Creatief & Knutselen Gastblog Moederdag

Moederdag knutsels om met kinderen te maken

Moederdag knutsels

Op zondag 12 mei is het weer zover: Moederdag. De leukste dag van het jaar voor al die lieve moeders! Op deze dag zet iedereen zijn of haar moeder in het zonnetje. In de ochtend mogen ze uitslapen, worden ze verrast met een ontbijt op bed en verwend met cadeaus. Dat klinkt toch ideaal voor elke moeder?!

Maar ja, wat ga je toch geven aan of maken voor je lieve mama? Hier wat tips van mij. Misschien kan je dit stiekem aan je partner laten lezen of je bent al een wat ouder kind en leest dit toevallig. Of misschien werk je wel op een school? Het kan allemaal en hopelijk heb je wat aan mijn knutsel cadeau tips.

Fotolijstje voor Moederdag maken

Hoe leuk is het om een foto van je eigen kind te krijgen? Nou, dat vind ik tenminste wel als moeder zijnde! En leuk om er een speciale foto voor te maken ook natuurlijk. Zo’n foto is ook iets om te bewaren voor later. Meteen een tip; zet op de achterkant in het klein de datum er op zodat je later terug kunt zien hoe oud het kind toen was.

Je hebt allerlei varianten om een fotolijst te maken maar ik vond deze wel tof. En ook nog eens voor alle leeftijden gemakkelijk te maken. Met verf, stiften, kleurpotloden of washitape. En dat laatste ga ik gebruiken.

Wat heb je nodig?

  • ijsstokjes
  • washitape
  • lijm
  • foto van het kind

Je kunt vier stokjes gebruiken, maar ook acht ijsstokjes. Met acht wordt het lijstje net wat steviger, maar met vier is het ook prima. Dus kijk zelf even wat je leuk en handig vindt.
De stokjes versier je dus met washitape. Als dat gedaan is lijm je de stokjes aan elkaar zodat je een lijstje krijgt. Daarachter plak je de foto. Zorg wel dat je de juiste maat foto hebt. Klaar! En zo simpel is het eigenlijk!

De grotere kinderen kunnen dit helemaal zelf, met misschien nog een klein beetje hulp. Bij een baby of dreumes kun je wat verf op het stokje of op de handjes doen en het stokje laten vasthouden. Vaak spelen ze er dan mee en krijg je vanzelf een prachtig resultaat.

Ook leuk is om de foto op z’n kop er in te doen met de tekst er op geschreven: Mama, ik ben ondersteboven van jou. Of je laat het kind op de foto gaan met een beer en met de tekst erbij: Mama, ik hou bereveel van jou. En zo zijn er vast nog meer leuke ideetjes.

Meer inspiratie nodig? Dit leuke vaderdag fotolijstje is ook super leuk en makkelijk om te toveren tot een moederdag fotolijstje!

Moederdag knutsels

Een pot vol pret met mama!

Allemaal leuk die knutselwerkjes hoor, maar dit cadeau vind ik ook wel een heel gaaf idee. Een pot vol met pret samen met mama. In een pot stop je allemaal leuke ideeën die je samen met mama kunt gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan: samen een stuk fietsen, een film kijken met popcorn, zwemmen,  shoppen, nagels bij elkaar lakken. Noem het maar op! Elke keer als jullie samen iets willen gaan doen dan haalt mama een briefje uit de pret pot.

Wat heb je nodig?

  • een potje (bijvoorbeeld een lege groente pot)
  • papier
  • pen
  • stuk lint of touw
  • ideeën wat je allemaal met mama wilt gaan doen

Bedenk en schrijf in het klad eerst wat ideeën op. Knip dan het papier in zulke stukken zodat je er iets op kunt schrijven. Als je dat hebt gedaan schrijf je je idee op het papier, rolt het op en maakt het vast met een lintje. Stop al de papier ideetjes in de pot. Je kan de pot nog mooi versieren met bijvoorbeeld stickers. Zo heb je een pot vol met pret voor jullie samen. Meteen ook een leuk cadeau voor het kind zelf.

Dat doet me meteen er aan denken wat ik vroeger voor Moederdag maakte. Een bonnenboekje voor mama. Met papiertjes en een nietmachine maakte ik een boekje met allerlei klusjes die ik dan kon gaan doen. Zoals de kamer stofzuigen, mijn kamer opruimen, planten water geven. Zo geef je mama wat rust en als ik kind vond ik dat ook nog eens super leuk om te doen. Toen nog wel.. 😉

Een fijne Moederdag allemaal!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.