1 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar Producten voor kids

{ Review } | Fietsstoeltje Qibbel Air White Smoke

qibbel air fietsstoeltje licht
Linda D

Wat voor type ben jij? Het type dat door weer en wind fietst? Of het type dat alleen de fiets pakt bij droog en het liefst zonnig weer?
Het is niet dat ik er uitzonderlijk trots op ben (in tegenstelling), maar ik ben dan toch het tweede type. Zodra het weer wat zachter wordt, komt mijn fietsje weer tevoorschijn! En dan ben ik echt wel op dol op fijne fietstochtjes!

Qibbel

Onlangs werd een hele grote doos bezorgd bij ons thuis. Qibbel, stond er op de doos. Uit de doos kwam een prachtig en opvallend licht fietsstoeltje tevoorschijn. Ik was eerder nog niet bekend met het merk, maar blijkbaar ben ik toch wel een van de weinige. Oeps! Vrienden en familie waarmee ik mijn ervaringen deelde waren er veelal al wel mee bekend.
Ik vond het juist heel leuk dat ik iets nieuws mocht gaan ontdekken, samen met Siem.

De installatie van de Qibbel Air

Dit avontuur begon met de installatie, waar ik dan toch altijd een klein beetje tegenop zie. Wanneer in de handleiding staat dat de montage heel eenvoudig is, ben ik enigszins achterdochtig! Maar, hé! Het bleek oprecht zo eenvoudig te zijn. Er komt geen gereedschap aan te pas! Eigenlijk was het oude stoeltje demonteren lastiger haha.

De kleur

Bij dit type fietsstoeltje van Qibbel Air heb je keuze uit 4 kleurcombinaties. Wij kozen voor White Smoke. Lekker fris design, daar hou ik het meest van. Word jij warmer van donkere kleuren? Zoals zwart of denim? Dan zit je bij Qibbel ook goed! En zelfs voor de liefhebbers van turquoise hebben ze een mooi exemplaar in de collectie.

qibbel air review fiets

Lichtgewicht

Wat direct opvalt is het gewicht van het stoeltje! Echt ongelooflijk licht in tegenstelling tot het gros van de fietsstoeltjes. Dit stoeltje weegt namelijk maar 2,5 kg! Dat is echt niets toch? Daarnaast springt de rugleuning ook direct in het oog! Ook hiermee onderscheidt Qibbel zich met andere bekende stoeltjes. De rugleuning is namelijk bespannen met mesh. Mesh blijkt enorm ergonomisch verantwoord te zijn. Het is een slijtvast en ventilerend materiaal, wat bijvoorbeeld ook wordt gebruikt in rugzakken en bureaustoelen. Herken je het op onderstaande foto?

qibbel air review rugleuning

Veiligheid

Naast alle positieve punten die direct voelbaar of zichtbaar zijn, is veiligheid natuurlijk het allerbelangrijkste! De vijfpuntsgordel van dit stoeltje laat 2 maal een duidelijke ‘klik’ horen, zodat je er absoluut zeker van bent dat deze goed bevestigd is. Het is tevens een gordel die Siem nooit zelf los zou krijgen, ook wel handig! 😉
Zowel de gordel, als de voetsteunen met spaakbeschermers groeien met je kindje mee. Deze kun je heel eenvoudig aanpassen.

qibbel air review

Op pad met de Qibbel Air!

Zodra het stoeltje goed vast zat, wilde Siem natuurlijk maar één ding: In de stoel! Nou daar zat hij hoor, koning te rijk! We zijn meteen een stukje gaan fietsen, omdat ik erg benieuwd was of ik het verschil in gewicht zou merken. En dat bleek dus echt het geval! Op de dag dat wij gingen fietsen was het lekker weer, maar niet erg warm. Wat ik dus nog niet met jullie kan delen, is of ik verschil ga merken in het ventilerende gedeelte van het stoeltje bij de rug. Ik schat zo in dat Siem zijn rugje minder vaak klam en bezweet zal zijn na een fietstochtje op een hete zomerdag. Nou… kom nu maar echt door hoor, met die zomerse dagen!

Wij zijn er klaar voor. Het picknickkleed zit al in de mand! 🙂

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze Qibbel Air review op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.