10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews Winnen

{ Review } | The LEGO Movie 2 Videogame

LEGO Movie 2 videogame review

De nieuwste LEGO videogame is inmiddels sinds enkele weken te spelen op onder andere Playstation 4 en Nintendo Switch. Daan en Jesse (9 jaar) en ik hebben The LEGO® Movie 2-videogame uitgebreid gereviewd op de Switch en delen graag wat wij er van vonden.

The LEGO Movie 2 Videogame game

De LEGO Movie 2 Videogame game volgt de LEGO Movie 2 film. Emmet en Lucy, de hoofdpersonen in de film en dus ook in deze game, zijn in Apocalypseburg. In een korte film zien we hoe er enkele Duploblokjes midden op straat neervallen en dingen beginnen te op te eten. Ze ontvoeren Lucy, Batman en nog een aantal anderen. Emmet blijft alleen over en natuurlijk is het zijn missie om zijn vrienden te redden.

LEGO steentjes verzamelen en bouwen

Je kunt je helemaal vrij bewegen in deze LEGO game. Je kunt gaan en staan waar je wil, missies volgen of gewoon lukraak rond rennen en alles wat van LEGO gemaakt is kapot maken. Door bepaalde bouwwerken kapot te maken, verzamel je LEGO steentjes die je later weer nodig hebt om apparaten mee te komen. Deze heb je nodig om verder te komen in het spel. Deze apparaten zijn uiteindelijk met één druk op de knop te bouwen, je hoeft ze niet zelf te gaan bouwen met losse LEGO steentjes. Voor Daan en Jesse prima, want anders zou het waarschijnlijk voor hun te snel saai worden. Ze hebben liever juist dat het snel gaat en niet te lastig is. Voor een volwassene zal het juist iets te simpel zijn.
Daarnaast kun je zilveren en gouden muntjes verdienen door het spel heen. Deze verdien je door ze toevallig op straat tegen te komen of door kleine en grote missies te behalen.

Kleine en grote missies

Je kunt als speler dus zelf kiezen voor de kleinere avonturen die binnen een korte tijd te halen zijn, of je gaat voor de grotere missies. Je hoeft niet alle missies te halen om verder te kunnen, dus mocht een missie te moeilijk zijn, dan sla je die over. Wel zul je sommige missies moeten doen om tot volgende werelden te kunnen komen.

LEGO Movie 2 switch leuk voor kinderen

Ontdekken

Wat leuk is aan The Lego Movie 2 Videogame, is dat er super veel te ontdekken is. Je kunt natuurlijk de pijl in het spel volgen en je volledig op de missie storten, maar je kunt ook gewoon eens lekker rondkijken en rennen en zien wat er te beleven valt. In een LEGO-autootje door de wereld heen crossen, het Vrijheidsbeeld beklimmen tot in het topje van zijn vinger en ga zo maar door. Je doet dat allemaal niet voor niets, want op veel van dit soort plekken vind je weer extra muntjes.

LEGO Movie 2 switch leuk voor kind 8 jaar

Werelden

Het doel in The LEGO Movie 2 Videogame is uiteindelijk om zoveel mogelijk paarse blokjes te verzamelen. Deze verdien je door missies te halen en hulp te bieden aan figuurtjes die er om vragen. Als je eenmaal genoeg paarse blokjes hebt verzameld verschijnt er ergens in het level een ‘portal’ en kun je naar de volgende wereld reizen. Hier kom je in een nieuwe wereld terecht waar je uiteindelijk weer hetzelfde gaat doen, maar dan met nieuwe missies.

Eindbazen

Een aantal keren in de game kom je uit bij eindbazen die je moet verslaan. Dit kan soms wat pittig zijn, maar met enige oefening moet het zeker lukken. Zeker met de speciale ‘genadeslagen’ die je kunt inzetten. Hiermee deel je een extra harde knal uit en zal de eindbaas redelijk makkelijk te verslaan zijn. Deze genadeslagen zet je in door een bepaalde combinatie op je controllers aan te tikken. Voor de jongere spelers is het fijn dat ze dit niet super snel hoeven te doen, maar de tijd krijgen om de knopjes in te duwen. Voor de volwassen speler voelt het misschien iets te simpel.

Perfect voor kinderen

The LEGO Movie 2 Videogame is een perfect spel voor kinderen vanaf een jaar of zeven tot een jaar of vijftien. Zeker de echte LEGO fans zullen het super vinden om deze game te spelen. De game is laagdrempelig en niet te lastig, waardoor kinderen niet teveel moeite zullen hebben om zelf verder te komen. Dat vind ik als ouder wel super fijn, want bij andere games hebben ze regelmatig even hulp nodig om een stap verder te komen.
The LEGO Movie 2 Videogame is Engels gesproken maar Nederlands ondertiteld. Je kunt zelf instellen hoe groot de ondertiteling moet staan. Jammer dat het niet Nederlands gesproken is, maar gelukkig doet de ondertiteling wonderen en kunnen Daan en Jesse daardoor prima zelfstandig spelen.

lego movie 2 videogame kind 7 jaar

Twee spelers

The LEGO Movie 2 Videogame kun je met tweeën spelen. Het beeld wordt dan in tweeën gesplitst. Je kunt ieder je eigen gang gaan en hoeft elkaar niet persé te volgen, ook al is dat natuurlijk wel leuker.
Je kunt ieder met een losse Joy-Con spelen, maar dat vinden Daan en Jesse helemaal niks. Het is dan veel lastiger om het beeld onder controle te houden, ze zoomen dan vaak in waardoor hun beeld onhandig wordt. Met twee Joy-Cons speelt het een stuk relaxter en merken ze beide ook dat ze beter spelen. Gelukkig hebben we vier Joy-Cons en is dat hier dus geen probleem.

lego movie 2 videogame kind 9 jaar

Visuals

De visuals in Lego Movie 2 Videogame zien er super uit. Er is onwijs veel te zien, veel details en de filmpjes tussendoor zien er te gek uit. Meestal zijn Daan en Jesse geneigd om filmpjes door te klikken zodat ze verder kunnen met spelen, maar bij deze game kijken ze ze allemaal tot het einde af.
Enige minpuntje is de soms lange laadtijd die het spel nodig heeft. Dit is met name wanneer je het spel opstart.

Go or No Go

The Lego Movie 2 Videogame krijgt van ons zeker een GO, aangezien ik deze game perfect vind voor kinderen. Ze kunnen zelfstandig spelen, de missies zijn laagdrempelig maar zeker niet saai. Ook ik vind het leuk om de game zelf te spelen, hoewel ik merk dat het soms wel iets te simpel gaat voor mij. Maar omdat er zóveel te zien en te doen is, kun je je uren vermaken met deze game en gaat hij zeker niet vervelen.

lego movie 2 videogame

Feitjes

Leeftijd: 7+
Aantal spelers: 1 of 2
Prijs: € 32,99


Meer informatie over Ouderlijk toezicht op de Nintendo Switch: Ouderlijk Toezicht
Benieuwd naar meer reviews van Nintendo Switch games? Bekijk ze hier:
– Pokémon Let’s Go
– New Super Mario Bros. U Deluxe

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 23 Comments

 • Reply
  { Review } | Layton's Mystery Journey voor Nintendo Switch - Go or No Go
  8 december 2019 at 12:00

  […] The LEGO Movie 2 Videogame review […]

 • Reply
  { Review } | LEGO Jurassic World voor de Nintendo Switch - Go or No Go
  19 oktober 2019 at 06:31

  […] ook: The LEGO Movie 2 Videogame voor de Nintendo […]

 • Reply
  Sandra
  17 april 2019 at 14:50

  Hier een lego- maar vooral sinds kort game-fan! Dus doe graag mee 😉

 • Reply
  Oma Will
  15 april 2019 at 23:47

  Heel graag doe ik mee voor mijn kleinzoon van 8 jaar.
  Hij is kort geleden ook naar de film geweest en was helemaal wild van de film.
  Heel enthousiast vertelde hij dat aan iedereen die het wilde horen.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 • Reply
  Wytske
  15 april 2019 at 21:28

  Supergaaf! Mijn jongens van 4 en 7 zijn helemaal weg van de andere lego game op de switch. Dit spel is dus echt iets voor hun en zou ik graag voor ze winnen!

 • Reply
  Sonja Hubregtse
  15 april 2019 at 13:26

  Dat zouden mijn twee lego én game liefhebbertjes erg leuk vinden ! Super prijs…

  • Reply
   Ilse
   15 april 2019 at 21:19

   Mijn zoontje Luuk is en een lego fan en een switch fan. Wat een geweldige combi zou deze game voor hem zijn. Wat zou er een flinke glimlach op en gezicht komen met deze lego game. Hij heeft het momenteel zwaar helaas.

 • Reply
  Carla
  15 april 2019 at 13:01

  Super leuke actie!
  Doe graag mee voor m’n kleinkinderen.

 • Reply
  Edwin
  15 april 2019 at 11:59

  Wat leuk, ik doe graag mee voor mijn zoons, zou een verrassing zijn!

 • Reply
  Marianne van den Hoek
  15 april 2019 at 11:10

  Lijkt me een heel gaaf spel voor mijn schoonzoon en kleinzoon ✌❤😊

 • Reply
  Gerjan Palm
  15 april 2019 at 06:38

  Ik doe graag mee voor het hele gezin, Lego is voor elke leeftijd.

 • Reply
  Iris
  14 april 2019 at 23:43

  Leuk😊 ik doe mee voor mijn zoontjes😊

 • Reply
  Miriam
  14 april 2019 at 21:46

  Heel leuk voor mijn kleinzoontjes Kaylen, Daley en Casey…en voor hun papa Maurice, omdat ze alle 4 van Lego en van games houden,

 • Reply
  Susan
  14 april 2019 at 20:28

  Wat een superprijs!!! Echt waanzinnig

 • Reply
  Herman
  14 april 2019 at 18:46

  Ik wil graag meedoen.

 • Reply
  Linda
  12 april 2019 at 21:52

  Wauw, dat is leuk, Dilano zal hier heel blij van worden!

 • Reply
  Clancy versmissen
  12 april 2019 at 18:46

  Net een switch bij elkaars gespaard door de kinderen dus war zou een nieuw spel welkom zijn. En geschikt voor allebei (7 en 9 jaar)

 • Reply
  brants harry
  12 april 2019 at 16:49

  wat leuk, mijn kleinzoontjes hebben een Nintendo switch en zullen zeer blij zijn met een nieuw spel

 • Reply
  Xenia
  12 april 2019 at 14:32

  Grote lego fans hierin huis, wij doen dan ook graag mee met deze te leuke winactie!

 • Reply
  kempenaers anita
  12 april 2019 at 13:35

  wat leuk, mijn kleinzoontjes hebben een nintendo switch en een nieuw spel is altijd welkom

 • Reply
  Sharon v Bregt
  12 april 2019 at 10:57

  Ja ik doe graag mee met deze winactie. Mijn dochters zijn helemaal gek op lego en dit spel op de switch zouden ze geweldig vinden. Ik zou ze hier graag heel blij mee maken.

 • Reply
  Tamara v Bodegom
  12 april 2019 at 10:07

  Ohh dat zou gaaf zijn! Mijn lego fans hebben hier “toevallig” een switch staan, met nog niet zo veel spelletjes. Het zou echt geweldig zijn als ze dit spelletje konden spelen! Dat zou echt uuuuuuuuuuuuuuuuuren speelplezier opleveren! <3

 • Reply
  Ingrid L
  12 april 2019 at 09:42

  Gaaf, leuk voor mijn 3 lego fans die ook graag met elkaar op de switch spelen. Ik verras ze graag met deze gave game!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.