Gastblog Reistips

Reistips voor een unieke vakantie: autohuur, opgooitent en zonnepaneel

Reistips voor een unieke vakantie: autohuur, opgooitent en zonnepaneel
Linda - Go or No Go

Op vakantie gaan met het gezin kan als een hele operatie lijken. De locatie moet kindvriendelijk zijn, de reis niet te lang en ook ouders moet er aan hun trekken kunnen komen. Maar uiteindelijk blijf je afhankelijk van je voorzieningen, en met deze reistips kom je op dat gebied in elk geval niets meer tekort!

De zomervakantie komt eraan

We kruipen langzaamaan weer richting de zomervakantie en dat betekent dat er weer plannen gemaakt moeten worden. Waar gaan we heen, wanneer en hoe lang? Er zijn honderden locaties te bedenken, maar voor een gezin met kinderen moet zo’n locatie aan verschillende eisen voldoen. Kinderen mogen zich best vervelen af en toe, maar in de regel moet er genoeg voor ze te doen zijn. Het moet er niet té heet zijn, en uiteraard niet te koud (zeker niet ´s avonds, als het tijd is voor een drankje op het terras of voor de camper of tent).

Zwembad en WiFi

Een rivier of zwembad in de buurt om te zwemmen, natuur om in te spelen en voor de huidige generatie is het ook steeds meer een vereiste dat er WiFi in de buurt is. Het is daarom altijd weer een opgave een juiste locatie te kiezen voor een gezinsvakantie, zeker als we daarin meenemen dat een vakantie ook een beetje betaalbaar moet blijven. Maar met de volgende reistips heb je een onvergetelijke vakantie met het hele gezin, leuk voor zowel ouder als kind, en daarnaast binnen het budget.

Kamperen met het gezin

Een voor de hand liggende vakantie tijdens de zomer met het gezin is er een waarbij er gekampeerd wordt. Een leuke camping heeft genoeg voorzieningen voor de kinderen, waardoor ouders zelf kunnen ontspannen met een goed boek of een lekker koud glas. Maar wie is niet bekend met de eeuwige discussies die gepaard gaan met het opzetten of afbreken van een tent? De haringen, de stokken: het moet maar passen en anders begint het al snel te kriebelen. Maak je het jezelf niet te moeilijk, er zijn tegenwoordig tal van tenten die je zonder enige problemen opzet. De opgooitent is een perfect voorbeeld, en hoewel er horrorverhalen rondgaan over hoe moeilijk het weer is om deze tenten op te vouwen, valt het enorm mee, getuige de talloze tutorials op internet.

Reistips voor een unieke vakantie: autohuur, opgooitent en zonnepaneel
Bron: Pexels

Auto huren op vakantie

Wie geen auto heeft, of een auto die behoorlijk klein is voor een volledig gezin mét koffers en spullen, zal opzien tegen lange ritten door warme landen. Het vervoersmiddel is immers enorm belangrijk tijdens een vakantie: met een fijne auto, heb je het amper door dat je lang onderweg bent. Maar zo’n ruime gezinsauto met toeters en bellen heeft niet iedereen. Gelukkig kan je op www.goedkoperautohuur.nl of www.happycar.nl/ op een makkelijke manier een auto huren voor op vakantie, waardoor je ook op de langere afstand elke minuut geniet – en de kinderen ook.

Draagbaar zonnepaneel

Waar je ook gaat – en vooral als je gaat kamperen – elektriciteit en stroom zijn een essentieel onderdeel van de vakantie. Dat was altijd al zo, maar zeker in de tijd van smartphones, e-books, tablets en laptops ligt het stroomverbruik van het gemiddelde gezin nog hoger. Het gevolg is dat je de stroom met je mee moet nemen, zelfs naar plekken waar die niet aanwezig is. En daarom is de ultieme reistip en een goede investering voor een gezinsvakantie het draagbare zonnepaneel. Waar je ook gaat (en waar de zon schijnt) neem je een draagbare batterij mee, die zichzelf oplaadt en zo de mogelijk geeft aan alle gezinsleden om altijd hun apparaten op te kunnen laden. Ze zijn er in verschillende soorten en maten, en het zal de reddende engel zijn als op de camping een keer het licht uitvalt.

Succes en veel plezier!


Lees ook: Reistips

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.