Inspiratie

Tips voor een weekend naar Italië – Sicilië

Vakantie sicilië italië
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Midden mei was het eindelijk zover: ik ging naar Italië op vakantie! Een lang weekend Italië met drie vriendinnen. Geen kids, geen mannen, gewoon lekker wij met z’n vieren! Vorig jaar gingen we naar Dublin en dit jaar besloten we dus naar Italië te gaan, naar Sicilië.

Voorpret

De voorpret was natuurlijk al heerlijk, want we wilden graag weten wat de leukste, mooiste en indrukwekkendste bezienswaardigheden waren in Italië. En dus gingen we online op zoek naar de beste en mooiste plekjes. Overnachten deden we tijdens onze vakantie in het centrum van Palermo. En niet een beetje in de buurt van het centrum, maar echt ín het centrum. We stonden binnen 10 seconden letterlijk bij de allermooiste en belangrijkste kathedraal van Palermo: de Cattedrale della Santa Vergine Maria Assunta. Die hebben we trouwens ook beklommen, wat een prachtig uitzicht over Palermo gaf.

uitzicht kathedraal palermo sicilië
kathedraal palermo

Druk!

Palermo is de grootste stad van Sicilië en heeft zo’n 700.000 inwoners. Het centrum was ook wel echt druk. We liepen op zaterdagavond door de straten van het centrum en de straten waren gewoon vol met mensen die ergens heen gingen. Best bizar, want dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Wij kwamen die zaterdagavond uit bij een kroeg ergens een beetje achteraf, maar ook daar was het enorm druk. Met de benen buiten is een understatement hier zeg maar, de straat stond helemaal vol. Voor mij voelde het een beetje als Koningsdag op Stratum (Eindhoven) ;-). Je moet dus wel tegen een beetje drukte kunnen, want anders zul je je niet altijd even happy voelen in het drukke Palermo. Gelukkig kun je altijd de drukte even ontvluchten door in een toektoek duiken.

Auto huren

Vanaf de eerste dag hebben we een auto gehuurd en ik kan je vertellen: dat is écht een aanrader. Ok, je moet wel een beetje lef hebben, want het rijgedrag is op z’n zachtst gezegd bizar te noemen, maar je kunt wel super handig overal snel heen rijden. Wij zouden een auto echt gemist hebben. Ik was de chauffeur tijdens ons weekendje en eerlijk is eerlijk: ik vond het fantastisch! Helemaal toen we een splinternieuwe Opel Crossland met 12 kilometer op de teller kregen. Inclusief verzekering waarbij iedere schade, mijn schuld of niet, verzekerd was. Dit laatste was wel echt fijn, gezien het bijzondere rijgedrag van de Italianen. Rechts inhalen, geen voorrang verlenen aan auto’s van rechts, van een tweebaansweg weg een vierbaansweg maken en ga zo maar door. Je moet hier wel in meegaan, want als je dat niet doet, beland je binnen een paar uur overspannen aan de kant van de weg.

Mondello

We begonnen ons weekend in Mondello, waar je echt geweest moet zijn als je een strandliefhebber bent. Een prachtig strand met een helderblauwe zee. Zeker als je vanaf het verhoogde havenstadje kijkt zie je prachtige kleurenverschillen in het water. Natuurlijk zijn er ook leuke strandtentjes en in het havenstadje kun je heerlijke ijsjes scoren. Daarnaast kun je er een bootje huren en lekker over de zee cruisen.

strand mondella italie sicilie

Palermo

Wanneer je door Palermo wandelt is het ook een aanrader om gewoon eens kleine straatjes in te wandelen en goed om je heen te kijken, want er zit veel kunst verstopt. Oude kunst en mooie oude gebouwen, maar ook toffe nieuwe street-art. En ik moet zeggen dat ik die smalle steegjes ook gewoon heel charmant vind, zeker als je terechtkomt in het gedeelte waar weinig tot geen toeristen komen.

sicilie kunst straat

Een van onze meest bijzondere en memorabele bezoeken was het bezoek aan de catacombe van Palermo: de Catacombe dei Cappuccini. Hier liggen duizenden gemummificeerde lichamen. Na ons bezoekje draaiden onze magen nog wel even na, maar het was ontzettend indrukwekkend. Wat zo bizar is, is dat er echt skeletten bij zijn waar je aan kunt zien hoe diegene er vroeger uit heeft gezien. De vorm van het gezicht, de haren, baard, wenkbrauwen. Alles erop en eraan. Het meest bijzondere is het kleine meisje in een glazen kistje, dat eruit ziet of ze ligt te slapen. Met een gele strik in haar haren is zij wel hét kippenvelmoment van je bezoek.
Foto’s maken is in de catacombe verboden, maar er zijn een aantal televisieseries geweest waarvan je de beelden terug kunt vinden en ook meerdere websites hebben foto’s online.

Verder is er nog veel meer te zien en te doen in Palermo. Een vlindertuin, een botanische tuin, prachtige parken, de markten, de Capella Platina (gouden kapel), en ga zo maar door. Je kijkt je ogen uit in deze prachtige stad en op het mooie eiland Sicilië!

vlindertuin palermo
tuin park sicilië

Scopello

Na drie dagen Palermo hadden we het wel gezien en gingen we de laatste dag op zoek naar andere mooie plekjes in Sicilië. We kwamen terecht in Scopello, een prachtige stad met een nog mooiere zee. Tijdens onze autorit was het net een grote ansichtkaart wanneer we uit de raam keken, zo mooi! Het liefste zouden we iedere 10 minuten even gestopt zijn om een paar foto’s te nemen. Gelukkig was er onderweg één echte plek waar je goed kon pauzeren, iets kon snacken/drinken maar nog belangrijker: kon genieten van het geweldige uitzicht. De foto hieronder zegt genoeg!

Scopello zee uitzicht italie

Sicilië

Wij vonden vier dagen Sicilië, waarbij we trouwens wel echt geluk hadden met de vluchttijden en de vier dagen volledig konden beleven, perfect! Voor ons gevoel hebben we de mooiste plekjes gezien en met een mooi bruin kleurtje gingen we met een voldaan gevoel naar huis. Tijd om ons volgende tripje te kiezen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.