Vakantie in Europa

Ontdek de authentieke plekjes in Turkije

turkije havenstad oud

Turkije staat met name bekend om het lekkere warme weer, de all-in resorts, de zee, het strand en de splashworld hotels. Daarvoor kun je inderdaad perfect terecht in Turkije. Maar vergis je niet, er is nog zoveel meer! Authentieke steden, kleurrijke bazaars en historische steden zijn ook echt een aanrader om te bezoeken in Turkije.

Ik ben inmiddels zeven keer naar Turkije op vakantie geweest. Toen ik jong was met mijn ouders naar authentieke plekjes in Turkije, later met vriendinnen naar de badplaatsen om daar lekker op stap te gaan en tot slot een aantal keer met ons gezin. Waar je ook naar op zoek bent: cultuur, natuur, historie, gezelligheid, zon, relaxen en ga zo maar door: met een vakantie naar Turkije vind je dit gegarandeerd!

Historische bezienswaardigheden

De Turkse Rivièra is het gedeelte dat vooral bekend staat als de toeristische bestemming. Het ligt aan de zuidelijke kust van Turkije en hier vind je gezellige badplaatsen. Je kent ze wel: Antalya, Side, Alanya en Lara. Maar zoals gezegd zijn er ook prachtige historische bezienswaardigheden en je kunt op vele plekken van de Turkse cultuur genieten. In antieke steden zoals Perge kijk je je ogen uit. Je loopt daar als het ware door een openluchtmuseum. Perge is niet voor niets een van de best bewaarde steden uit de klassieke oudheid. Zo kun je onder andere oud Romeins theater bewonderen, maar ook een badhuis, de tempel van Artemis en een akropolis. Super indrukwekkend, voor jong en oud!

Antalya

Antalya is eigenlijk een stad in Turkije waar je vanalles kunt vinden. Modern, authenticiteit, natuur, cultuur en het uitgaansleven. De havenstad dateert al uit de 2e eeuw voor Christus. Natuurliefhebbers zijn hier ook aan het juiste adres. De stad wordt namelijk omgeven door het prachtige Taurus gebergte. Daarnaast vind je er natuurlijk de prachtige stranden en hoge kliffen.
Het autovrije historisch centrum van Antalya is niet groot, maar zeker een aanrader om te bezoeken en de sfeervolle haven te bekijken. Je komt tijdens je wandeling ook de oude stadsmuren en authentieke houten huisjes tegen. Als kind ging ik met mijn familie altijd naar de authentieke stadjes. We namen dan altijd een hele tas vol pennen, petjes en andere kleinigheden mee. Deze deelden we dan uit aan de kinderen die er wonen. Het was prachtig om te zien hoe blij ze hier waren met zo’n kleine dingen. We hadden op die manier ook altijd ontzettend leuke contacten met de lokale bewoners.

De Grote Bazaar

Ook is het gaaf om een bazaar te bezoeken in Turkije. Je kijkt werkelijk je ogen uit. Zoveel kleuren en geuren die je tegemoet komen! De iconische kruidenbazaar in Istanbul is een aanrader om te bezoeken, maar mijn voorkeur gaat uit naar de Grote Bazaar in Instanbul. Je loopt door een labyrint van gangen en je kunt genieten van alle kleuren, souvenirs, kruiden, maaltijden en ga zo maar door. Houdt er wel rekening mee dat het erg druk is, want dagelijks komen er maar liefst 400.000 bezoekers richting de Grote Bazaar.

Heerlijke vakantiebestemming!

Na zeven keer in Turkije te zijn geweest kan ik je zeggen dat ik nog lang niet uitgekeken ben op dit land. Ook mijn kinderen vinden het een geweldige vakantiebestemming en wat mooi meegenomen is, is dat naar mijn mening de vakanties ook echt goed betaalbaar zijn in vergelijking met andere landen.

Feitjes

  • Turkije is 4 uur vliegen vanaf Nederland
  • Het is verplicht om een visum te hebben
  • Er is een tijdsverschil van een uur tijdens zomertijd en twee uur tijdens wintertijd
  • De munteenheid is de Turkse Lira, maar je kunt vrijwel overal betalen met de Euro

Foto van Perge via Shutterstock – door Debu55y

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.