Afscheidscadeau Juf of Meester Creatief & Knutselen DIY

7x afscheidsknutsels voor de juf of meester

Afscheidsknutsels voor de juf of meester
Joyce

Aan het einde van het jaar wordt de leerkracht vaak bedankt voor het afgelopen schooljaar. Ga je iets kopen of ga je samen met je kind aan de slag? Ik heb de leukste zelfgemaakte bedankjes voor je op een rijtje gezet. Hierbij dus 7 leuke afscheidsknutsels voor de juf of meester!

Afscheidsknutsels voor de juf of meester:

Herinneringsdoos voor de juf

Ooit heb ik zelf als juf zo’n doos gekregen. Echt iets om te bewaren en daarom staat hij nog steeds in mijn klas. Een mooie om met jullie te delen. Hoe het eruit zag? De kinderen hadden allemaal foto’s van alle activiteiten van dat jaar op een schoenendoos geplakt. In de doos zelf zat van elk kind een mooie herinnering van het jaar. Ik vond het geweldig om te lezen hoe leuk de kinderen het vonden. En ook de ouders hadden een lief briefje geschreven. Nog steeds pak ik de doos erbij om wat briefjes en tekeningen te bekijken.

EHBA (eerste hulp bij afscheid)

Je hebt mooie medicijnen bakjes waar je dit mee kan maken. Afscheid nemen is nooit leuk, maar met deze doos wordt het ietsje minder moeilijk. Een medicijndoosje is al verdeeld in vakjes, dus nu hoef je alleen maar te bedenken wat je in elk vakje gaat doen. Hier een paar voorbeelden om je op weg te helpen. In één vakje doe je een zakdoek en op dat vakje (of op de deksel) plak je de tekst “voor al je tranen”. In een ander vakje doe je chocolaatjes met daarbij de tekst “om je op te vrolijken”. Een vakje met paracetamol “voor als je het even niet zit zitten”. Een vakje met toffee’s “je bent een toffe leerkracht”.  Nog een bakje met hartjes  “Voor als je mij mist”.  Stop er ook een paar thee zakjes bij “Om even bij te komen”. En als laatste pepermunt “Voor een frisse blik vooruit”. Succes gegarandeerd!

Vergeet-mij-niet

Hiervoor kan je een yoghurt bakje of een leeg potje gebruiken. Laat je kind het potje versieren met verf op stukjes papier, aarde erin en een zakje Vergeet-mij-niet erbij. Aan de pot een lintje maken met een lieve boodschap en je hebt een leuk zelfgemaakt cadeau voor je juf of meester.

Handjesbloemen

Benodigdheden? Een rietje, papier en potloden, stiften of verf. Verf het rietje groen. Dit is de stengel. Van papier knip je de bladeren voor aan de stengel. Daarna de hand van je kind omtrekken en laten versieren. Hand aan het rietje maken en je hebt je handjesbloem.  Foto erop, leuke tekst en je bent klaar. Nog leuker is het om met de hele klas te doen. Een mooi boeket vol met handjes voor de allerliefste leerkracht.

Armbandje  (of sleutelhanger)

Een armbandje met een mooie tekst. Ik weet zeker dat de juf dit kan waarderen. Je hebt mooie kraaltjes met letters erop. Hiermee kan je een mooie boodschap maken zoals “super juf”of “liefste juf”. Doe de armband om een kaartje met een zelfbedachte tekst en ik weet zeker dat het in de smaak gaat vallen. Een meester? Maak in plaats van een armbandje een sleutelhanger! Maak twee gaatjes in het kaartje om de sleutelhanger aan vast te maken!

Complimentenbloem

Hoe leuk is het om de leerkracht van jouw kind te overladen met complimentjes? Van papier maak je een grote bloem en op elk blaadje schrijf je een compliment. Wat kan hij/zij goed en wat vind je mooi? Of wat was je leukste activiteit? Genoeg dingen te bedenken om de hele bloem vol te krijgen en dit zijn ook leuke afscheidsknutsels om te bewaren.

Afscheid in een klein doosje

Een afscheidsknutsel die niet veel ruimte in beslag neemt, is deze knutsel. Neem een luciferdoosje en beplak deze met beige (of ander lichtkleurig) papier. Met wit papier, mooie stiften en handbelettering maak je een kaartje met “Thank you”. Dit kaartje plak je bovenop het doosje. In het doosje schrijf je jouw tekst (bijvoorbeeld “voor alle leuke lessen, het fijne schooljaar, je enthousiasme, etc). Een tekening is ook altijd leuk! Stop er nog een klein briefje bij en de knutsel is compleet!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze afscheidsknutsels voor de juf of meester op Pinterest bewaren ♥

Ook leuk: maak met de hele klas een vriendenboek voor de juf!


Schoolfoto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.