10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Lekker dansen met Just Dance 2019!

Nintendo switch Just dance 2019

Regelmatig komen Daan en Jesse thuis van school met nieuwe Just Dance 2019 liedjes. Nou hebben ze op school geen gaming console, maar ik begreep van Jesse dat sommige dansjes op YouTube staan. Deze mogen ze dan met de klas kijken en oefenen. Twee keer per maand hebben de kids een optreden op school in de aula, en af en toe doen ze dan een Just Dance dansje met de klas. Super leuk!

Een paar weken geleden was het weer zover. Met de klas hadden ze volop een nieuwe dans geoefend: Rave in de Grave. Ik had nog nooit van dat nummer gehoord, maar toen de jongens het voor mij opzochten op YouTube was ik gelijk om. Jongens, wat een lekker nummer! En ik herkende de artiest wel, aangezien ik de intro herkende van I’m an Albatraoz. Zo’n heerlijke foute muziek die ik graag luister.
Maar goed, Jesse liet me dus het Just Dance dansje zien op YouTube…en ik was om: wat is Just Dance leuk! Volop beweging, dansen, een ritme leren, stappen onthouden: I like! Veel beter dan stilzitten op de bank met de Joy-Cons in je hand, in het geval je met de Nintendo Switch speelt natuurlijk.

Just Dance 2019

Als je Just Dance 2019 de eerste keer bekijkt zijn er een aantal dansen die je al kunt doen, maar heel veel zijn er nog versleuteld. Deze kun je vrijspelen door punten te verdienen. Deze punten verdien je door zo goed mogelijk te dansen. Hoe beter je danst en de pasjes volgt, hoe meer punten je krijgt. Bij iedere beweging die je maakt tijdens een dans zie je of je hem goed, perfect of fantastisch doet. Tijdens het dansen verdien je ook sterren. Hoe meer sterren, hoe hoger je score.
Je punten verdien je in de vorm van Mojo, en deze Mojo kun je weer inleveren in een soort kauwgomballenautomaat. Vanuit hier krijg je nieuwe dansjes, kunstwerken en avatars.

Samen spelen of alleen

Just Dance 2019 kun je alleen of samen spelen. Er zijn dansjes voor vier personen waar je dus met vier man kunt dansen: leuk man, zo’n lekker actieve familieactiviteit. Maar eerlijk is eerlijk: ik vind het echt heel leuk om mee te doen! Zeker als ik de Sweat Mode aanzet, want dan zie ik hoeveel calorieën ik verbrand tijdens de dans.
Bij het kiezen van een liedje zie je gemakkelijk de moeilijkheidsgraad van een nummer. Handig dus om in het begin even te kiezen voor de iets makkelijke liedjes.

Bewegen met je Joy-Con

Je bewegingen worden gemeten door de Joy-Con die je in je hand houdt. Eigenlijk meet de Joy-Con met name de bewegingen van je handen, maar goed. Natuurlijk doe je lekker met je hele lijf alle moves mee. Als je met meerdere personen danst, maar niet genoeg Joy-Cons hebt, kun je een app installeren van Just Dance 2019 die ook je bewegingen kan registreren. Je smartphone heeft natuurlijk dan weer niet zo’n handig kabeltje dat je om je pols kunt doen, dus het gevaar bestaat dat je af en toe je telefoon door de kamer heen slingert.

Nintendo switch Just dance 2019 review

Kindermodus Just Dance 2019

Naast de gewone dansmodus, is er ook een speciale Kids Mode. Dit is een speciale modus voor kinderen waarbij ze nummers kunnen kiezen die goed passen bij kinderen. Denk bijvoorbeeld aan Un Poco Loco. Daarnaast staan hier korte versies van liedjes, zodat ze voor kleinere kinderen iets gemakkelijker te behalen zijn. Tot slot zijn de danspasjes wat gemakkelijker gemaakt.

Online dansen

Je kunt in Just Dance 2019 natuurlijk ook online dansen tegen spelers van over de hele wereld! Je danst hier tegen honderden spelers tegelijk. Zodra het liedje af is, krijgt iedereen de keuze uit twee nummers. De meeste stemmen gelden en vervolgens wordt dat nummer afgespeeld. Online kun je ook aan toernooien mee doen.

Nintendo switch Just dance 2019 spelen

Just Dance Unlimited

Er zitten heel veel nummers in Just Dance 2019, maar helaas zijn er heel veel geblokt. Deze kun je niet spelen, tot je betaalt voor deze online service. Hierin zitten alle liedjes uit de vorige Just Dance games en daarnaast worden er ook nieuwe nummers aan toegevoegd. Ik vind het jammer dat dit een extra kostenpost is (maandelijks), want je schaft een spel aan en dan is het jammer dat je extra moet betalen voor meer nummers en afwisseling.
Je kunt de Just Dance Unlimited trouwens wel een maand gratis proberen, dus misschien handig om deze in bijvoorbeeld de zomervakantie te activeren voor extra veel dansplezier.

Nintendo switch Just dance 2019 8 jaar

Go or No Go

Zowel Daan en Jesse als ik vinden Just Dance 2019 echt een super leuk spel! De jongens herkennen veel nummers, of ze nu al behoorlijk oud zijn (The Ketchup Song) of juist nog redelijk nieuw (One Kiss van Dua Lipa en Calvin Harris). Wat ook leuk is, is dat je playlists in het spel hebt waar je bijvoorbeeld nummers te zien krijgt die voor jou aangeraden worden. Deze wordt samengesteld op basis van je eerder gekozen nummers. Daarnaast kun je handig op nummer zoeken als je op zoek bent naar een specifiek nummer.
Dat de kids met deze game lekker veel bewegen vind ik super, want dat heb je niet vaak met andere videogames. Wij geven Just Dance 2019 zeker een GO!

Nintendo switch Just dance 2019

Feitjes

  • Leeftijd: 5 jaar en ouder
  • Aantal nummers: 40 (en 400 nummers extra via Just Dance Unlimited)

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Just Dance review op Pinterest bewaren ♥

Benieuwd naar meer reviews van Nintendo Switch games? Bekijk ze hier:
– Pokémon Let’s Go
– New Super Mario Bros. U Deluxe
– The LEGO Movie Videogame

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.