10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie Game reviews Gastblog

{ Review } | Nintendo Labo VR-pakket: voor super coole kids!

Nintendo Labo VR-pakket

Met opgroeiende kinderen moet je er uiteindelijk aan geloven: een spelcomputer. En dan begint ook het handhaven van schermtijden, in de gaten houden welke games er gespeeld worden en eindeloze discussies over hoe laat er gegamed mag worden. Herkenbaar? Dan word je misschien wel heel erg blij van Nintendo Labo! Met deze super gave sets voor de Nintendo Switch kunnen je kids eindeloos gamen, maar dan wel een beetje verantwoord. Voelt toch net even lekkerder. In dit artikel lees je onze review over het nieuwste Nintendo Labo VR-pakket.

Feestje!

Toen het mega Nintendo Labo VR-pakket hier bezorgd werd was het feest in huis! Ik had al verklapt dat we deze splinternieuwe set mochten gaan testen en de jongens konden niet wachten tot ze eraan konden beginnen. Op een vrije woensdagmiddag was het dan zover. Ik had de set de dag tevoren tactisch verstopt, want ik had al wel door dat het tijd ging kosten en dat je de verschillende bouwwerkjes niet zo een-twee-drie in elkaar zet. Maar wij hadden tijd genoeg en dus kon het grote testen beginnen!

Uitgebreid Nintendo Labo VR-pakket

In de grote doos met prachtige afbeeldingen van alle mogelijkheden én indicaties van de bouwtijd per object, zitten alle materialen keurig verpakt. Allereerst natuurlijk het spel in het bekende platte doosje, daarnaast een doosje met een bril, stickers, een zakje ringetjes, een zakje elastiekjes en niet ter vergeten héél veel kartonnen bouwplaten. Alles past er keurig in en als je stopt met bouwen is de doos zo weer ingepakt. Het is sowieso aan te raden om alles steeds netjes terug te stoppen zodat je zeker weet dat je niks kwijt raakt.

nintendo labo review pakket vr

Aan de slag met het Nintendo Labo VR-pakket

Het spel start heel makkelijk op en eigenlijk kun je dan vrijwel meteen aan de slag. Ter kennismaking is er eerst een klein project, namelijk een houder voor je controller die je in een minuut of twintig in elkaar zet.

Daarna is het tijd om kennis te gaan maken met Virtual Reality en misschien zelfs wel, zoals wij, met Nintendo Labo en de eindeloze mogelijkheden. Je kunt zelf uit de diverse voorbeelden kiezen waar je mee wilt starten en mijn zoon koos voor de VR-bril. Dit is toch iets wat kinderen vaak herkennen van televisie en waarnaar ze reuze nieuwsgierig zijn.

Vanaf 6 jaar

De VR-set is gemaakt voor kinderen vanaf zes jaar en deze leeftijdsindicatie lijkt mij prima te kloppen. Op wat kleine dingetjes na kon onze oudste de VR-bril helemaal zelf in elkaar zetten. Onze kleuter van vijf is echt nog net wat te jong want het vouwen vergt nauwkeurigheid en concentratie en laten dat nu net niet zijn sterkste punten zijn.. 😉

Het maken van de bril kostte al met al een klein uurtje en daarna kan het leukste deel beginnen en kun je gaan spelen in de virtuele realiteit. Voor kinderen onder de zes jaar kun je kiezen om de game niet in de VR-stand te zetten, dit schijnt beter te zijn voor de ogen. Heel fijn dat deze optie er is want nu kan ook onze jongste toch meedoen zonder dat ik me zorgen hoef te maken.

nintendo labo review

Eindeloos speelplezier

Hij begon enthousiast aan de verschillende spellen en het is elke keer weer verbazend hoe snel kinderen alles door hebben en moeiteloos lijken te weten wat er van ze verwacht wordt. Ik moest het natuurlijk zelf ook even uitproberen en ik geloof dat ik er meer moeite mee had dan onze Benjamin. Desalniettemin was het een hele toffe ervaring! Ook voor ouders is het Nintendo Labo VR-pakket hartstikke gaaf! Het was mijn eerste kennismaking met Virtual Reality en ook opa begreep er weinig van: toen ik de bril voor mijn ogen had en mijn hoofd helemaal omhoog en naar de zijkanten draaide kreeg ik de opmerking: ‘Je hoeft je hoofd niet te bewegen hoor”. Haha, wel dus! Als je de bril op hebt kun je dus echt alle kanten op kijken en beweegt het beeld gewoon met je mee, wat een uitvinding! Er zijn heel veel spellen die je met de VR-bril kunt spelen dus alleen al met dit eerste bouwwerk ben je uren zoet.

De vogel uit het Nintendo Labo VR-pakket

Maar goed, uiteindelijk wil je natuurlijk ontdekken wat er nog meer mogelijk is en dat is heel erg veel! Mijn zoon koos na de VR-bril voor de vogel. Weer zo’n tof project dat enorm tot de verbeelding spreekt en waar hij erg benieuwd naar was. De vogel is meteen een van de grootste projecten van het VR-pakket met een bouwtijd van ongeveer 150 minuten. Dit klopt zeker want wij zijn echt wel enkele uren bezig geweest om dit prachtige bouwwerk in elkaar te zetten.

Stap voor stap

Wat de makers van het spel geweldig gedaan hebben is de bouwwerken in stappen verdelen op je Nintendo Switch en op tijd pauzes inlassen. Iedere stap van het bouwplan wordt duidelijk uitgelegd door middel van tekst bovenin beeld en in een filmpje dat je zelf bedient wordt stap voor stap heel duidelijk zichtbaar gemaakt wat je moet doen. Het kan bijna niet mis, maar het vergt wel een heleboel concentratie en een pauze op zijn tijd is dan ook zeker noodzakelijk. Na een tijd bouwen en vouwen komt in beeld te staan ‘Neem maar even pauze na al je harde werk’ of iets van die strekking. Je kunt de game dan afsluiten en de volgende keer gewoon verder gaan waar je gebleven bent. Wederom heel verantwoord en super goed gedaan!

Voor het maken van de vogel heb je een heleboel karton nodig en dus ook een heleboel bouwplaten. Ook hier hebben de makers weer overal aan gedacht. Ieder project heeft zijn eigen kleur en de platen hebben bovenin de hoek allemaal de afbeelding van het betreffende project met daarbij een letter. Het spel geeft weer duidelijk aan welke plaat je nodig hebt, bijvoorbeeld Vogel C en zo kun je heel gemakkelijk je materialen bij elkaar vinden. Ook hier kunnen kinderen vrijwel helemaal zelf mee uit de voeten. Soms moet er een ringetje worden aangeduwd of een lipje goed vastgemaakt, maar verder is het voor kinderen vanaf een jaar of 6/7 heel goed te doen.

Nintendo Labo VR-pakket 6 jaar kind

Leerzaam, leuk & duurzaam

De combinatie van een computerspel met vouwen en het duurzame materiaal vind ik echt prachtig gevonden. Zoals ik al aangaf is het vaak toch lastig om het gamen in goede banen te leiden en de schermtijd van je kind te beperken en met Nintendo Labo zijn ze toch op een heel andere manier met een beeldscherm bezig. Het volgen van de vouwinstructies is ontzettend educatief en super goed voor het ruimtelijk inzicht en de motorische ontwikkeling. Ook het feit dat kinderen ervaren dat ze iets kunnen maken van een eenvoudig materiaal als karton end at dit vervolgens echt werkt en ze er uren mee kunnen gamen is een hele leerzame ervaring. Veel educatiever zal het op gebied van gamen niet snel worden denk ik dus als ze dan toch ‘moeten’ computeren, dan maar met de Labo sets van Nintendo zou ik zeggen!

Nintendo Labo VR-pakket vogel bouwen

Nog veel meer in het Nintendo Labo VR-pakket

Wij hebben onze vogel inmiddels bijna klaar, maar dan moeten we natuurlijk nog gaan ontdekken wat hij allemaal kan. Voorlopig zijn we dus nog wel onder de pannen. En dan zijn er ook nog de Toy-Con-Fototoestel, de Toy-Con-olifant, het Toy-Con-windpedaal (net alsof je vliegt terwijl de wind door je haren wappert) en de Toy-Con-knaller waar je fruit mee af kunt vuren om te maken. Ik denk dat wij ons voorlopig geen van allen zullen vervelen.

Nintendo Labo VR-pakket bouwen

Go or No Go

Je snapt het vast al: Nintendo Labo VR krijgt van ons alle 4 een hele dikke GO! De duurzaamheid, het educatieve aspect, de overzichtelijkheid van het geheel en de prachtige vormgeving van de spellen en materialen maken dat ik niet anders dan positief over dit nieuwste Nintendo Labo VR-pakket kan zijn. Het is een investering, maar dit pakket betaalt zich absoluut terug. Wij zijn er ontzettend blij mee en ik weet zeker dat de kinderen hier de komende jaren veel plezier van zullen hebben!

Feitjes

– Leeftijd: vanaf 6 jaar
– Pakketten: Naast het complete Nintendo Labo VR-pakket zijn er ook andere pakketten beschikbaar waar minder Toy-Con-projecten in zitten.
– Winnaar Speelgoed van het jaar-verkiezing 2018
– Prijs: het totale pakket kost gemiddeld € 94,99. De startersset met software, VR-bril en Toy-Con-knaller heeft een adviesprijs van€ 39,99 en de losse pakketten hebben een adviesprijs van € 18,99

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Nintendo Labo VR-pakket review op Pinterest bewaren ♥

Lees ook: Review Ring Fit Adventure

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.