Huis & Tuin

De fijnste manier om je slaapkamer koel te houden: een torenventilator

De fijnste manier om je slaapkamer koel te houden: een torenventilator

Wat is het warm hè? Maanden hebben we er op gewacht: het heerlijke zonnetje, de hoge temperaturen. Ook ik, al ben ik al blij met 24 graden. Van mij hoeven die dagen van 30 graden en hoger echt niet, want eerlijk is eerlijk: dan vlucht ik naar binnen.

Koel in de huiskamer

Bij ons in huis is het beneden gelukkig bijna altijd best koel. In de winter is het trouwens ook altijd koud, dat dan weer wel. Maar in de zomer is het heerlijk om in de huiskamer te zijn, daar heb ik normaal gesproken geen airco of ventilator nodig. Uiteraard met uitzonderingen daar gelaten, bijvoorbeeld wanneer we weer eens een weekje in een hittegolf zitten. Dan is helaas ook mijn huiskamer niet meer bestand tegen de warmte.

Warm boven in huis

Boven is dat helaas wel anders, om nog maar niet te spreken over de zolder waar onze logeerkamer is. Gelukkig logeert er niet zo vaak iemand hier, want in de zomer is het echt niet om uit te houden met deze warme dagen. Als we de zolderkamer ooit willen gaan gebruiken als vaste slaapkamer, dan zullen we die eerst moeten gaan verbouwen en iets meer zomerproof maken.
Onze slaapkamer en de slaapkamers van de jongens zijn ook warm tijdens de zomerdagen. Wij hebben op onze eigen slaapkamer geen rolluik, waardoor er nog meer warmte binnenkomt. Gelukkig hebben wij een plafondventilator. Deze zetten we meestal op het zachtste standje, want wakker worden met een stijve nek is nu ook weer niet de bedoeling.

De fijnste ventilator voor de kinderkamer

Op de slaapkamer van Daan en Jesse is het, ondanks de rolluiken die we in de zomer dichthouden, ook erg warm. Daan heeft er niet zo’n last van, maar Jesse slaapt erg slecht als het warm is. Ook al slaapt hij zonder pyjama en alleen onder een laken, dan nog heeft hij het te warm. Zijn kamer is behoorlijk klein en plek voor een grote ventilator is er niet. Gelukkig kwam ik bij de perfecte oplossing uit voor Jesse’s slaapkamer: een torenventilator van Inventum.

Een zacht briesje

Een torenventilator is mooi slank en past eigenlijk in elke kamer wel ergens. Wat ik zo ideaal vind aan deze ventilator, is dat je hem behalve flink hard ook echt op een zacht briesje kunt zetten. Ideaal ook weer voor de kleine slaapkamer van Jesse. Je kunt zelf instellen of je de zwenkfunctie aan of uit wil zetten. Wat ik daarnaast ook écht ideaal vind, is de timer die erop zit. Ik vergat namelijk nogal eens om de ventilator bij Jesse uit te zetten als wij zelf gingen slapen. Ik vind de hele nacht een ventilator aan namelijk niet nodig en volgens mij is dat ook niet per se goed. Als ik dat bij mezelf ooit heb, word ik toch vaak met een stijve nek wakker. Jesse heeft de ventilator ook vooral nodig om in slaap te vallen. De timer van de torenventilator kun je op maximaal 7.5 uur instellen, maar ook al op een half uur of een uur. Meestal houden wij een uurtje aan.

afstandsbediening met een torenventilator

Minimale inspanning

Behalve dat hij dus super praktisch is, vind ik de torenventilator ook echt veel mooier dan de gewone standaard ventilator. Als het overdag dan toch de warme in je huiskamer trekt, dan staat de slanke torenventilator prima in je huiskamer. Zoals gezegd heeft de ventilator meerdere normale standen en daarnaast een natuurlijk windje of een briesje, dus voor ieder wat wils. En voor wie van gemak houdt: er zit ook een afstandsbediening bij, dus er is minimale inspanning nodig om je ventilator te laten zorgen voor wat verkoeling. En minimale inspanning, daar houden we tijdens die warme dagen allemaal wel van, toch!?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 10 Comments

 • Reply
  Hitteplan voor baby’s: hoe kom je de hete dagen door - Go or No Go
  25 augustus 2019 at 12:00

  […] Zoek de koelte binnen op. Airco’s en tocht is weer niet goed voor je baby. Je kunt wel een ventilator aanzetten, maar dan niet richting je baby. Hou hier rekening […]

 • Reply
  Mieke | mieksmind
  9 juli 2019 at 20:28

  Ja zo’n torenventilator heb ik nu ook. Echt ideaal met de warme dagen want ik slaap op zolder.. HELP

 • Reply
  Jessica - Foodie Feest
  9 juli 2019 at 09:21

  Ziet er handig uit zo’n torenventilator! Neemt ook veel minder plek in beslag volgens mij. 🙂

 • Reply
  Angela
  29 juni 2019 at 05:36

  Zo’n torenventilator is stijlvoller dan de gewone (lelijke) ventilator die ik heb. Goede tip!

 • Reply
  Dhini
  28 juni 2019 at 09:50

  Ideaal voor in de tijdens warm temperatuur. Wij hebben gewoon klein ventilator

 • Reply
  Mandy
  27 juni 2019 at 21:28

  Vind zulke ventilators ook mooi! Ik heb een lelijke airco op mij kamer haha maar het is wel lekker cool!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  27 juni 2019 at 08:38

  Wij hebben ook zo’n torenventilator maar ik vond een gewone ventilator toch fijner eigenlijk. Maar dit jaar hebben we gelukkig airco en dat helpt pas echt goed.

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   28 juni 2019 at 09:27

   Dat is natuurlijk de aller fijnste oplossing! Helaas ook behoorlijk prijzig.

 • Reply
  Lodi
  25 juni 2019 at 10:25

  Zo een torenventilator staat toch ook helemaal niet verkeerd in de woonkamer maar is zeker ook ideaal in de slaapkamer. makkelijk ook dat je hem in kan stellen. Hier heb ik van die tafel ventilatoren die ik aan zet als ze gaan slapen en die zet ik dan uit als wij naar bed gaan, maar instellen is dan helemaal makkelijk.

 • Reply
  Silkeblogs
  25 juni 2019 at 10:07

  Ik heb nu een gewone kleine ventilator die ik op een stoel zet, maar zo’n torenventilator is toch net wat stijlvoller he!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.