Creatief & Knutselen DIY Moederdag

Moederdag knutsel: bloem op hout voor Moederdag

bloem maken moederdag
Linda - Go or No Go

Op school mocht Jesse tijdens een workshop even geleden een leuke Moederdag DIY maken. Met een houten schijf, spijkers en wol gingen hij aan de gang. Jammer genoeg was Daan die dag ziek, maar hij had geluk: hij kreeg een paar dagen de spulletjes mee naar huis en mocht thuis aan de slag. Eigenlijk had hij geen hulp nodig, hij heeft het helemaal zelf gemaakt! Deze leuke bloem op hout Moederdag knutsel wil hij graag met jullie delen.

De spijkers

Het zou natuurlijk kunnen dat je kind nog wat hulp nodig heeft met de spijkers in het hout slaan, maar bij Daan (9 jaar) lukt dat verder prima alleen. Zeker omdat de schijf hout niet heel hard is. Het is de bedoeling dat je met de spijkers een figuur in het hout maakt. Dat hoef je natuurlijk niet uit je hoofd te doen. Je gebruikt hiervoor een sjabloon met een vorm die makkelijk herkenbaar is. Denk aan een ster, een bliksemschicht, een bloem, een hart en ga zo maar door. Daan koos voor een bloem. Het blad met de vorm leg je op de schijf hout en je slaat de spijkers erin met een afstand van ongeveer 1 centimeter.

Zodra je alle spijkers erin geslagen hebt, haal je het blad weg. Het ziet er dan misschien een beetje gek en rommelig uit in het geval van de bloem, maar als het goed is herken je de vorm al wel:

bloem op hout maken

Tijd voor wol!

Dan is het tijd om met de wol te starten. Kies een leuk kleurtje uit, misschien wel de lievelingskleur van je moeder. Maak het uiteinde van de draad wol met een klein knoopje vast aan één spijker. Vervolgens ga je zigzaggend door de spijkers heen. Zodra je weer bij je eerste spijker uitkomt, ga je andersom zigzaggend. Zo maak je dus niet steeds precies hetzelfde rondje.

In het geval van de bloem doe je de buitenkant (de blaadjes) apart en daarna de binnenkant apart. Verder gaat het op dezelfde manier als bij de blaadjes van de bloem, dus zigzaggend.

bloem op hout moederdag knutsek

De bloem op hout vullen

De bloem is nu overduidelijk, maar het is tijd om de blaadjes en de binnenkant dicht te gaan maken. In plaats van zigzaggend door de spijkers heen, ga je nu heen en weer met je wol. Het is wat lastig uitleggen in woorden, maar als je op de foto hieronder kijkt zie je goed wat ik bedoel. Je touw blijft onder de kopjes van de spijkers zitten als je hem goed strak spant.

bloem op hout moederdag

Zodra je klaar bent met de wol heen en weer spannen ben je klaar! Je hebt nu een mooie volle vorm en een super leuk cadeau voor Moederdag!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze bloem op hout voor Moederdag op Pinterest bewaren ♥

Meer Moederdagknutsels? Bekijk deze super toffe sleutelhanger DIY

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.