9 jaar Verjaardag & Traktaties

2x leuke traktatie voor een 9-jarige – niet gezond, wel lekker

Traktatie 9-jarige

In een andere feestblog van mij liet ik weten dat Taleah in april 9 jaar is geworden. En daar hoort niet alleen een gezellig kinderfeest bij maar ook trakteren! Oftewel traktaties maken. Een traktatie voor op school maken we, maar ook voor de turnclub van Taleah. En dus gingen we op zoek naar een leuke traktatie voor een 9-jarige.

Ik hou van simpele maar toch gezellige traktaties. Dit keer is het totaal geen gezonde traktatie geworden. Daar sta ik nog een beetje dubbel in. Van de ene kant vind ik een gezonde traktatie juist goed maar aan de andere kant denk ik: het is maar één keer in het jaar je verjaardag en dan mag je best eens lekker snoepen. Ja toch?

Spek traktatie

Voor de turnclub maken we het cijfer 9. De perfecte traktatie voor een 9-jarige, toch? Dit maken we van kabelspekken. Jammie! Ik en mijn dochters zijn dol op die spekken. Het liefst nog kleur voor kleur afknabbelen haha.

Wat heb je nodig?

 • kabelspekken
 • lange saté prikkers
 • lint

Totaal niet nadenkend ben ik aan de slag gegaan. Dit moest binnen een uur naar de turnclub gebracht worden dus gauw gauw gemaakt. Van te voren maken had misschien ook wel gekund, maar ik was bang dat de spekken hard werden en ik wist het totaal aantal kinderen niet. Een paar spekken zijn door het snelle handelen fout gegaan. Het ziet er simpel uit maar toch…En toen alle spekken klaar waren bedacht ik ineens een andere manier die beter werkte. Als je de saté prikker aan de voorkant er in prikt dan is het een stuk gemakkelijker. Ach ja, een tip dus voor jullie.

traktatie voor een 9-jarige spek

Daarna een mooi strikje aan de onderkant en klaar is je traktatie. Deze traktatie is ook leuk voor een 6-jarige feestbeest (gewoon omdraaien :-)) en als je de spek helemaal oprolt en er een prikker door steekt heb je een mooie lolly.

Oreo traktatie

Taleah haar lievelingskoek is toch echt wel een Oreo koekje.  Haar keuze was dus ook snel gemaakt: ze wilde Oreo koekjes trakteren. Op Pinterest zochten we wat leuke ideeën. Met een beetje Pinterest en wat van ons zelf hebben we een top traktatie verzonnen.
Een soort dubbele Oreo koek, net als een cupcake. Dat moet het gaan worden. Met gesmolten chocolade en disco dip.

traktatie voor een 9-jarige

Wat heb je nodig?

 • Oreo koek (twee per kind)
 • gesmolten chocolade
 • disco dip
 • tum tummetjes
 • vlaggetjes
 • cupcake vormpjes

trots traktatie voor een 9-jarige

Wat ik je van te voren al kan vertellen is dat het een heerlijke chocolade & disco dip smeerboel gaat worden in de keuken of waar je ze ook maakt. 😉
Als eerst ga je de chocolade smelten. Ik heb gekozen voor kant en klare chocolade glazuur. Een zakje van Dr. Oetker. Dit zakje hoef je alleen nog maar in heet water te leggen. Je kunt ook repen chocolade au bain-marie laten smelten maar zo’n zakje vond ik wat gemakkelijker.

Leg de Oreo koekjes klaar op een rij. Met een lepeltje smeer je wat gesmolten chocolade op een Oreo en leg er meteen een andere Oreo boven op. Als je bij het allerlaatste koekje bent dan is het eerste koekje al goed opgedroogd. Tenminste dat was bij mij zo.

Dan komt het lastigste: snel werken en eigenlijk drie dingen tegelijk doen. Op de dubbele Oreo koek smeer je weer een laagje chocolade, legt er een tum tum op en sprinkelt er disco dip over. Als de chocolade is opgedroogd en de tum tum niet meer heen en weer kan, dan prik je een vlaggetje in de het tum tummetje. Als ze klaar zijn zet je het Oreo torentje in een cupcake vormpje. Dat ziet er meteen heel gezellig uit. Vooral alle Oreo torentjes bij elkaar. En zo’n vrolijke traktatie deel je natuurlijk, vol trots, uit. Smullen maar!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze traktatie voor een 9-jarige op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Frederike
  5 mei 2023 at 14:36

  Hi Elisah,

  Super leuke Oreo traktatie! Heb je het een dag van tevoren gemaakt? Worden de koekjes dan niet zacht? En waar/hoe bewaar je he dan? Ik hoor het graag 🙂 Ik zoek namelijk een leuke Oreo traktatie die ik wel een dag van tevoren klaar kan maken.

 • Reply
  Neel
  12 augustus 2022 at 20:06

  De spekken zijn heel leuk, maar kunnen niet een dag van te voren gemaakt worden, ze scheuren. Dus maken en direct serveren!

 • Reply
  Een gezonde fruit traktatie mét een snoepje - Go or No Go
  25 juni 2019 at 11:34

  […] alles lusten. Daarnaast vind ik het stiekem toch ook wel erg leuk als een traktatie ook iets van een klein snoepje of een verrassing bevat. Daarom koos ik ervoor om op ieder ijsje een snoepkersje te doen. Leuk in […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.