10 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie Gastblog

K’NEX: spelen, bouwen en je verbeelding gebruiken

KNEX spelen bouwen verrbeelding
Xenia

Met drie jongens in huis van verschillende leeftijden kunnen we wel zeggen dat we genoeg speelgoed in huis hebben. Met verjaardagen breiden we liever de bestaande sets uit dan weer nieuwe erbij te gaan sparen. K’NEX is speelgoed dat voor de oudste twee geweldig speelgoed is omdat het bekend staat om het bouwen, de constructie en het gebruiken van je eigen verbeelding. Toch hebben we hier maar weinig van in huis. Super leuk dat we nu een leuke set mochten reviewen.

K’NEX: spelen, bouwen en je verbeelding gebruiken

K’NEX bestaat uit verschillende plastic onderdelen die je met elkaar kunt verbinden, door ze aan elkaar te klikken. Het idee lijkt hierdoor ergens wel op LEGO, maar toch is het weer helemaal anders.

Je merkt dat, wanneer je een doos met alleen maar onderdelen neerzet, dat kinderen meteen iets pakken en ermee aan de slag gaan. Ondanks dat wij thuis geen grote sets hebben, worden er door mijn zoon op school de grootste bouwwerken gemaakt. Hij kan hier alles in kwijt: het bouwen, het bedenken en ermee spelen in de vorm van rollenspellen.

K'Nex

Samen spelen, samen delen

Om uit te proberen kregen wij de X-Battlers X-Saw Attacker bouwset van K’NEX opgestuurd. 94 K’NEX stukjes en wat andere attributen kwamen uit de doos. Door alles op de juiste manier met elkaar te verbinden ontstaat er een voertuig met zaagbeweging. Als je X- Saw (het voertuig) een duwtje geeft ontstaat er een zaagbeweging. Door met elkaar en met verschillende sets te spelen ontstaat er een heuse battle.

Fynn van zes wilde, als grote autofan, heel graag mee bouwen, dus samen met zijn grote broer gingen hij aan de slag. Door de overzichtelijke gebruiksaanwijzing konden ze samen de taken verdelen. De één legt klaar wat er in die stap nodig is en de ander zet het in elkaar.  Het was heel erg leuk om te zien hoe goed ze op deze manier samen aan het spelen, bouwen en vooral aan het samenwerken waren. In alle concentratie werd er gewerkt. Sommige stappen waren voor Fynn nog lastig, maar gelukkig kreeg hij goede hulp. Samen kwamen ze dan ook trots het resultaat laten zien!

KNEX review auto

Go or No Go 

K’NEX is geweldig constructie speelgoed en er is goed over nagedacht.  Het is super dat je aan de slag kan met behulp van een gebruiksaanwijzing maar ook dat je je fantasie de vrije loop kan laten gaan en er zelf iets mee kan bouwen. Om dit te kunnen, is het zeker handig om veel meer K’NEX in huis te hebben.

Leuk aan K’NEX is dat ze aan de verschillende leeftijden hebben gedacht. Wij hadden een set van 7 tot 12 jaar, maar er bestaan ook sets voor kinderen van 3 tot 5 jaar, namelijk de Kid K’NEX. Deze zien er erg kleurrijk uit en dat zou Mayson van bijna drie jaar ook geweldig vinden. Hij wilde ook heel graag meespelen met zijn grote broers, maar was hier net te klein voor. Daar is de Kid K’NEX dus ideaal voor.

Mijn kinderen zijn gek op constructiespeelgoed en vinden K’NEX geweldig. Wij geven dit speelgoed dan ook zeker een GO! Een aanrader voor kinderen die van bouwen, spelen en constructiespeelgoed houden

KNEX review

Feitjes over K’NEX X- Battlers X-Saw Attacker

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Prijs: € 14,99 en te koop bij bol.com

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze K’NEX review op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.