Voeding en gezondheid

{ Recept } | Koolhydraatarme maaltijdsalade met feta

koolhydraatarme maaltijdsalade met feta
Anne

Als het buiten koud is heb je meer trek in verwarmend voedsel. Lekker stampotten of wat vetter eten. In de zomermaanden heb je vaak meer behoefte aan lekker licht eten en vaak ook wat meer verkoelend eten. Het schijnt zelfs te zijn dat we neigen om meer koolhydraten te eten in de zomer. Belangrijk is het om je lichaam goed te voeden, ook tijdens warmere dagen. Maar dat avondeten, dat vind ik persoonlijk dan wel een ding hoor! Ik heb vaak geen trek in warm eten en eet het liefst een lekkere pastasalade. Maar daar plukken mij kinderen nog wel eens de groenten uit. Daarom deze maaltijdsalade met feta die naast koolhydraatarm ook heel voedzaam is.

Koolhydraatarme maaltijdsalade met feta en granaatappel

Recept voor 2 volwassenen en 2 kinderen

  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 100 gram babyspinazie
  • 1 zak met je favoriete sla melange (veldsla is favoriet)
  • 1 granaatappel
  • 125 gram feta
  • Handje amandelschaafsel
  • Handje verse koriander (optioneel)
  • Handje verse selderij
  • Handje verse munt

koolhydraatarme maaltijdsalade met feta

Hoe maak je de koolhydraatarme maaltijdsalade met feta en granaatappel?

Pak een heel groot bord en strooi de sla op de bodem. In het midden leg je de babyspinazie.
Strooi de ongekookte bloemkoolrijst als een ring rond de spinazie.
Verkruimel de feta boven de salade en strooi de granaatappelpitjes erover, vaak gebruik ik ook wat sap.
De verse kruiden, die je fijn gesneden hebt, strooi je erover en als laatste de amandelschaafsel. Als je deze even bakt in een droge koekenpan zijn ze nog lekkerder!

Voor je partner/kinderen (en dus even niet koolhydraatarm)

Ik voegde zelf wat extra couscous toe om het meer vullend te maken voor mijn partner. Je kan prima een lekker visje op de barbecue erbij grillen of er een stokbroodje bij eten! De kruiden geven het een lekkere rijke smaak. Heb je kinderen die die snel roepen “dat lust ik niet” dan zou ik deze apart op tafel erbij zetten. Veel mensen zijn geneigd om te zeggen: “een salade, dat eten mijn kinderen niet”. Mijn kinderen zijn ook geen heiligen hoor, en soms eten ze het inderdaad niet. Een truc die hier goed werkt is om de tafel vol te zetten met bakjes. Alle ingrediënten van de salade doe je dan voor hun apart in bakjes. De regel is minimaal 1 lepel van ieder bakje opscheppen. Omdat ze het nu zelf mogen doen, vinden ze het vaak leuk en eten ze het beter. Deze salade is door het gemak ook mega geschikt voor de camping trouwens!

Smakelijk eten!

koolhydraatarme maaltijdsalade met feta en appel

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit recept voor koolhydraatarme maaltijdsalade met feta op Pinterest bewaren ♥


Lees ook: Kindvriendelijke kapsalon





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.