10 jaar 8 jaar 9 jaar Verjaardag & Traktaties

Kinderfeest tip: Vier een Professorfeest!

feestje professorfeest

Donderdag 11 april is onze dochter Taleah negen jaar geworden. Negen jaar, best een lastige leeftijd voor kinderfeestjes vind ik. Ze horen nog niet bij de grote, en zeker niet meer bij de kleintjes. Dus wat voor feestje ga je dan geven? Met een bezoekje aan de binnenspeeltuin maak je ze niet echt meer blij. Dus gingen we op zoek op Google. Uiteindelijk kwamen we bij een professorfeest terecht!

Het liefst organiseren wij een kinderfeest thuis. Dat vinden wij gewoon altijd leuk eigenlijk. Thuis kun je ook zoveel! Ik vind het leuk om er net wat extra energie in te steken, zodat de kinderen met een gevoel weg gaan van: ‘wauw, dat was een leuk kinderfeest!’ Net zoals we deden bij dit slijmfeest.

Van Kaat

Na wat speurwerk kwam ik uiteindelijk op de site van www.vankaat.nl terecht. Zij heeft de leukste thema’s voor een thuisfeest. En de thema’s sluiten helemaal aan bij wat kinderen van die leeftijd leuk vinden. Denk aan een parfumfeest, een zeemeerminnenfeest of een eenhoornfeest. Al gauw ontdekten wij het professorfeest. Als je de foto’s op de website ziet, word je vanzelf al enthousiast! Een hele middag proefjes doen in je eigen lab-jas. Dat is toch te gaaf?!

Van Kaat biedt draaiboeken aan en daarnaast ook complete feestpakketten. Proefjes doen vindt Taleah geweldig. Ik denk elk kind wel van die leeftijd. Het perfecte feestje hadden we dus gevonden! In samenwerking met van Kaat mochten wij dit geweldige feest thuis vieren en uitproberen.

professorfeestje 9 jaar

Het draaiboek

Al snel kreeg ik via de mail het draaiboek voor ons professorfeest binnen. Maar niet zomaar een draaiboek! Woow! Echt aan alles is gedacht! In de map ‘printables’ vind je van alles wat je kunt gebruiken voor het feestje. Denk aan de uitnodigingen, een vlaggenlijn in stijl en vlaggetjes voor op prikkers.
Ook zit er een link bij naar Pinterest waarbij je een bord kunt volgen vol met inspiratie voor het thema. En wat ik helemaal gaaf vond was een link naar een afspeellijst op Spotify. Deze muziek kun je gebruiken als achtergrondmuziek op het feest. Echt aan alles is gedacht! Te leuk!

De voorbereidingen

Het draaiboek begint met de voorbereidingen. Hierin staan veel tips over hoe je het feestje zo gemakkelijk en soepel mogelijk kunt laten verlopen. Daarna volgt de planning en indeling voor het kinderfeestje. Het is een volledig programma voor een hele middag feest. Inclusief ideetjes voor cadeaus uitpakken en eet- en drinkmomenten. Bij alle activiteiten zit een uitgebreide beschrijving. Super handig.
Ook zit er een boodschappenlijst bij. Daarop staan alle spullen die je nodig hebt bij de activiteiten uit het draaiboek.

ideeen feest professor proefjes

Feestpakket

Wil je alles geregeld hebben zonder teveel werk vooraf? Maak het jezelf dan nog makkelijker met het complete feestpakket. Deze komt ruim op tijd binnen zodat je het van tevoren goed kan bekijken. In dit feestpakket zit alles wat je nodig hebt voor het kinderfeestje, in ons geval voor ons professorfeest. Maar dan ook echt aan alles is weer gedacht! Tot in de kleinste puntjes. Denk aan een rolletje plakband en een punaise om de ballonnen kapot te prikken bij het cadeauspel. Geweldig, het zijn de kleine dingen die het doen. En niet te vergeten, het pakket is inclusief een cadeautje voor de jarige.

proefjes kinderfeest professorfeest

Ontleed de kikker

Ik vind het ook altijd leuk om zelf nog iets extra’s te doen. De ideeën stroomden over in mijn hoofd, want wat kun je veel leuks doen tijdens een professorfeest! Je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Denk alleen al maar aan decoratie en aankleding. Hier kan ik helemaal in los gaan. Ik heb me wel ingehouden hoor. Omdat het toch wel veel tijd en energie kost om bijvoorbeeld alles te zoeken wat je wilt doen. En omdat Taleah niet alles begreep wat ik wilde doen. Ik vond het bijvoorbeeld gaaf om snoepmuizen en snoepkikkers neer te leggen met een kaartje erbij: Lab-ratten en ontleed de kikker. Maar ja, weet zij veel wat dat te maken heeft met proefjes doen. Dat heb ik dus maar niet gedaan.

Uitdeelzakjes

Ik heb een leuk uitdeelzakje gemaakt wat de kinderen op het eind mee naar huis kregen. Op een site had ik leuke science uitdeelzakjes gevonden en op dezelfde site verkochten ze reageerbuisjes. In deze buisjes stopte ik mini smarties. Dit moesten pilletjes voorstellen waar je nog slimmer van gaat worden. Daarnaast een zakje met daarin een proefje die we die middag niet hadden gedaan, maar wel super leuk is om nog thuis te doen. En tot slot een notitieblokje en een potlood om al je ideeën op te noteren.

uitdeelzakjes professorfeest proefjes science feest

Het professorfeest

Eindelijk was het zover, het professorfeest konden we gaan vieren! Taleah vertelde aan haar vriendinnen, toen ze nog in de hal stonden, dat we een professorfeest hadden georganiseerd. Die ogen van die meiden, helemaal toen ze binnen kwamen en de gedekte tafel zagen. Geweldig! De labjassen gingen aan, de mutsen op en natuurlijk de bril op. En als echte professors waren ze er klaar voor.

Wij hebben van te voren proefjes uitgekozen uit het draaiboek die we zeker wilden gaan doen. Bij elke proef waren de kinderen helemaal geboeid. Vol bewondering hoe het kon gebeuren. Prachtig om dat zo te zien.
Er zaten ook twee proefjes bij die je buiten kon doen. Zoals een cola fontein en bellen blazen. Fijn om tijdens zo’n feestje even naar buiten te kunnen gaan. Even de benen strekken en wat energie eruit.
Ik ga natuurlijk niet alle proefjes verklappen maar aan de foto’s kun je wel zien hoe gaaf het allemaal is!

proefje bellen blazen professorfeest

Tafelfrietjes

Tussen de proefjes door hebben we gesmikkeld van tafelfrietjes. Lekker de friet op tafel, sausjes erbij en smikkelen maar. Jammie, die doet het altijd goed. Hoe oud je ook bent.

Go or No Go

We kregen onwijs leuke reacties terug van de kinderen en hun ouders. Ik had volop foto’s gemaakt van de kinderen tijdens het feest en deze naar ouders gestuurd. Leuk om te laten zien wat hun kind heeft gedaan op het feestje.
En het belangrijkste, de jarige Taleah vond het een geweldig feest. “Dank je wel papa en mama voor mijn leuke feestje!” kregen we te horen toen ze voldaan naar bed ging. Daar doe je het allemaal voor!

Een dikke GO dus voor het professorfeest van van Kaat! We hebben nog heel wat feestjes te gaan, dus het is wel zo goed als zeker dat we daar nog eens een draaiboek voor een gaaf themafeest gaan bestellen!

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk dit leuke professorfeest op Pinterest bewaren ♥


Lees ook: Een kookfeestje organiseren

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Ssakia
    10 januari 2020 at 21:42

    Hoi! Wat leuk. Weet jij toevallig nog waar je de uitdeelzakjes hebt gekocht? Groet Saskia

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.