0 jaar 1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar Bouw & Constructie Educatief Speelfiguren & Voertuigen

{ Review } | VTech Bla Bla Blocks Trein

blabla blocks trein review ervaring
Linda D

Kedeng kedeng..Kedeng kedeng..kedeng kedeng oe oe!! Hoor je daar Guus Meeuwis!? Nee hoor… het is de Vtech Bla Bla Blocks trein! Een vrolijk gekleurd treintje die bij ons door het hele huis rijdt! 

Fan van VTech

Eerder mochten wij al fantastisch speelgoed van VTech testen en in de afgelopen vier jaar zijn wij toch wel aardige fans geworden! Met name de veelzijdigheid van ieder stuk speelgoed vind ik echt onderscheidend en de herkenbare geluiden en liedjes spreken Siem telkens weer aan.
Wanneer ik op mijn beurt rustig even alle opties van de Bla Bla Blocks trein doorneem, heeft Siem de “aan knop” al gevonden en begint de trein uit te testen.

pratende blabla blocks vtech 2

Fijn volume!

Hij plaatst de tien interactieve blokjes één voor één in het zogenaamde “Bla Bla Point” (de rode coupé) en de eerste liedjes galmen op een aangenaam volume (belangrijk!) door de kamer. Dit volume is overigens ook weer regelbaar, zoals we van Vtech gewend zijn.

1.5 tot 5 jaar

Het is mij al gauw duidelijk dat de aangegeven leeftijdsindicatie kloppend is. De trein zou namelijk geschikt zijn voor kindjes tussen 1,5 en 5 jaar oud en daar kan ik me helemaal in vinden. Het plaatsen van de blokjes vraagt geen ver ontwikkelde motorische skills en het rijden van de trein ook niet. Anderzijds wanneer je alles aan bod wil laten komen, wat het speelgoed te bieden heeft, dan zul je wel iets specifieker de interactieve blokjes moeten plaatsen en draaien. Het aan elkaar klikken van de treinonderdelen vraagt om ook wat extra kracht. Die combinatie maakt dus ook dat de leeftijdsindicatie wat mij betreft prima klopt!

pratende blabla blocks vtech

Cijfers, beroepen en kleuren

De trein laat je kindje kennis maken met cijfers, beroepen en kleuren. Tevens kun je er leuke zoekspelletjes mee spelen en kun je de verschillende beroepen op de treinwagons naar hun werk brengen. Heel leerzaam dus! Telkens weer kun je de trein anders in elkaar bouwen en zo maakt Siem nu telkens een giga stapel bovenop één coupé.

Ja, dan valt de toren wel eens om! Maar…ook die test heeft de Bla Bla Blocks trein doorstaan. De techniek zit namelijk niet in de blokjes, maar in de coupé. Voor de technische papa’s en mama’s zijn de blokjes wel interessant om te bekijken, want ieder blokje heeft een eigen patroon van openingen en gesloten stukjes die de coupé dan op zijn beurt weer herkent. Mooi systeem toch!? Hierdoor kan het dus tegen een stootje en loopt het anderzijds weer als een trein!

blabla blocks trein review

Combineren en uitbreidingen

De trein is te gebruiken met andere Bla Bla Blocks speelsets van VTech, waaronder een vliegtuigenset en dierensets (zie hieronder). Helaas hebben wij deze nog niet in huis, dus hebben we dat niet voor je kunnen uitproberen.

Go or No Go

Ik kan het kort maar krachtig houden: de Bla Bla Blocks krijgen absoluut een GO! Geweldig leerzaam speelgoed! Oh ja, laatste positieve punt waarmee ik deze review wil afsluiten: De trein gaat automatisch uit! Handig 🙂

Feitjes

  • Leeftijd: 1.5 tot 5 jaar
  • Batterijen: 2x AAA

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Bla Bla Blocks review op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.