10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Rollenspel

{ Review } | NERF Microshots + leuke challenges

NERF heeft dit voorjaar een paar super handige en coole miniblasters uitgebracht, namelijk de Microshots. Compact met een stoer design en het belangrijkste: ze schieten als een malle!

De NERF Microshots is nu verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen, namelijk de Firestrike, de Strongarm en de Hammershot. Later dit jaar volgen nog een paar nieuwe blasters. Iedere blaster heeft zijn eigen kenmerken qua uiterlijk. Verder schieten ze gewoon even goed en even hard. Met deze gave miniblasters kun je de leukste competities houden met je vriendjes.

Nerf microshots

Schot in de roos

Teken op een vel papier een schietschijf: teken een grote cirkel en daarin steeds kleinere cirkels. De grootste cirkel is 10 punten, de volgende cirkel 20 punten, enzovoorts. De kleinste cirkel, oftewel de roos, krijgt de meeste punten. Hang de schietschijf op een boom of tegen de boom en de competitie kan beginnen! Spreek af hoe vaak je mag schieten. Schiet je met je pijltje in de cirkel van 20 punten, dan tel je 20 punten. Tel zo alle punten bij elkaar op en wie de meeste punten heeft, heeft gewonnen!

Flessen schieten

Verzamel een aantal lege plastic flesjes. Schrijf op de fles een puntenaantal, bijvoorbeeld 10, 15 en 20 punten. Vervolgens zet je de flesjes op de grond, op een tafel, een bankje of wat dan ook dat je buiten kunt vinden en probeer ze allemaal om te schieten. Zorg dat je de flesjes niet te dicht bij elkaar zet, want dan vallen ze als kegels elkaar om en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Wie de meeste punten scoort met flessen schieten is de winnaar.

Blinddoek

Wil je het wat moeilijker maken? Zet dan de flesjes weer neer en doe een blinddoek om. Spreek af hoeveel darts ieder mag schieten. Diegene die met blinddoek de meeste flesjes weet om te schieten, wint.

Obstakels

Een andere grappige variant is om spelletjes te verzinnen met obstakels. Niet te moeilijk denken, er is van alles mogelijk! Bijvoorbeeld op flesjes mikken terwijl je onder je eigen been door moet schieten. Of zoveel mogelijk darts door de benen van een ander schieten. Of schieten op de schietschijf terwijl je op één been staat.
Wil je nog meer lachen, spreek dan af dat je voor het schieten vijf rondjes moet draaien. Zo wordt het mikken ineens een stuk lastiger!

Feitjes

 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Adviesprijs: € 8,99

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review van NERF Microshots op Pinterest bewaren ♥


Lees ook:
Propjesschieter 
Nerf Nitro

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 5-jarige jongen - Go or No Go
  17 maart 2020 at 06:32

  […] in Nederland beveel ik die niet aan. Tenminste dat zegt mijn persoonlijke ervaring met ballen en nerf pijlen van het dak afhalen. In een speeltuin is natuurlijk wél weer […]

 • Reply
  Nerf, soldaatjes en stratego - Go or No Go
  30 oktober 2019 at 12:01

  […] Dus zit ik, als moeder en vrouw, regelmatig tussen de drie jongens midden in een serieuze nerf-war, een strategisch uitgedachte opstelling van soldaatjes door mijn hele woonkamer of aan het al bijna […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.