Inspiratie

Van gewone zolder naar logeerkamer

zolder slaapkamer logeerkamer

Onze zolder is sinds kort verbouwd van mancave naar logeerkamer. De mancave is namelijk in de loop der tijd een beetje verhuisd van de zolder naar de speelkamer. Wel logisch dat dit ging gebeuren, want nu de jongens ouder worden gaan ze natuurlijk ook anders spelen in de speelkamer. Waar voorheen vooral veel LEGO gebouwd werd, wordt nu vooral gespeeld met gezelschapsspellen. In de speelkamer kwam ook onze televisie te staan en een bank die we over hadden, dus zo werd de speelkamer een soort gameroom. Prima!

Logeerkamer

De zolder kwam hierdoor dus weer vrij, want nu de televisie en de stoelen er weg gingen, stond er alleen nog een tafelvoetbalspel. En eigenlijk kwam dat wel erg goed uit, want Daan en Jesse hebben hier een kleine slaapkamer. Een slaapkamer waar geen extra matras of luchtkussen past. En nu de jongens ouder worden, komen er regelmatig vriendjes logeren. En dan is het natuurlijk wel zo leuk als ze ook samen met dat vriendje in een slaapkamer kunnen liggen. En dus besloot ik de zolder om te bouwen tot logeerkamer.

Zelf klussen!

Daar kwam nog heel wat bij kijken, want behalve nieuwe bedden, jaloezieen en een kastje vond ik dat de kamer ook nog wel een likje verf kon gebruiken. Bij Ikea shopten we twee simpele maar prima bedden en ik besloot dat die dezelfde dag in elkaar moesten. Manlief had daar dezelfde dag geen tijd voor, dus ging ik zelf aan de slag. Niks voor mij, want normaal zorg ik er wel voor dat ik niet hoef te klussen. Maar goed, deze keer besloot ik er voor te gaan…en met succes. Na een paar uur klussen stonden de twee bedden in elkaar! Hoppa!

zolder slaapkamer

Gordijnen maken

De raam verduistering werd trouwens een ander verhaal. Met een schuin dakraam is een roljaloezie een beetje lastig dus gingen we voor gordijnen. Wel verduisterende gordijnen uiteraard, want Daan en Jesse zijn op hun eigen kamer een verduisterend rolgordijn en zij zijn er dus aan gewend dat het pikkedonker is op hun kamer. Maar gordijnen heb je niet zomaar gemaakt en ik al helemáál niet, want ik ben dus echt niet handig wat dat betreft. Ik heb vroeger wel eens geborduurd en gehaakt, maar dat is jaren geleden en dat alles kan ik dus écht niet meer. En dat wil ik ook niet meer kunnen, haha.

Cursusje?

Gelukkig was daar de schoonmoeder, die handig is met de naaimachine. Ze nam de maten op en binnen een middag had ze de gordijnen helemaal klaar. Super knap, ik stond er toch wel een beetje met open mond naar te kijken. En ergens zei een stemmetje: hmm, dit kan ik later dus niet voor mijn eigen kids doen. Dus misschien dat ik nog wel eens een cursusje neem bij mijn lieve schoonmama! 🙂

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.