Opvoeding & Ouderschap

Relaxed tv kijken zonder én met kinderen

televisie kijken relaxed tv kijken kinderen
Linda - Go or No Go

Lekker met z’n tweetjes op de bank een serie of filmpje kijken is natuurlijk heerlijk relaxed tv kijken. Voetjes omhoog, een hapje en een drankje erbij en bingewatchen maar. Als de kinderen mee tv kijken, wordt dat ineens een stukje lastiger. Of toch niet?

Haarscherp beeld

Om te beginnen heb je natuurlijk, of je nu met of zonder kinderen tv-kijkt, een fatsoenlijke televisie nodig. Mijn belangrijkste eis: niet te klein. Ik vind een kleine televisie gewoon een afknapper. Ik wil gewoon lekker een breed beeld, des te meer beleef je de programma’s die je er op kijkt. Ten tweede is een scherp beeld natuurlijk essentieel. Dat zit voor een deel in de kwaliteit van de televisie zelf, maar natuurlijk ook in de provider die je hebt. Tv kijken met haarscherp beeld, dat is voor mij ook wel echt een must. Met internet en tv weet je zeker dat je goed zit: je beeld is haarscherp, je kunt online tv kijken op je smartphone of tablet én je kunt programma’s nog zeven dagen terug kijken. Love it!

Voor het hele gezin

Als de grote televisie en het haarscherpe beeld geregeld zijn, komt stap 2: de juiste film, serie of programma. Met z’n tweetjes ben je er waarschijnlijk al gauw uit wat jullie willen gaan kijken, maar als de kids ineens meekijken, of het toch even wat anders. Dan wordt het niet even The Walking Dead of La Casa de Papel kijken. Gelukkig zijn er méér dan genoeg series, films en tv-programma’s die leuk zijn voor het hele gezin. Natuurlijk moet je een beetje geluk hebben met wat er die dag op televisie komt…of nog veel beter: Netflixen!

Netflix

Op Netflix is het aanbod zo groot, dat er altijd wel iets bij zit waar zowel de ouders als de kids zin in hebben om te kijken. Het enige wat je nodig hebt is natuurlijk een Netflix abonnement. Wat trouwens super handig is, is dat je via Telfort gewoon via het menu naar Netflix kunt. Je hebt er dus geen smart-tv met apps voor nodig. Wij hebben op Netflix trouwens heel handig een account voor de kinderen aangemaakt. Zo krijgen wij bij ‘aanbevolen’ echt alleen series en films die wij willen zien, in plaats van Masha en de Beer, Boomerang en Teen Titans Go.
Anyway, zoals ik zei zijn er dus heel veel films en series te vinden op Netflix. Welke voor het hele gezin leuk zijn is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke voorkeur en de leeftijd van je kids, maar kijk er gewoon even doorheen en je vindt binnen enkele minuten een leuke serie of film voor jullie allemaal!

Iets lekkers

Wat ook altijd een goed idee is tijdens een familie-tv-momentje is natuurlijk iets lekkers op tafel. De kinderen kunnen zo lekker sneukelen terwijl ze relaxed tv kijken. Denk aan gesneden paprika’s, tomaatjes, komkommertjes en noem maar op. Of maak er een bioscoopavondje van met popcorn, ook gegarandeerd een succes.

En zodra het bedtijd is, worden de kinderen lekker ingestopt en kunnen papa en mama weer rustig verder met hun relaxte-tv-avondje-voor-twee.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.