen tijdens dit spel. Gegarandeerd een groot succes!
Ook een moppenboek is natuurlijk super leuk om mee te nemen, zodat je tijdens het kampvuur een paar grappen kunt vertellen. Beide items, en nog veel meer leuke spullen om mee te nemen tijdens het kamperen vind je ook in de kampeerwinkel.

Mobieltjes thuis

Ai…dat wordt een spannende om te bespreken met je kind, want je kind is vast verknocht aan zijn telefoon. Maar het is echt beter als die mobieltjes niet mee gaan. Ten eerste mag het gewoon vaak niet, omdat de leraren anders continu in discussie zijn met de kinderen. De andere, wellicht nog belangrijkere reden, is dat mobieltjes vaak zorgen voor heimwee. Een kind dat geen contact heeft met het thuisfront heeft minder snel heimwee dan een kind dat met zijn ouders kan bellen of appen.

Het afscheid

Een lastig moment, maar vaak vooral voor de ouders! Je kind een paar dagen missen en de zorgen om hem uit handen moeten geven aan anderen. Best lastig! En daar mág je het ook lastig mee hebben. Zorg er alleen voor dat je kind dat niet ziet voor en tijdens het afscheid nemen. Doe juist lekker luchtig en vrolijk, ook al voel je van binnen dat je een traantje moet bedwingen. Zwaai je kind lekker vrolijk uit en wanneer de bus vertrokken is, mag je gerust dat traantje even laten lopen hoor. En bedenk je dat die week kamperen zó weer omgevlogen is!

Heb jij nog tips voor het schoolkamp van groep 8? Laat je tips hieronder in de comments achter!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze schoolkamp tips op Pinterest bewaren ♥


Kampeerfoto via Shutterstock – Door Olesia Bilkei

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.