10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Yoshi`s Crafted World voor Nintendo Switch

Yoshi`s Crafted World
Anne

Je hebt gamers en niet-gamers, helaas heeft Max een moeder die tot de laatste categorie behoort. Als kind keek ik naar de Commodore 64 en dacht: “wat is daar zo leuk aan dan?” De gameboy was ook niet aan mij besteed. Mijn partner die speelt liever een game met legers ofzo…je leest het al, echt kaas heb ik er niet van gegeten! Dat Max zo verzot is op games blijf ik iets bijzonders vinden. Een spelletje begrijpt hij vaak direct en hij kan het mij prima uitleggen! Dat hij ‘Yoshi`s Crafted World’ mocht reviewen was dan ook écht te gek voor hem! Wij bekijken in deze review de game dan ook vanuit een kind dat dol is op gamen, en niet vanuit een professionele gamers-ervaring.  Verderop zal ik Max dan ook zelf aan het woord laten.

Yoshi`s Crafted World: Nu al in huis?

Als ik ‘s avonds tegen Max zeg: “Kom, we gaan een game doen”, krijgt hij een beetje stress en vraagt of ik een grapje maak. “Hoe dan? Je hebt het nog niet gekocht en de winkels zijn al dicht!?” Rapapapa, mooi dat wij dit zo kunnen aanschaffen in de E-store van Nintendo! Ideaal: je download het super gemakkelijk en het staat op je device. Je hebt dan natuurlijk geen mooi doosje…maar eerlijk is eerlijk: daar doe je ook niet zo veel mee eigenlijk.

Eieren en blije bloempjes

De game is een platform game. Dat wil zeggen dat je van platform naar platform moet springen en veelal muntjes moet behalen en vijanden kunt verslaan. In Yoshi`s Crafted World is dit dus ook zo. Je gaat muntjes verzamelen en je vijanden verslaan. Elke vijand die je verslaat, verandert in een ei. Deze eieren kun je later rond gooien en daarmee kun je weer andere vijanden verslaan. Cirkeltje rond! 😉
Ook zijn er rode munten te vinden. Heb je 20 rode munten, dan krijg je een blije bloem. De blije bloemen vind je ook in het begin van het spel. Er is zelfs een speciale fladderstand, oftewel de makkelijke stand. Hiermee kan Yoshi zo over de moeilijke obstakels heen vliegen. Hiermee is het spel dan ook perfect geschikt voor de jongere spelers.

Aan het eind van ieder level kun je naar de keerzijde. De keerzijde denk je? Yup! De achterkant! Je ziet dan hoe de game is opgebouwd en waar het van is gemaakt. Van koekblikken tot lege eierdozen. Super leuk gedaan! Je kunt hier 3 Poochy Pups verzamelen.

Yoshis Crafted World

Wc rollen en veel ducktape

De levels zijn steeds anders en worden moeilijker. Het ziet er allemaal even mooi uit. Ik heb bijvoorbeeld vissen gezien die van papieren bordjes gemaakt zijn, zo leuk! Alles, maar dan ook alles is geknutseld. Je ziet zelfs geknipte bloemen en de platforms lijken van papier gemaakt. Het spel is niet heel erg moeilijk te begrijpen, maar sommige dingen zitten goed verstopt. Zoals de kauwgombollen-automaat, waar je munten kunt inleveren voor een andere outfit. Hiermee kun je dan weer andere vijanden verslaan.
Een opmerking: Het muziekje bij deze game vind ik persoonlijk wel wat irritant.

Review van Max (7 jaar)

”Je hebt Yoshi, dat is een soort van draakje. Je kan allemaal eieren op huizen gooien en dan komt er een weg vrij. Je krijgt opdrachten om dingen te zoeken in de levels. Als je dat hebt gevonden, dan kan je wat maken. Daar kan je dan in reizen, bijvoorbeeld met een trein die je hebt gemaakt. Er zijn verschillende kleuren eieren. Het is niet heel moeilijk in het begin, maar dat wordt het wel steeds meer. Het begin is zelfs makkelijk. Het is allemaal geknutseld, van papier en wc-rolletjes. Het is wel mooi, en leuk dat het steeds anders is. Ik speel het spel erg graag!”

Go or No Go

Mooi gemaakt, goed te begrijpen en niet te moeilijk: dat is mijn conclusie. Er zitten een paar leuke extra’s in, zoals het kijkje aan de andere kant van een wereld. Vanaf een jaar of vier kunnen ze dit al spelen. Max is zeven en kan zelf al erg ver komen, maar het is zeker uitdagend genoeg. Ook leuk is dat je eventueel met zijn tweetjes kan spelen! Maar of Max nu blij werd dat ik mee speelde? Het kostte hem vooral veel levens 😉
Yoshi`s Crafted World krijgt van ons een GO!

Yoshi`s Crafted World

Feitjes

Leeftijd: vanaf 4 jaar
Aantal spelers: 1 of 2
Genre: avontuur
Prijs: € 54,99 en te koop via bol.com:

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Yoshi`s Crafted World review op Pinterest bewaren ♥

Benieuwd naar meer Nintendo Switch games? Bekijk ze hier:
– Pokemon Let’s Go
Mario Tennis Aces
– Mario Odyssey

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.