Huis & Tuin

Van hard naar zacht water in een handomdraai

hard water zacht water waterontharder
Linda - Go or No Go

Vele huishoudens hebben last van kalkaanslag. Je ziet het vaak aan de douchekop, waar dan van die witte kalkrestjes op komen. Helaas kun je ook niet heel veel aan die kalkaanslag doen om het te voorkomen. Je kunt het uiteraard blijven poetsen, maar het blijft ook terugkomen. Gelukkig kun je er wél voor zorgen dat de kalkaanslag in vele mindere mate aanwezig is en terug komt. En dat in een handomdraai, letterlijk.
Deze oplossing kost je een maximaal vijf minuten van je leven, met als resultaat tot wel 85% minder kalkaanslag. Alles voor de gelukkige huisvrouw!

Hard water

Om te beginnen even een korte uitleg over hard water. Ik hou het kort, omdat het eigenlijk redelijk simpel uit te leggen is. In hard water zit veel kalk. In Nederland ligt het er aan in welke provincie je woont. De waterhardheid verschilt namelijk per provincie en zelfs per gemeente. Wij zitten er een beetje tussenin: ons water is niet heel hard, maar zeker ook niet zacht. Ik heb zeker last van kalkaanslag en ik houd niet zo veel van poetsen, dus tijd voor een handige oplossing!

Waterontharder

Hard water kun je gemakkelijk op één manier oplossen: met een waterontharder. Wij gingen voor de Amfa4000 waterontharder. Deze kleine waterontharder plaats je binnen een paar minuten om je waterleiding. Je hebt geen schroevendraaiers of welk gereedschap dan ook nodig. Je klikt hem met een magneet vast en er zit een tyrap bij om hem extra vast te zetten. Op de foto hieronder zie je hoe de waterontharder bij ons vast zit.
De waterontharder voorkomt kalkaanslag en zorgt er dus voor dat je minder schoonmaakproducten nodig hebt.
De Amfa4000 waterontharder werkt als volgt: het magnetisch veld in deze waterontharder voorkomt dat calcium en magnesium kristalliseren. Hierdoor blijft de kalk opgelost in het water i.p.v. dat het gaat hechten. Als je twijfelt: er zit een 100 dagen niet goed geld terug garantie op en nog eens tien jaar fabrieksgarantie.

waterontharder zacht water

Zacht water

Zacht water heeft veel voordelen, te beginnen bij alleen al het feit dat je kranen en tegels kalkvrij zijn! Maar goed, ik had al laten merken dat ik daar erg enthousiast van word, haha. Ook voor het wassen van je kleding in zacht water een stuk goedkoper. Door in zacht water te wassen heb je minder wasmiddel nodig. Dat geldt trouwens ook voor de vaatwasser: er is minder poeder en zout nodig.
Een andere fijne reden is dat zacht water beter kan zijn voor je huid. Als je bijvoorbeeld last hebt van droge handen of een geïrriteerde huid, dan kan zacht water de huidproblemen verminderen. De moeite waard dus om te proberen als je zelf of je kinderen last hebben van een gevoelige huid.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.