Theater

{ Review } | Theatervoorstelling De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen

Maf, hilarisch en chaotisch. Volgens mij omschrijven deze drie woorden de theatervoorstelling ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen’ van Meneer Monster het beste. Wij bezochten deze voorstelling met onze kinderen (9 jaar).

De Verkadefabriek

Tien minuten voor aanvang van de theatervoorstelling De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen namen we plaats in de grote zaal van de Verkadefabriek in Den Bosch. Een mooie theaterzaal, niet te groot en niet te klein. We zaten redelijk vooraan en konden alles perfect zien. Tijdens het wachten liep er een meneer wat rond over het podium. Bob, zo bleek later. Deze meneer, met een hele grote sleutelbos, controleerde de lichten, bekeek het een en ander en maakte soms even een praatje met wachtende kinderen in het publiek. Daan en Jesse twijfelden of deze meneer nu bij de voorstelling hoorde, of toch niet. Toch wel, was de uitkomst!

Geen theatervoorstelling

Bob is namelijk de toneelmeester, en dus de baas over de lichten, het geluid en…over een speciale 2D/3D converter. Deze machine was nog van een andere voorstelling, maar stond nog op het podium. Handig! Maar..voor later.
Want eerst komen Andy en Terry op het podium, onder luid applaus van de kids. Mooi man, daar maken de heren handig gebruik van en zo blijven de kinderen maar applaudisseren. En natuurlijk doen de papa’s en mama’s vrolijk mee.
Andy en Terry komen natuurlijk de theatervoorstelling geven…alleen weten ze dat zelf niet. Paniek! Want ze hebben helemaal geen theatervoorstelling voorbereid en ze hebben nog geen idee wat ze willen laten zien!

Supervinger!

Net als in het boek begint het verhaal dus met niets…en paniek. Gelukkig heeft Bob een goed idee, want met behulp van licht en geluid kunnen ze vast wel een verhaal verzinnen. Bob kan het licht en geluid regelen en Andy en Terry moeten de rest doen. Zo gezegd, zo gedaan en zo komt er een heel verhaal los. Een verhaal zonder samenhang, natuurlijk. En dat maakt het hilarisch! Andy en Terry vliegen van het een in het ander. Vliegende katten en katnaries, Supervinger (ik ben fan!), een zeemeermin, rondvliegende marchmallows, een reuzevis, zee-apen, Blaffy de hond en een 3D reuzebanaan waarmee iedereen in de zaal een knots op zijn hoofd krijgt.

Bob: de man die alles kan

Terwijl Andy en Terry het verhaal vertellen, willen ze natuurlijk ook laten zien hoe het ging. En dat kan soms niet zonder een extra acteur erbij. Helaas hebben ze die niet, want alleen Andy en Terry zijn er. En Bob natuurlijk! En dus wordt Bob een paar keer lief aangekeken en transformeert hij onder andere in een zeemeermin, een zeemonster, een postbode en de buurvrouw die haar kat kwijt is. Soms even onder een klein protest van Bob, maar eenmaal in zijn rol loopt hij lekker te shinen.

Go or No Go

De De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen theatervoorstelling duurt ruim een uur en je zult je in deze tijd geen seconde vervelen. Vanaf het eerste moment pakken ze het publiek in. Groot en klein, iedereen vermaakt zich perfect! Na de show zijn Andy, Terry en Bob in de foyer voor vragen, foto’s en handtekeningen. Wij scoren nog even het allernieuwste boek De Waanzinnige Boomhut van 104 verdiepingen, want de vorige edities hebben Daan en Jesse allemaal al versleten. Over deze 13 Verdiepingen theatervoorstelling kunnen we kort zijn: écht een aanrader om heen te gaan!!

Feitjes over Theatervoorstelling De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen

-Leeftijd: vanaf 5 jaar (maar verkijk je hier niet op, hij is ook perfect geschikt voor bijvoorbeeld een 10-jarige!)
-Speeldata: Nog te zien in mei en juni, zie hier voor de speellijst met data en theaters.
-Ter info: Volgend jaar verschijnt tot onze grote vreugde een nieuwe theatervoorstelling: De Waanzinnige Boomhut van 52 verdiepingen

Met onderstaande afbeelding kun je heel gemakkelijk deze review op Pinterest bewaren ♥

Lees ook:
Theatervoorstelling Rupsje NooitGenoeg
Theatervoorstelling Boef

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.