- Attractieparken Gastblog Zomervakantie

5 leuke uitjes om in Nederland met kinderen te doen tijdens de zomer

uitjes tijdens de zomer

De zomervakantie is in Nederland weer in aantocht en dat betekent dat veel gezinnen weer hun koffers gaan pakken. Veel mensen kiezen dan massaal voor een vakantie in het buitenland, maar tegenwoordig blijft er ook een groot deel in eigen land. Nederland kent namelijk tal van interessante hotspots en leuke plekjes om vakantie te vieren. In combinatie met een leuk uitje in de buurt is het ook zeer aantrekkelijk om jouw zomervakantie in Nederland door te brengen. Zeker als je te maken hebt met kinderen die graag leuke dingen willen doen. In dit artikel kijken we welke 5 uitjes mogelijk interessant zijn om samen met het gezin te doen.

#1 – Aapjes kijken in de Apenheul

Ga je deze zomer richting De Veluwe op vakantie en verblijf je toevallig op een vakantiepark of bijvoorbeeld een paar dagen in Van der Valk bij Apeldoorn? Dan mag een bezoekje aan de Apenheul zeker niet ontbreken. Zeker voor kinderen is dit een spetterend dagje uit, want je kunt verschillende aapjes in levende lijve zien. Sommige lopen vrij rond in het park, terwijl je de ander van dichtbij achter het glas kunt bewonderen. Wil je er meerdere tegelijk zien? Dan kan je doorlopen naar het Afrikaanse dorp waar allerlei soorten apen met elkaar spelen en waar je ze ziet klimmen en klauteren door de bomen.

Ben je toe aan een beetje rust, maar hebben de kinderen nog genoeg energie? Dan kan je ze ook loslaten in één van de grote klimhallen of speeltuinen die op het park aanwezig zijn. Tevens kunnen kinderen ook een speurtocht doen die speciaal over apen gaat. Ze hoeven zich dus nooit te vervelen en zelf heb je ook een onwijs gave dag.

#2 – Ziplinen vanaf de Pier in Scheveningen

Heb je al iets oudere kinderen? Dan is op de Pier van Scheveningen ziplinen misschien wel leuk om te doen. Hoog boven zee vlieg je met hoge snelheid richting de kust. Hoewel dit in eerste instantie best eng lijkt, is het toch een ontzettend populaire attractie. Voor de echte jonkies gaat het net even wat te ver, maar in principe is ziplinen bestemd voor kinderen vanaf 8 jaar oud.

Wie dit toch niet aandurft hoeft zich geen zorgen te maken dat ze zich zullen vervelend aan het strand van Scheveningen. Rondom de Pier kan je namelijk ook in het reuzenrad stappen of gewoon genieten in één van vele strandtentjes. Bovendien is het ook zeer aangenaam om in de Haagse badplaats te overnachten. Er zijn tal van leuke hotels in Scheveningen waardoor je dus vrijwel overal terecht kunt. Dus breng jij je volgende vakantie door aan de Nederlandse kust?

#3 – Actie in attractiepark Walibi

Wie echt van actie en avontuur houdt, zit goed in Walibi Holland. Dit attractiepark heeft ontzettend veel te bieden. Terwijl de echte waaghals steeds maar weer opnieuw in de achtbaan wil stappen, zo kunnen ook de kleintjes zich helemaal opleven. Maar het park kent meer dan alleen attracties. Wist je dat er ook dagelijks shows worden gegeven? Vaak zijn deze optredens met een betoverend tintje, dus iedereen komt aan zijn trekken. En wil je zo nu en dan rust? Ook dan kan je in Walibi prima picknicken of genieten van een hapje en drankje op het terras.

#4- Dieren bezoeken in Diergaarde Blijdorp

Een uitje die het ook altijd perfect doet is de dieren bezoeken in een dierentuin. In dit geval is Diergaarde Blijdorp dan ideaal om te combineren met je vakantie in de omgeving van Zuid-Holland. Vrijwel iedereen is wel is in een dierentuin geweest, maar Diergaarde Blijdorp heeft toch wel iets speciaals. Vooral Amazonica en Oceanium zijn adembenemend mooi om eens langs te lopen. Kinderen kunnen zich ook prima vermaken in de indoor speeltuin Biotopia waar veel speeltoestellen en klimmogelijkheden zijn.

#5 – Zeehonden spotten bij Pieterburen

Misschien wel de meest opvallende in dit rijtje is het spotten van zeehonden bij Pieterburen. Iedereen kent dit zeehondencentrum waarschijnlijk wel vanwege het goede en harde werk wat ze voor dieren doen. Maar wist je dat je er ook zelf heen kunt gaan om zeehonden van dichtbij te zien? Er worden zelfs speciale rondleidingen gegeven voor kinderen. Zie van dichtbij hoe zeehonden verblijven in bassins of hoe ze worden vrijgelaten op het wad. Tevens kan je ook zelf een safaritocht op het water boeken waar je ze dus misschien in het wild kunt zien. Kijk dus naar de mogelijkheden tijdens jouw vakantieperiode en heb een leuk dagje uit met het gezin.





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.